Mörkret (Hulda-trilogin, del 1) (e-bok)
Fler böcker inom
Format
E-bok
Filformat
EPUB med vattenmärke
Om vattenmärkning
Språk
Svenska
Antal sidor
208
Utgivningsdatum
2018-08-30
Förlag
Modernista
Översättare
Arvid Nordh
ISBN
9789177814580
Mörkret (Hulda-trilogin, del 1) (e-bok)

Mörkret (Hulda-trilogin, del 1) (e-bok)

(10 röster)  |  Läs 2 recensioner
E-bok (EPUB), Svenska, 2018-08-30
74
Laddas ned direkt
Läs i vår app för iPhone, iPad och Android
Första boken i Hulda-trilogin

»Superb ny roman. Hulda Hermannsdóttir är en av de stora tragiska hjältinnorna i samtida kriminallitteratur.« | The Sunday Times


En ung kvinna hittas död på en enslig strand. Här sökte hon skydd. I stället fann hon sin grav i vågorna. En förhastad polisutredning bedömer händelsen som självmord.

Hulda Hermannsdóttir, kommissarie vid Reykjavikpolisen, tvingas till en tidig pension. Dessförinnan ges hon möjlighet att åta sig ett sista fall. Hon vet exakt vilket hon ska välja. Och vad hon finner är något avsevärt mycket värre än självmord. Ändå har hon svårt att få ut ens den mest elementära information i fallet. När Huldas egna kolleger försöker bromsa utredningen, finns till sist bara ett sätt kvar. För att avslöja sanningen riskerar hon sitt eget liv.

Mörkret är den första boken i en planerad romantrilogi om poliskommissarie Hulda Hermannsdottír, av Islands just nu hetaste kriminalromanförfattare, Ragnar Jónsson. I svensk översättning av Arvid Nordh.

RAGNAR JÓNASSON är en prisbelönt isländsk kriminalromanförfattare, omtalad som tongivande i den nya vågen »Nordic Noir«. Hans böcker är sedan tidigare översatt till engelska och franska. Med Mörkret den första romanen i serien om Hulda Hermannsdóttir introduceras hans författarskap för första gången på svenska.

Crime Novel of the Month i The Sunday Times

»Mästerligt berättad. Med ett i sanning chockerande slut.« | The Guardian
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 2 recensioner av Mörkret (Hulda-trilogin, del 1). Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
  1. Märklig
    isabella, 10 februari 2019

    Den kunde varit bra som lite längre, mera detaljerad. Nu var den bra men som en längre skol uppsats. Det fans material för en riktigt gedigen story och personskildringarna och historierna kring personerna kunde varit mycket mera innehållsrika. Tyvärr, författaren har ett bra koncept men det blev tunt

  2. Klart läsvärd
    Hanna, 16 september 2018

    Boken har bra beskrivningar och det är intressant att lära känna Hulda, men jag blev besviken mot slutet av boken och undrar hur serien ska fortsätta nu.

Visa alla 2 recensioner

Bloggat om Mörkret (Hulda-trilogin, del 1)