Hantverkaren (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Serie
Florence Lovelady (del 1)
Antal sidor
394
Utgivningsdatum
2018-09-19
Upplaga
1
Förlag
Modernista
Översättare
Åsa Brolin
Originaltitel
The Craftsman
Medarbetare
Sundh, Lars (form)
Dimensioner
215 x 145 x 30 mm
Vikt
680 g
SAB
Hce
ISBN
9789177815075
Hantverkaren (inbunden)

Hantverkaren

(11 röster)  |  Läs 1 recension
Inbunden,  Svenska, 2018-09-19
259
Tillfälligt slut – klicka "Bevaka" för att få ett mejl så fort boken går att köpa igen.
Finns även som
Visa alla 5 format & utgåvor
Nominerad till Årest bästa deckarroman 2018 av Svenska Deckarakademin

Gripandet av begravningsentreprenören Larry Glassbrook blev startpunkten för Florence Loveladys lysande karriär inom det brittiska polisväsendet. Glassbrook dömdes för de bestialiska morden på tre ungdomar i den lilla staden Sabden i nordvästra England. Offren hade begravts levande, i kistor som Glassbrook själv tillverkat. Han erkände och fallet verkade lika glasklart som det var spektakulärt.
Trettio år senare är Larry Glassbrook död, och Florence återvänder till Sabden för att närvara vid begravningen och en gång för alla sätta punkt för den makabra historien. Men så börjar händelser ur det förflutna upprepa sig - på ett fasaväckande sätt.
Är det möjligt att Florence hade fel den där gången för många år sedan? Eller är det någonting annat, ännu mörkare, som nu satts i spel?
Sharon Bolton är tillbaka med en gnistrande välskriven gotisk thriller: Hantverkaren.
I svensk översättning av Åsa Brolin.

SHARON BOLTON , född i Lancashire i England, hör till Storbritanniens mest hyllade deckarförfattare och är översatt till ett tiotal språk. 2014 mottog hon The Dagger in the Library från Crime Writers Association för sitt samlade författarskap. 2010 erhöll hon The Mary Higgins Clark Award för sin andra roman Awakening. Hon har även nominerats till The CWA Gold Dagger, The Theakston's Old Peculier Prize och The International Thriller Writers Best First Novel Award. Sharon Bolton är i dag bosatt i Chiltern Hills utanför Oxford.

»Bolton när hon är som bäst. Suveränt välskriven, blodisande underhållning.« | The Guardian

»Lika ohygglig som fängslande.« l Sarah Hilary, författare till Inget annat mörker

»Skräckinjagande & gripande.« | Sabine Durrant, författare till En oskyldig lögn
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Hantverkaren. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
  1. Läskig och spännande!
    MiaMaria, 2 november 2018

    Boken börjar med att polisen Florence Lovelady är på Larry Glassbrooks begravning 1999. Hon var den som fick fast honom 1967 och hon har besökt honom flera gånger i fängelset. Det är ingen vanlig begravning, istället för att kasta blommor på kistan så spottar flera av besökarna på den istället. Larry var kistmakare som satt i fängelset för att ha grävt ner flera personer levande i kistor som han tillverkat. Han erkände och Florence fick en lysande karriär efter det uppmärksammade fallet. Läs hela recensionen

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av Sharon Bolton