Sista tåget till London (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
449
Utgivningsdatum
2020-04-06
Förlag
Historiska Media
Översättare
Annika Sundberg
Originaltitel
The Last Train to London
Dimensioner
230 x 155 x 35 mm
Vikt
748 g
SAB
Hce
ISBN
9789177891161
Sista tåget till London (inbunden)

Sista tåget till London

(3 röster)  |  Läs 2 recensioner
Inbunden Svenska, 2020-04-06
179
Finns i lager! Skickas inom 1-2 vardagar.
Fri frakt inom Sverige för privatpersoner.
Finns även som
Visa alla 2 format & utgåvor
»Romanen griper tag i läsaren och såväl person- som miljöskildring a r utmärkt. Sista tåget till Londonär en roman som lyfter fram den enskilda människans godhet och mod i en tid som tappat all medmänsklighet.« BTJ

Nazisterna är inte mer än högljudda och störande inslag i vardagen för den femtonårige Stephan Neuman och hans bästa vän ofie-Helene. Men de två ungdomarnas sorglösa tillvaro krossas brutalt när nazisterna tar makten i Österrike år 1938.

Det finns dock hopp i mörkret. Den barnlösa Truus Wijsmuller, medlem av den nederländska motståndsrörelsen, riskerar sitt liv genom att smuggla judiska barn till angränsande länder.

När Storbritannien erbjuder sig att ta emot barnflyktingar från det tyska riket utkämpar Truus en dramatisk kamp för att få ut judiska barn innan det är för sent. Kommer hon att hinna föra Stephan och ofie i säkerhet? Eller tvingas de stanna i Österrike för att möta en livsfarlig och oviss framtid?

Sista tåget till London är den amerikanska författaren Meg Waite Claytons bästsäljande roman, som har översatts till ett stort antal språk. Romanen baseras på verkliga händelser och personer i 1930-talets Europa. Det är en stark berättelse om mod, förlust och kärlek.

Fler pressröster om boken:

»Med sina intressanta karaktärer och drivna tempo bör denna fantastiska roman locka en bred skara läsare.« Library Journal

»Fängslande Clayton levandegör Truus mod och driftighet i en tid när gränserna stängs i hela Europa.« BBC

»En fängslande, hjärtskärande och inspirerande berättelse om vanliga människor som gör gott i de mörkaste av tider.« Jerusalem Post
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Sista tåget till London
 2. +
 3. Den franska fotografen

De som köpt den här boken har ofta också köpt Den franska fotografen av Natasha Lester (inbunden).

Köp båda 2 för 358 kr

Kundrecensioner

Det finns 2 recensioner av Sista tåget till London. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
 1. Viktig historia
  Bokdjungeln , 24 maj 2020

  Så otroligt bra bok! Det är två parallella berättelser som vävs ihop till en på ett väldigt fint, men också tragiskt sätt. De korta kapitlen är något jag uppskattar och fast boken innehåller nästan 450 sidor så flyter läsandet på och boken känns lagom lång. Historien är väldigt stark och jag blev väldigt emotionell medan jag läste. Författarinnan beskriver livsödena på ett sådant sätt att man verkligen kan känna deras smärta. Detta är en viktigt berättelse och en påminnelse om att aldrig glöm... Läs hela recensionen

 2. Intressant och berör
  @bettan_bokprataren (Örebro), 7 maj 2020

  En bok jag hade otroligt höga förväntningar. Det är en mycket välskriven och researchen känns ytterst noggrant. Berättelse skildrar andra världskriget på ett mångsidigt och på ett mycket nyanserat sätt vilket inger förtroende för historien.
  Till att börja med tyckte jag att boken var spännande och hade ett bra tempo och driv med de korta kapitlen, men efter ett tag tyckte jag att boken nog var lite för detaljerad och omfattande för att hålla mitt fokus uppe.
  Kanske jag hade gillat bok... Läs hela recensionen

Visa alla 2 recensioner

Bloggat om Sista tåget till London