De bokstavstrogna : ett reportage om radikal islam (inbunden)
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
300
Utgivningsdatum
2019-09-19
Förlag
Lind & Co
Medarbetare
Lindblad, Niklas (form)
Dimensioner
220 x 145 x 28 mm
Vikt
461 g
SAB
Cmddt,Ocgk
ISBN
9789177797067
De bokstavstrogna : ett reportage om radikal islam (inbunden)

De bokstavstrogna : ett reportage om radikal islam

Inbunden Svenska, 2019-09-19
229
Finns i lager! Skickas inom 1-2 vardagar.
Fri frakt inom Sverige för privatpersoner.
"En god skildring av Saudiarabien, Egypten och Turkiet av idag ... Det är ett både kunnigt och flerdimensionellt arbete - om än ett bitvis skrämmande sådant." Värmlands Folkblad

"Journalisten Tina Thunander undersöker i De bokstavstrogna hur salafismen ser ut i sitt ursprungsland Saudiarabien, i Egypten, Turkiet och här i Sverige. Hon är en initierad guide som inte har slarvat med researchen. Det är sakligt och välskrivet." Dagen

Islamiska staten är besegrad och drömmarna om ett kalifat har grusats. Anhängarna bekänner sig till salafismen, den snabbast växande strömningen inom islam. De är ortodoxa och fanatiska, men många strävar inte efter heligt krig utan efter djupare kontakt med sin gud. Saudiarabien är rörelsens vagga, ett samhälle som styrts av religiösa normer men där västerländska levnadsvanor vinner mark. Vad händer om kursen ändras? I Egypten och Turkiet hårdnar motsättningarna mellan sekulära och religiösa krafter. Vilka följder kan det få?
Tina Thunander träffar människor i Saudiarabien, Egypten och Turkiet som berättar om religionens roll i deras liv och vändpunkterna efter den arabiska våren. Hon skildrar också de svenska salafisterna. Är rörelsen på frammarsch även här?

TINA THUNANDER är journalist vid Sveriges Television i Malmö. Hon har tidigare skrivit en rad böcker, bland dem Doktor Nasser har ingen bil (2014) och Resa i Sharialand (2010). Båda nominerades till Augustpriset.

 
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. De bokstavstrogna : ett reportage om radikal islam
  2. +
  3. Dom som stod kvar

De som köpt den här boken har ofta också köpt Dom som stod kvar av Thord Eriksson (inbunden).

Köp båda 2 för 448 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Tina Thunander