Barnet : en sonettkrans (häftad)
Fler böcker inom
Format
Häftad (Danskt band)
Språk
Svenska
Antal sidor
33
Utgivningsdatum
2019-04-25
Förlag
Ordfront Förlag
Medarbetare
Ewald, Lisa (form)
Dimensioner
175 x 125 x 5 mm
Vikt
83 g
SAB
Hc.03
ISBN
9789177750727
Barnet : en sonettkrans (häftad)

Barnet : en sonettkrans

Häftad Svenska, 2019-04-25
149
Finns i lager! Skickas inom 1-2 vardagar.
Fri frakt inom Sverige över 149 kr för privatpersoner.
Att konstruera en sonett är ett komplicerat poetiskt arbete med strikta regler kring rimflätning och takt. Att konstruera en sonettkrans 15 sonetter där den avslutande mästarsonetten består av första raden i var och en av de 14 andra, samt att slutraden i varje enskild sonett också inleder den efterföljande är i princip omöjligt. Ändå är det vad Olivia Bergdahl gjort.

Resultatet är feministisk utvecklingsroman i kortformat. En text som vill berätta om hur det är att växa upp, men också att möta en värld som inte låter alla infria sina drömmar, som att bli: sjöman och cowboy, musiker, artist! Och delfinskötare och målvakt i IFK, eller brandman, bonde, ett eget kontor, visst sade jag författare och nån sade journalist, publiceras i the guardian, die zeit, le figaro!

Det är dessutom en text om hur världen, inte bara den egna utvecklingen, går en annan väg än den man tänkt. Det är en bok om vad vi fått av tidigare generationer och vad vi vill och kan lämna efter oss.

Barnet är en magisk liten pärla på endast 15 dikter och ett drygt trettiotal sidor, men den rymmer ett liv, en poetisk vilja och den visar var rimflätningens och feminismens skåp ska stå.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Barnet : en sonettkrans
 2. +
 3. Efter Ekot

De som köpt den här boken har ofta också köpt Efter Ekot av Olivia Bergdahl (pocket).

Köp båda 2 för 204 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Olivia Bergdahl

 • Efter Ekot

  Olivia Bergdahl

  "Det här är en av de mest begåvade romandebuter jag trillat över. Hon skildrar den första stora kärleken, euforin, den skimrande lyckan. Men också när man hon älskar börjar förminska henne steg för steg." /Ingalill Mosander, Aftonbladet ...

 • Svensk poet 2009

  Regina Lund, Olivia Bergdahl

  Poesin sipprar fram överallt och Svensk Poet 2009 är beviset på detta. Här samlas för fjärde gången kända som okända poeter som alla har någonting att säga dig. I poesin finns den fullständiga friheten och därför är också årets tema Vidare. Vi hop...

Bloggat om Barnet : en sonettkrans