Förrädare (inbunden)
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
571
Utgivningsdatum
2019-09-02
Upplaga
1
Förlag
Modernista
Översättare
Kjell Waltman
Originaltitel
A Treachery of Spies
Dimensioner
215 x 145 x 43 mm
Vikt
770 g
SAB
Hce
ISBN
9789177818977
Förrädare (inbunden)

Förrädare

(2 röster)  |  Läs 1 recension
Inbunden,  Svenska, 2019-09-02
198
 • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Förrädare Kan levereras innan julafton
Finns även som
Visa alla 5 format & utgåvor
 

Nominerad till "årets bästa översatta deckare" av Svenska Deckarakademien!

»Superb. En blandning av historisk roman och thriller som påminner om Robert Harris.« |Vald till Månadens thriller i The Sunday Times

En äldre kvinna hittas mördad i Orléans i Frankrike. Alla tecken som skulle ha kunnat avslöja hennes identitet har skickligt eliminerats, men dödsmetoden är mycket specifik: Hon har avrättats på samma sätt som förrädare avrättades av motståndsrörelsen under Andra världskriget. Spåren efter mördaren leder kriminalinspektör Inès Picaut tillbaka till fyrtiotalets Frankrike där män och kvinnor i motståndsrörelsen organiserade sig mot den nazistiska ockupationsmakten i en desperat kamp för överlevnad.
För att komma vidare med utredningen måste Picaut ta reda på vad som hänt i det förflutna. Ett nätverk av spioner börjar framträda, tillsammans med en intrig som sträcker sig tillbaka till mordoffrets ungdom: En tid när det upprättades oheliga allianser mellan ockuperade och ockuperande, då avtal upprättades och löften bröts.
Det förflutna har varit begravt i decennier och det finns de vars framtid är beroende av att det fortsätter vara så. Och som är beredda att döda för att bevara sina hemligheter.

MANDA SCOTT är en skotsk författare och journalist som skriver för The Independent, Guardian, Daily Telegraph och Times. Hennes böcker har blivit nominerade till bland annat Women's Prize for Fiction och Edgar Award. Förrädare är Manda Scotts nya, fristående thriller.

»Den här boken öppnade sitt gap och slukade mig med hull och hår. Den mest spännande och engagerande thriller jag har läst på länge. Jag kan inte rekommendera den starkt nog.« | Mick Herron
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Förrädare
 2. +
 3. Skallra

De som köpt den här boken har ofta också köpt Skallra av Fiona Cummins (inbunden).

Köp båda 2 för 407 kr

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Förrädare. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Virrig
  JC, 31 oktober 2019

  En plåga att ta sig igenom
  Så dåligt skriven dialog o man kan omöjligt hålla reda på alla individer o vem som säger vad till vem.En stor besvikelse

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av Manda Scott