Förrädare (inbunden)
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
570
Utgivningsdatum
2019-09-02
Förlag
Modernista
Översättare
Kjell Waltman
Originaltitel
A Treachery of Spies
Dimensioner
215 x 145 x 43 mm
Vikt
770 g
SAB
Hce
ISBN
9789177818977
Förrädare (inbunden)

Förrädare

Inbunden Svenska, 2019-09-02
179
Skickas inom 5-8 vardagar.
Fri frakt inom Sverige för privatpersoner.
Finns även som
Visa alla 1 format & utgåvor
»Superb. En blandning av historisk roman och thriller som påminner om Robert Harris.« |Vald till Månadens thriller i The Sunday Times

En äldre kvinna hittas mördad i Orléans i Frankrike. Alla tecken som skulle ha kunnat avslöja hennes identitet har skickligt eliminerats, men dödsmetoden är mycket specifik: Hon har avrättats på samma sätt som förrädare avrättades av motståndsrörelsen under Andra världskriget. Spåren efter mördaren leder kriminalinspektör Inès Picaut tillbaka till fyrtiotalets Frankrike där män och kvinnor i motståndsrörelsen organiserade sig mot den nazistiska ockupationsmakten i en desperat kamp för överlevnad.
För att komma vidare med utredningen måste Picaut ta reda på vad som hänt i det förflutna. Ett nätverk av spioner börjar framträda, tillsammans med en intrig som sträcker sig tillbaka till mordoffrets ungdom: En tid när det upprättades oheliga allianser mellan ockuperade och ockuperande, då avtal upprättades och löften bröts.
Det förflutna har varit begravt i decennier och det finns de vars framtid är beroende av att det fortsätter vara så. Och som är beredda att döda för att bevara sina hemligheter.

MANDA SCOTT är en skotsk författare och journalist som skriver för The Independent, Guardian, Daily Telegraph och Times. Hennes böcker har blivit nominerade till bland annat Women's Prize for Fiction och Edgar Award. Förrädare är Manda Scotts nya, fristående thriller.

»Den här boken öppnade sitt gap och slukade mig med hull och hår. Den mest spännande och engagerande thriller jag har läst på länge. Jag kan inte rekommendera den starkt nog.« | Mick Herron
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Förrädare
  2. +
  3. Det svarta trädet

De som köpt den här boken har ofta också köpt Det svarta trädet av Tana French (inbunden).

Köp båda 2 för 358 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Bloggat om Förrädare