Sagor för pojkar som vågar vara annorlunda : sanna berättelser om fantastiska pojkar som förändrat världen utan att döda drakar (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Läsålder
9-12 år
Antal sidor
207
Utgivningsdatum
2018-08-01
Förlag
Lind & Co
Översättare
Emeli André
Illustratör/Fotograf
Quinton Wintor
Dimensioner
250 x 205 x 30 mm
Vikt
843 g
SAB
uLs,uOhj
ISBN
9789177797029
Sagor för pojkar som vågar vara annorlunda : sanna berättelser om fantastiska pojkar som förändrat världen utan att döda drakar (inbunden)

Sagor för pojkar som vågar vara annorlunda : sanna berättelser om fantastiska pojkar som förändrat världen utan att döda drakar

Inbunden Svenska, 2018-08-01
179
Finns i lager! Skickas inom 1-2 vardagar.
Fri frakt inom Sverige för privatpersoner.
Litteraturen är full av drömprinsar, modiga riddare och superhjältar. Men tänk om man som pojke hellre tar upp en bok än ett svärd? Hellre har på sig kjol än jeans?
I Sagor för pojkar som vågar vara annorlunda möter vi andra slags hjältar, som alla har det gemensamt att de vågat gå sin egen väg. Här presenteras 100 män och pojkar, kända och mindre kända, nutida och dåtida, som alla varit banbrytande på sitt sätt, uträttat fantastiska saker och gjort världen till en lite bättre plats. Genom sitt mod, sin generositet och medkänsla har de blivit förebilder och inspiratörer för hela generationer.
Med fantastiska illustrationer och fängslande, spännande texter är Sagor för pojkar som vågar vara annorlunda en inspirationskälla för alla, och framförallt för pojkar som inte känner igen sig i de stereotypa pojk- och mansidealen. Här kan de som behöver få uppmuntran och mod att strunta i grupptryck och normer och våga vara sig själva fullt ut.
I boken möter du bland många andra: Buddha, Galileo Galilei, Ludwig van Beethoven, Arthur Rimbaud, Oscar Wilde, Salvador Dalí, Nikola Tesla, Roald Dahl, Stephen Hawking, David Attenborough, Lionel Messi, Muhammad Ali, Bill Gates, Ai Weiwei, Barack Obama, Harvey Milk och Nelson Mandela.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Sagor för pojkar som vågar vara annorlunda : sanna berättelser om fantastiska pojkar som förändrat världen utan att döda drakar
  2. +
  3. Världens viktigaste bok : om kroppen, känslor och sex

De som köpt den här boken har ofta också köpt Världens viktigaste bok : om kroppen, känslor o... av Nathalie Simonsson (häftad).

Köp båda 2 för 364 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Ben Brooks

Bloggat om Sagor för pojkar som vågar vara annorlund...