Dramatiska damer (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
172
Utgivningsdatum
2019-09-06
Förlag
Historiska Media
Medarbetare
Persson, Maria (form)
Illustratör/Fotograf
Maria Persson
Dimensioner
250 x 180 x 20 mm
Vikt
680 g
SAB
Ls
ISBN
9789177890089
Dramatiska damer (inbunden)

Dramatiska damer

Inbunden Svenska, 2019-09-06
219
Skickas inom 2-5 vardagar.
Fri frakt inom Sverige för privatpersoner.
I Dramatiska damer skildras 75 kvinnor som alla skrivit in sig i historien. Illustratören Maria Persson bidrar med färgstarka och skickliga porträtt medan Nils Hjort fångar damernas liv i medryckande kortbiografier.

Varje uppslag i boken är en lockande berättelse om ett dramatiskt personöde från inspärrade prinsessor till rakryggade kvinnorättskämpar, slipade bluffmakare och smarta uppfinnare. Genom fem århundraden följer vi olika kvinnor som har en sak gemensamt: de gick alla sin egen väg, på gott och ont.

Illustratören Maria Persson driver instagramkontot dagensdam och skribenten Nils Hjort driver instagramkontot idagihistorien.

Röster om boken:

»Det är korta, välskrivna livsberättelser med syfte att väcka nyfikenhet till vidare läsning och kanske även få läsaren att reflektera över sin egen plats i historien, något författaren verkligen lyckas med. Illustratören Maria Persson har gjort snabbskissade porträtt av damerna i syfte att fånga en dramatisk ögonblickskänsla. Det här är en bok för alla som är intresserade av historia.« BTJ

»En kanonfin bok! Alla damer i boken är inte stora hjältar, men alla har en intressant berättelse ... en stor kunskapskälla.« Luleå bokpassion

»En spännande bok om kvinnor med drama runt sig som inte nödvändigtvis var hjältinnor.« Feministbiblioteket
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Dramatiska damer
  2. +
  3. Onaturlig död : Liv och död - en rättsläkares memoarer

De som köpt den här boken har ofta också köpt Onaturlig död : Liv och död - en rättsläkares m... av Richard Shepherd (inbunden).

Köp båda 2 för 388 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Bloggat om Dramatiska damer