Mörkret (pocket)
Fler böcker inom
Format
Pocket
Språk
Svenska
Antal sidor
254
Utgivningsdatum
2019-03-13
Förlag
Modernista
Översättare
Arvid Nordh
Originaltitel
Dimma
Medarbetare
Sundh, Lars (form)
Dimensioner
178 x 110 x 15 mm
Vikt
139 g
SAB
Hce
ISBN
9789177818632
Mörkret (pocket)

Mörkret

(33 röster)  |  Läs 3 recensioner
Pocket Svenska, 2019-03-13
58
Skickas inom 3-6 vardagar.
Fri frakt inom Sverige över 149 kr för privatpersoner.
Finns även som
Visa alla 1 format & utgåvor
Månadens kriminalroman i The Sunday Times

»Fantastisk. Jag sträckläste den.« | Anna-Karin Ferm, SVT Go'kväll

»Jag har aldrig läst något så dramatiskt och oväntat.« | Ingalill Mosander, SVT

»Superb ny roman. Hulda Hermannsdóttir är en av de stora tragiska hjältinnorna i samtida kriminallitteratur.« | The Sunday Times

En ung kvinna hittas död på en enslig strand. Här sökte hon skydd, men fann i stället sin grav i vågorna. En förhastad polisutredning bedömer händelsen som självmord.
Hulda Hermannsdóttir, kriminalinspektör vid Reykjavikpolisen, tvingas till en tidig pension. Men innan dess får hon möjlighet att åta sig ett sista fall. Hon vet exakt vilket hon ska välja. Och vad hon upptäcker i sin utredning är något betydligt värre än självmord. Ändå har hon svårt att få ut ens den mest elementära information i fallet. När Huldas egna kollegor försöker bromsa utredningen finns till sist bara ett sätt kvar. För att avslöja sanningen måste hon riskera sitt eget liv.
Mörkret är den första boken i den hyllade serien om Hulda Hermannsdóttir. I översättning av Arvid Nordh.

RAGNAR JONÁSSON [f. 1976] är det senaste stora stjärnskottet inom den isländska kriminallitteraturen, internationellt hyllad som en av de främsta nya »Nordic noir«-författarna. Mörkret är den första delen i serien om kriminalinspektör Hulda Hermannsdóttir och den första av Ragnar Jonássons böcker som kommer ut på svenska. Mörkret utspelar sig i slutet av Hulda Hermannsdóttirs karriär, medan de följande böckerna i serien är förlagda till ett tidigare skede i hennes liv.

»Mästerligt berättad, med en chockerande upplösning.« | The Guardian

»Höll mig fastnaglad.« | Ian Rankin

»Isande och poetisk deckare. Oumbärlig läsning.« | Peter James

»Ett mästerverk, med ett slut som får en att sätta andan i halsen.« | Yrsa Sigur ardóttir
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Mörkret
 2. +
 3. Falco

De som köpt den här boken har ofta också köpt Falco av Mons Kallentoft, Anna Karolina (pocket).

Köp båda 2 för 97 kr

Kundrecensioner

Det finns 3 recensioner av Mörkret. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
 1. Kluven
  Jan Larsson, 5 september 2019

  Som rubriken antyder så är läsupplevelsen lite kluven efter att läst klart Mörkret.
  Flera gånger under läsningen stannade jag upp och reagerade över hur märkligt dåligt språket var . Märkliga passager med noll gestaltning och karaktärers känslor och upplevelser som skrevs på näsan till läsaren. Rent av skolexempel på hur man inte ska skriva. Sen är han bra på intrig, spänning och den där framåtrörelsen. Man bläddrar vidare, för man vill veta hur det går.
  Men språket och dialogen - huu... Läs hela recensionen

 2. Nej, den gav mig inte mersmak.
  Marly, 2 juli 2019

  Visserligen ett annorlunda sätt att skriva en serie om samma person, men personligen så vill jag inte läsa resterande kommande böcker när jag vet hur det slutade för huvudpersonen.
  Jag kan tänka mig att författaren kanske resonerade som så att man blir nyfiken på vad som ledde till detta slut, men inte i mitt fall. Tyvärr. Jag blev besviken. För min del vill jag att skeenden ska bygga upp förväntningar och få mig att vilja läsa mer om huvudpersonerna i böcker, för mig är dessa viktiga. D... Läs hela recensionen

 3. Fördomsfull
  Elisabeth, 10 juni 2019

  Otillräcklig, löjligt slut, fördomsfull. Historien var märklig och kom aldrig igång. Dåligt skriven. Ingen spänning och inget sammanhang. Mycket märkligt att boken fått så fantastiska recensioner. Både min man och jag är mycket förvånade.

Visa alla 3 recensioner

Fler böcker av Ragnar Jónasson

 • Ön

  Ragnar Jónasson

  »Isande och poetisk deckare. Oumbärlig läsning.« | PETER JAMES ANDRA BOKEN I SERIEN OM HULDA HERMANNSDÓTTIR Utanför Islands södra kust ligger den isolerade ön Elli¿aey. En plats känd för sin vackra, oförlåtande terräng - och där det är lätt att fö...

 • Blindes Eis

  Ragnar Jónasson

  Erstklassige Spannung aus Island: Nach "Schneebraut" und "Todesnacht" folgt jetzt der dritte Band der Dark-Iceland-Serie des isländischen Erfolgsautors Ragnar Jónasson.Im Norden Islands, einem Nachbarort von Siglufjördur, ziehe...

Bloggat om Mörkret