Dålig mamma eller superkvinna? : barn och karriär - så klarar du de orimliga kraven (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
208
Utgivningsdatum
2017-12-04
Upplaga
1
Förlag
Tukan Förlag
Dimensioner
233 x 157 x 18 mm
Vikt
600 g
SAB
Oac,Dokb
ISBN
9789177830092
Dålig mamma eller superkvinna? : barn och karriär - så klarar du de orimliga kraven (inbunden)

Dålig mamma eller superkvinna? : barn och karriär - så klarar du de orimliga kraven

(2 röster)  |  Läs 1 recension
Inbunden Svenska, 2017-12-04
219
Finns i lager! Skickas inom 1-2 vardagar.
Fri frakt inom Sverige för privatpersoner.
Finns även som
Visa alla 1 format & utgåvor
'Jag har blivit anmäld till socialen för det finns folk som anser att jag inte kan ta hand om mina barn ordentligt eftersom jag syns för mycket i TV-rutan.' - Jessica Almenäs

Programledaren Jessica Almenäs är en av många kvinnor som kommer till tals i boken Dålig mamma eller superkvinna? Hon är långt ifrån ensam om sina upplevelser av att bli utpekad som en dålig mor för att folk anser att hon arbetar för mycket. Att hon i stället borde ta hand om sina barn.

En mamma som är framgångsrik blir hårt behandlad av sin omgivning från dagispersonalen och arbetskamrater till kompletta främlingar. Hur gör de kvinnor som har ett krävande arbetsliv? Hur har de praktiskt löst sitt vardagspussel? Vilket pris har de fått betala?

Therese Albrechtson har intervjuat en mängd kvinnor, bland andra Anna Kinberg Batra, Annie Lööf, Ebba Busch Thor, Jessica Almenäs, Annika Strandhäll, Camilla Läckberg, Gudrun Schyman, Karin Adelsköld och Elaine Eksvärd.

I den här boken sammanställer hon sina och deras erfarenheter för att lyfta fram de problem som drabbar kvinnor som både vill satsa på sitt arbete och vara mammor för att så ge hjälp till andra kvinnor i karriären.

Therese Albrechtson startade sitt första företag direkt efter gymnasiet och brukar kallas superentreprenör och serieentreprenör. Hon är 32 år och driver i dag tre aktiebolag. Therese är en uppskattad inspiratör och anlitas som föreläsare av såväl näringsliv och politiker som skolor. Boken är skriven tillsammans med Maria Otterling.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Dålig mamma eller superkvinna? : barn och karriär - så klarar du de orimliga kraven
  2. +
  3. Fem gånger mer kärlek : forskning och praktiska råd för ett fungerande familjeliv : en bok till föräldrar med barn mellan 2 och 12 år

De som köpt den här boken har ofta också köpt Fem gånger mer kärlek : forskning och praktiska... av Martin Forster (inbunden).

Köp båda 2 för 488 kr

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Dålig mamma eller superkvinna? : barn och karriär - så klarar du de orimliga kraven. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
  1. Intressant läsning för blivande föräldrar
    Emelie Nylén, 24 januari 2018

    Intressant att läsa för så väl föräldrar som arbetsgivare, men framför allt för dem som väntar barn då man får ta del av många bra tips från de som redan har erfarenhet av föräldraskapets fallgropar. Är ju så lätt att vara efterklok annars. Om krav, förväntningar, utbrändhet, skam & skuld, skilsmässor, statistik & forskning. Läs den!

Visa alla 1 recensioner