Drottningen i kassan (häftad)
Fler böcker inom
Format
Häftad (Danskt band)
Språk
Svenska
Antal sidor
149
Utgivningsdatum
2017-12-19
Upplaga
1
Förlag
Ordfront Förlag
Medarbetare
Petersson, Erika (form) / Edenvik, Josefine (form)
Dimensioner
210 x 140 x 10 mm
Vikt
229 g
ISBN
9789177750208
Drottningen i kassan (häftad)

Drottningen i kassan

(23 röster)  |  Läs 6 recensioner
Häftad,  Svenska, 2017-12-19
179
 • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
 • Fri frakt över 199 kr för privatkunder i Sverige.
"Ett småroligt genidrag", Cecilia Hagen, Expressen
"En roande lektion i kundhyfs" - Petter Lindgren, Aftonbladet"
Det är viktigt OCH underhållande samtidigt" - Marcus Stenberg, Bokhora

Vad tänker egentligen personen i kassan om dig? Du vet, den där tjejen eller killen du möter varje dag och småpratar med, ignorerar eller kanske ger en skopa ovett?

Och det där ordet SERVICE, vad betyder det egentligen? Vissa tycker att det är att få hjälp när man frågar efter något, andra att det är att få bete sig som ett barn som inte ätit mellanmål utan att bli det minsta ifrågasatt. Det är det här som gör service så svårt, det är kunden som definierar, och alla definierar olika.

I Drottningen i kassan tar butiksarbetaren Erika Petersson bladet från munnen och analyserar servicebegreppet, kunderna och deras beteenden på ett lika avslöjande som roligt sätt: De dagar man vill sjunka igenom den ergonomiska mattan bakom kassan ner i avgrunden för att folk är så förbannat nedvärderande hjälper det ibland att påminna sig om att man faktiskt för det mesta gör något bra och hjälper människor. Yrket kan beskrivas som att vara glad och snäll varje dag mot människor som inte alltid är glada och snälla.

Se den här boken som en tramsig samling illustrationer och texter, ett konstverk, en arbetarskildring eller ett bidrag till Humorsverige. Det är upp till dig. Gör vad du vill. Bränn den. Men kom bara inte och säg att det är enkelt att jobba med människor, det är det enda du inte får göra!
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Drottningen i kassan
 2. +
 3. Stickat från kust till kust : Vantar, sockor, tröjor, kragar och andra värmande plagg

De som köpt den här boken har ofta också köpt Stickat från kust till kust : Vantar, sockor, t... av Erika Åberg (inbunden).

Köp båda 2 för 308 kr

Kundrecensioner

Det finns 6 recensioner av Drottningen i kassan. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Satir - Om livet i kassan
  ninasboktips, 16 september 2022

  En snabbutläst bok om livet i kassan, om att ge god service, om krävande, jobbiga och ibland elaka kunder som tar ut sin ilska på personalen. Det är arbetslivet med stress, dåliga skämt, utskällningar och möten med allt ifrån normala människor till konstiga. Ett yrke som inte direkt värdesätts, ett yrke där de butiksanställda förminskas i sin yrkesroll.

  För mig fungerade inte innehållet fullt ut, kanske för att texten kändes för ung för mig, men visst blev det ett och annat fniss.

 2. Bra bok bra köp
  Egon Frid (Vara), 19 februari 2018

  Bra och kul Bok som rekommenderas! Boken Drottningen i kassan är med mycket igenkänning från affärslivet och kassadiskar! Jag har över 20 års erfarenhet själv.

 3. Humor på hög nivå
  Cecilia, 8 februari 2018

  En riktigt rolig bok som ger butikspersonalens perspektiv vilket är mycket bra då man kanske inte tänker på vad det ibland kan innebära. Ger värdefulla insikter och många goda skratt. Hoppas det kommer en uppföljare i framtiden.

 4. Fantastisk bok!
  Louise, 16 januari 2018

  Så oerhört bra & rolig bok med mycket igenkänningshumor men också andra sjuka grejer man inte trodde hände i en butik. Mycket bra jobbat 🙏🏼

 5. Otroligt bra!
  Hanna (Sverige), 8 januari 2018

  Log mig igenom hela boken. Skrattade högt då och då. Kände igen mig, ibland som egenskap av kund och ibland som anställd. Rekommenderas till alla som
  antingen jobbar eller handlar i butiker!

 6. Fantastisk bok
  Magnus Nilsson, 5 januari 2018

  Författaren slår ett slag för kassapersonalens människovärde, samtidigt som hon får läsaren att skratta högt. En utmärkt bok. Du kommer aldrig att se din kassörska på samma sätt igen.

Visa alla 6 recensioner