Makten (inbunden)
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
352
Utgivningsdatum
2018-06-11
Upplaga
1
Förlag
Modernista
Översättare
Helena Ridelberg
Originaltitel
The Power
Illustratör/Fotograf
Marsh Davies
Dimensioner
215 x 145 x 28 mm
Vikt
570 g
SAB
Hce
ISBN
9789177813200
Makten (inbunden)

Makten

(2 röster)  |  Läs 1 recension
Inbunden,  Svenska, 2018-06-11
338
Tillfälligt slut – klicka "Bevaka" för att få ett mejl så fort boken går att köpa igen.
Finns även som
Visa alla 5 format & utgåvor
Spektakulär succéroman om en värld styrd av kvinnor

»Vår tids The Handmaid s Tale.« | Washington Post

 

På ytan är allt som vanligt. En nigeriansk dotter somslöar i familjens pool. En barnhemsflicka, vars religiösa föräldrar döljer sin sanna natur. En amerikansk lokalpolitiker. En okammad Londontjej med trasslig bakgrund. Men något är annorlunda. Något som får deras livatt smälta samman med förödande resultat. En mäktig,märklig kraft slår rot i världen och ger tonårsflickor monumentalfysisk styrka. En styrka som kan skapa fruktansvärdsmärta och död. En liten justering av verkligheten, och en hel värld sätts i gungning. Makten är en spektakulär, prisbelönt roman provocerande, skarp och ambitiös som tar med läsarentill en alternativ verklighet där kvinnor styr, och somsamtidigt kastar ljus över villkoren för allas våra egna,begränsade liv. En internationell TV-serie byggd på boken, med författaren själv som exekutiv producent, är också planerad.

 

NAOMI ALDERMAN [f. 1974] är en brittisk författareoch professor i kreativt skrivande. Makten, hennes fjärderoman, har blivit en enorm sälj- och kritikersuccé, och var en av tre bäst säljande romanerna i Storbritannien 2017. Barack Obama har nämnt den som en av sina favoritböcker 2017, den valdes till en av årets bästa böcker i bland annat New York Times, Los Angeles Times, Entertainment Weekly och på Amazon, och tilldelades det prestigefyllda Baileys Women s Prize for Fiction 2017.

 

»Elektrifierande! Chockerande! Kommer att knocka dig och få dig att tänka efter lite extra, om allt.« | Margaret Atwood
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Makten. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
  1. Tankeexperiment kring ombytta roller
    J. Hansson, 10 september 2018

    Det är en intressant bok där författaren målar upp en matriarkal samhällsstruktur. Många av de spänningar som ofta identifieras i dagens samhälle kring patriarkatet återkommer här i en alternativ form där kvinnan ofta har övertaget. Det är välskrivet och genomarbetat vilket gör att det inte blir klichéartat. Vi får följa ledargestalterna och de som skapar samhällsförändringen. Boken kan säkert uppfattas provocerande av en del (vilket säkert är författarens medvetna poäng att illustrera något ... Läs hela recensionen

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av Naomi Alderman