Ät hjärnsmart! : maten och knepen som gör dig smartare, gladare och skyddar mot åldrande (inbunden)
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
191
Utgivningsdatum
2018-08-20
Förlag
Tukan förlag
Medarbetare
Scheutx, Sofia (form) / Brandon-Cox, Bianca (foto)
Dimensioner
260 x 205 x 22 mm
Vikt
890 g
SAB
Qcabb,Vmb
ISBN
9789177833918
Ät hjärnsmart! : maten och knepen som gör dig smartare, gladare och skyddar mot åldrande (inbunden)

Ät hjärnsmart! : maten och knepen som gör dig smartare, gladare och skyddar mot åldrande

(19 röster)  |  Läs 2 recensioner
Inbunden Svenska, 2018-08-20
204
Tillfälligt slut – klicka "Bevaka" för att få ett mejl så fort boken går att köpa igen.
Finns även som
Visa alla 2 format & utgåvor
Vill du:
Bli lite piggare och smartare, kanske redan före lunch?
Fatta bättre beslut på jobbet?
Skapa de bästa förutsättningarna för dina barns inlärning?
Förstå vad som styr dina matval?
Minska risken att drabbas av nedstämdhet och åldersrelaterade förändringar i hjärnan?

Ja, då ska du ta en titt på vad du lägger på tallriken. Via valet av mat kan du nämligen påverka din hjärnas mentala kapacitet och funktion både på kort och lång sikt. Bokens goda och hjärnsmarta recept hjälper dig att göra de rätta valen för dagens alla måltider!

Ät hjärnsmart! är en heltäckande bok om hur kosten påverkar hjärnan och våra matval. Här får du lära dig om vika råvaror som förbättrar minnet och inlärningen, och hur du skapar goda förutsättningar för bättre psykisk hälsa och ett långt liv. Du får veta varför du faller för söta smaker trots att du försöker låta bli och vad det är för starka drivkrafter i din kropp som motarbetar dina goda föresatser. Boken belyser också den åldrande hjärnans förändringar som demens och försämrat minne samt förhållandet mat och ADHD och autism.

Kristina Andersson är näringsfysiolog, utbildad på Karolinska Institutet, och en av Sveriges mest kunniga experter inom mat och hälsa. Alltid på läst i aktuell forskning och ständigt förekommande i debatter kan Kristina konsten att entusiasmera och pedagogiskt förmedla sin kunskap. Hon syns även i diverse tv-sammanhang - från expert i Biggest Loser till Diabetesgalan och barnprogram för UR.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 2 recensioner av Ät hjärnsmart! : maten och knepen som gör dig smartare, gladare och skyddar mot åldrande. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
  1. Mkt intressant
    Villivonkansbooks, 22 oktober 2018

    Ät hjärnsmart är en bok om hur kosten påverkar hjärnan och våra matval. Boken är innehållsrik och ganska omfattande. Det är ganska mycket information att ta in, vilket gjort att jag läst ett avsnitt då och då. Det är väldigt intressant att läsa om hur det vi äter påverkar hjärnan. En del grejer känner jag igen sen tidigare men mycket är helt nytt. Boken är upplagd på ett tydligt sätt där ämnen som mental kapacitet, depression, ADHD och autism, den åldrade hjärnan och hjärnsmart mat tas upp. B... Läs hela recensionen

  2. Sjukt intressant
    Anna (Göteborg), 12 september 2018

    Att maten påverkar oss är ingen nyhet. Har två tidigare böcker av författaren och hon förklarar allt med stor faktagrund och utan pekpinnar. Men väldigt lättförståeligt! Detta är ingen bok om dieter eller något som skapar ett konstigt förhållande till mat. Detta är ren fakta och det är så fascinerande hur smarta våra kroppar är.

Visa alla 2 recensioner

Fler böcker av Kristina Andersson