Fem år av fångenskap : om hjärtläkaren Fikru Maru - och tiden som diktaturens fånge (inbunden)
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
334
Utgivningsdatum
2019-09-24
Upplaga
1
Förlag
Ordfront Förlag
Medarbetare
Acedo, Sara R (form)
Dimensioner
216 x 145 x 30 mm
Vikt
520 g
SAB
Lz Maru, Fikru,Oer-pga
ISBN
9789177750680
Fem år av fångenskap : om hjärtläkaren Fikru Maru - och tiden som diktaturens fånge (inbunden)

Fem år av fångenskap : om hjärtläkaren Fikru Maru - och tiden som diktaturens fånge

(2 röster)  |  Läs 1 recension
Inbunden Svenska, 2019-09-24
199
Finns i lager! Skickas inom 1-2 vardagar.
Fri frakt inom Sverige för privatpersoner.
Tidigt på morgonen den 11 maj 2013 stormar militärpolis den svensketiopiske hjärtläkaren Fikru Marus hem i Addis Abeba och kastar honom i det ökända häktet Maekelawi. Det blir starten på fem år av absurda rättsprocesser, vidriga levnadsförhållanden och ett storpolitiskt maktspel där Fikru används som bricka.

Med hjälp av dagboksanteckningar från tiden i fängelset och intervjuer med Fikru, dottern Emy och offentliga representanter från båda länderna berättar journalisten Peter Alestig den makalösa historien om Fikru Marus liv.

Peter Alestig är journalist på SvD. Han har tidigare arbetat som Afrikakorrespondent och följt Fikru Marus fall i flera år.

"Våld och kärlek, omänskliga uppoffringar och korruption, storpolitik och orubblig vänskap. Något för oss som älskar lyckliga slut."
Gefle Dagblad

"En viktig påminnelse om att inte glömma historien och att kampen för rättvisa fortsätter."
Svenska Dagbladet

"En riktig bladvändare om hjärtläkaren Fikru Marus tid som fånge i Etiopien. Svenska Dagbladets Peter Alestig återberättar Fikru Marus historia på ett sätt som gör det svårt att slita sig från boken. (...) så rafflande att det känns svårt att förstå att det inte är en roman. (...) både mycket välskriven och mycket läsvärd. "
Amnesty Press
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Fem år av fångenskap : om hjärtläkaren Fikru Maru - och tiden som diktaturens fånge
 2. +
 3. Att utbilda en kvinna är att utbilda ett helt land

De som köpt den här boken har ofta också köpt Att utbilda en kvinna är att utbilda ett helt land av Peter Alestig (häftad).

Köp båda 2 för 238 kr

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Fem år av fångenskap : om hjärtläkaren Fikru Maru - och tiden som diktaturens fånge. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
 1. Läs den!
  Teresia Sandberg, 28 mars 2020

  Språket flyter på bra och det blir aldrig några stopp. Dispositionen är perfekt då boken behandlar händelser, känslor och fakta i en väldigt bra ordning. Allt som skrivs har en mening och är relevant. Det som gör boken extra bra är att den innehåller allt ifrån hjältedåd till samvetskval och misstag. Den är ärlig och det känns som en blandning av en uppgörelse och en förlikning med det förflutna. På ett positivt sätt. Det ger den extra tyngd och legitimitet!

  Jag rycks med i tårar, gl... Läs hela recensionen

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av författarna

 • Att utbilda en kvinna är att utbilda ett helt land

  Peter Alestig

  Att utbilda flickor leder till mer jämställda samhällen - vilket i sin tur korrelerar med starkare ekonomisk tillväxt, mindre korruption och färre krig. Peter Alestig Blomqvist är journalist. Att utbilda en kvinna är att utbilda ett helt land ingå...

 • Fem år av fångenskap

  Peter Alestig, Fikru Maru

  Tidigt på morgonen den 11 maj 2013 stormar militärpolis den svensketiopiske hjärtläkaren Fikru Marus hem i Addis Abeba och kastar honom i det ökända häktet Maekelawi. Det blir starten på fem år av absurda rättsprocesser, vidriga levnadsförhållande...