Dödssynden (e-bok)
Fler böcker inom
Format
E-bok
Filformat
EPUB med vattenmärke
Om vattenmärkning
Språk
Svenska
Antal sidor
378
Utgivningsdatum
2020-03-06
Förlag
Modernista
ISBN
9789177819462
Dödssynden (e-bok)

Dödssynden E-bok

(3 röster)  |  Läs 1 recension
E-bok (EPUB), Svenska, 2020-03-06

Styckköp

99

Finns i Bokus Play

Från 79 kr/mån
Finns även som
Visa alla 4 format & utgåvor
VINNARE: ÅRETS SVENSKA DECKARDEBUT!

? Svenska Deckarakademin

»Ett ödsligt, ruggigt drama med ett helt eget tonfall.« Lotta Olsson, DN


En fjortonårig flicka hittas död i ett vattenfyllt kalkbrott på en välbekant och samtidigt märkligt främmande ö utanför Sveriges ostkust. Handlederna är sönderskurna och ett grovt snöre är intrasslat i håret. På ena höften står talet »26« skrivet med blå märkpenna. Inga spår återfinns runt kalkbrottet.

Dagen efter hittas en bokantikvarie brutalt knivmördad på andra sidan ön. Utöver knivhuggen i bröstet syns över strupen två sår ? som ett kors. Flickans död avskrivs som självmord, medan kriminalkommissarie Sanna Berling tillsammans med sin nya kollega Eir Pedersen inleder utredningen om antikvarien. Men Sanna upptäcker ett oroväckande samband mellan det senare fallet och den fjortonåriga flickan.

Snart blir det tydligt att det som inträffat bara är startskottet för en hel rad våldsamma mord. En kamp mot klockan inleds. En kamp i vilken sju barn visar sig ha nyckeln till den ohyggliga sanningen ? och som blir långt mer personlig för Sanna än hon någonsin kunnat ana.

MARIA GRUND, född och uppvuxen utanför Stockholm, är skribent och manusförfattare med en Master of Fine Arts-examen från New York University. Under sin karriär har hon främst arbetat inom film- och mediebranschen, varav många år som redaktör för det brittiska mediebolaget The Smalls. Efter flera år i London och New York är hon nu bosatt på Gotland. Dödssynden är hennes första roman, som väckt stort internationellt intresse och sålts till 10 länder.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Dödssynden. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
  1. Super spännande
    Lars Gardan, 24 april 2021

    Maria Grund kommer förhåpningsvist att underhålla oss med fler rysande deckara med interessanta, lite udda, personer - som i Dödssynden. En fantastisk berättelse med et mer en överraskande slut.

Visa alla 1 recensioner