Befrielsen (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
357
Utgivningsdatum
2020-05-06
Förlag
Historiska Media
Översättare
Eva Andreasson
Originaltitel
The Liberation
Dimensioner
235 x 155 x 28 mm
Vikt
634 g
SAB
Hce
ISBN
9789177891000
Befrielsen (inbunden)

Befrielsen

(14 röster)  |  Läs 5 recensioner
Inbunden Svenska, 2020-05-06
207
Tillfälligt slut – klicka "Bevaka" för att få ett mejl så fort boken går att köpa igen.
Finns även som
Visa alla 5 format & utgåvor
»Det här är både en spännande spionroman och en tänkvärd krigsroman --- liksom ett porträtt av en oförglömlig hjältinna.« Tidningen Kulturvinden

»Det är en spännande och gripande historia med en sann hjältinna i huvudrollen« enkoppochenbok

» nästan andlöst spännande...« BTJ

För de allierade var hon en orädd frihetskämpe och en fantastisk spion. En kvinna som var före sin tid. För Gestapo var hon en gäckande skuggfigur och deras mest jagade person. Hon hette Nancy Wake och hade ett skyhögt pris på sitt huvud.

För första gången skildras hennes händelserika liv i romanform. Det handlar om en kvinnas ofattbart svåra uppdrag att vända kriget, rädda mannen hon älskar och med brutala medel hämnas dem som har velat skada henne.

Rättigheterna till Imogen Kealeys verklighetsbaserade roman Befrielsen har sålts till mer än 20 länder och ska bli storfilm i Hollywood. Det är en oavlåtligt spännande berättelse om en av de mest fascinerande och okända hjältarna under andra världskriget.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 5 recensioner av Befrielsen. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Historisk roman som växer
  veronicas_bok_bak_liv, 6 januari 2022

  Nancy är en orädd frihetskämpe under andra världskriget och går under namnet "Den vita musen". Boken är baserad på den sanna historien om Nancy som blev en av andra världskriget största hjältinnor.

  Jag hade verkligen sett fram emot denna bok och hade ortoligt höga förväntningar - vad kan bli fel? En historisk roman som utspelar sig under andra världskriget med starka kvinnoporträtt, något jag älskar att läsa om. Tyvärr så infrias inte mina förväntningar, jag hade väldigt svårt att k... Läs hela recensionen

 2. Befrielsen
  Eva Hammarlund, 26 februari 2021

  Viktig läsning så dessa hemskheter aldrig nånsin glöms bort
  Samt skön läsning att se att motståndsrörelsen var stark !!!!!!
  Låt det aldrig hända igen !!!!

 3. Helt ok
  Bokdjungeln , 27 juni 2020

  Jag tycker att den här boken växer på en under handlingens gång. Det är en spännande historia om Nancy och hennes bedrifter under andra världskriget. Berättelsen drivs framåt i ett lagom tempo och språket är lättsamt. Boken har de mesta av de komponenter som jag gillar men det är något som gör att jag inte blir helt fast. Men det är en helt ok bok som passar den som gillar berättelser om andra världskriget och starka kvinnor.

 4. En stark kvinna i en tid där männen styrde
  -, 4 juni 2020

  Kolla omslaget!! Visst är det fint? Jag är som bekant svag för böcker med vackra och snygga omslag. Likaså är romaner som utspelar sig under andra världskriget my cup of tea. Så att jag lockades att läsa Befrielsen är föga förvånande. Att Befrielsen är baserad på verkliga händelser och människor gör den än mer intressant i mina ögon. Det är en spännande och gripande historia med en sann hjältinna i huvudrollen. Nancy Wake skildras som en stark kvinna i en tid där männen styrde. Men Nancy kun... Läs hela recensionen

 5. Seg och svårt att komma in i
  @bettan_bokprataren (Örebro), 24 maj 2020

  En intressant skildring om Nancy Wake som jag verkligen hade sett fram emot att läsa. Jag hade oerhört svårt att komma in i boken, den kändes fladdrig på något konstigt vis och jag fick inte grepp om skildringen. Dessutom hade jag väldigt svårt för det korthuggna språket med massor av onödiga svordomar. Nej den tilltalade mig inte, trots det valde jag att läsa klart och ångrar inte det men den kommer inte att göra några som helst bestående intryck på mig. Jag började att lyssna men då det var... Läs hela recensionen

Visa alla 5 recensioner

Fler böcker av Imogen Kealey