CMAK: Vårt ukrainska kök (inbunden) Spara 12%
På topplistor
Ingår i kampanjer:
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Utgivningsdatum
2023-08-10
Förlag
Ordfront förlag
Medarbetare
Kimbell, Katy (form) / Pousette, Ulrika (foto)
Dimensioner
236 x 196 x 19 mm
SAB
Qca
ISBN
9789177753216
CMAK: Vårt ukrainska kök (inbunden)

CMAK: Vårt ukrainska kök

(10 röster)  |  Läs 3 recensioner
Inbunden,  Svenska, 2023-08-10
219 249 Du sparar 30 kr!
 • Skickas från oss inom 1-2 vardagar.
 • Fri frakt över 199 kr för privatkunder i Sverige.
CMAK betyder just smak på ukrainska. Och precis som likheter mellan våra språk binder oss samman finns också smaken som en gemensam nämnare mellan våra länder och kulturer. Smaken är också en viktig del av det ukrainska folkets kamp för rätten till sin nationella identitet.

Ukraina i sin tur betyder gränslandet. Det är ett gränsland som har sett mycket genom tiderna - statskupper, internationella och inbördes väpnade konflikter, stora migrationer, framgångsrika eller misslyckade revolutioner och regimer som bytts ut. Men det finns också en annan historia vanliga människors vardag och fest, där maten ofta spelar en central roll.

I kokboken CMAK bjuder kockarna Anja Allvin och Anastasia Lundqvist på smakprov från Ukrainas regionala kök och berättar om mat, minnen, människor och Sveriges och Ukrainas gemensamma historia. Boken innehåller 65 fantastiska recept, anpassade för tillagning i svenska kök.

CMAK ger en fin känsla för landet Ukraina, dess historia och mattraditioner. Ulrika Pousettes vackra bilder och en historisk kontext förstärker intrycket. Denna fina kokbok passar den som är intresserad av landet Ukraina och som vill utforska ukrainsk matlagning. BTJ, Moa Långbergs

Boken är personligt skriven, illustrerad med vackra fotografier och smakfull på alla vis. Jag är imponerad! En riktigt fin kokbok om ukrainsk kultur och matlagningstradition allt förmedlat med glöd och passion! Genuin matglädje! Betyg: 5 av 5. Minaboktips, bokblogg
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. CMAK: Vårt ukrainska kök
 2. +
 3. Blå berg, Grön mat, Orange vin : recept och berättelser från Georgien

De som köpt den här boken har ofta också köpt Blå berg, Grön mat, Orange vin : recept och ber... av Anastasia Lundqvist, Charlotte Pruth (inbunden).

Köp båda 2 för 568 kr

Kundrecensioner

Det finns 3 recensioner av CMAK: Vårt ukrainska kök. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Annorlunda kokbok
  Malin Leberfinger, 28 september 2023

  Trevlig beskrivning och resa genom ett fantastiskt land som vi mest känner som ett land som tvingats in i krig.
  Bra recept och fina bilder.

 2. Annorlunda kokbok
  Lyllos resa, 7 september 2023

  Intressant att ta del av Ukrainskan recept. Författarna berättar om kulturen i områden där recept kommer ifrån. Ökar kunskapen om Ukraina och många likheter med Sverige. Matkultur förenar länder. Jag tycker om boken läser med en viss känsla när det är som det är i dagens Ukraina.

 3. Nöjd och stold. Vill att svenskarna ser det.
  Ana, 4 september 2023

  Om man kan föreställa sig den perfekta boken om ukrainsk köket, det blir den här. Jag vill visa det till alla svenskarna jag känner! Jag är ukrainare och är väldigt nöjd och stold över såden boken som nu finns i Sverige. Kommer att beställa många mer för presenter. Tack та слава Україні!

Visa alla 3 recensioner

Fler böcker av författarna