Midsommarblot (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Serie
Värnamord (del 1)
Antal sidor
320
Utgivningsdatum
2021-04-26
Förlag
Historiska Media
Dimensioner
216 x 140 x 23 mm
Vikt
480 g
SAB
Hc
ISBN
9789177892427
Midsommarblot (inbunden)

Midsommarblot

(17 röster)  |  Läs 6 recensioner
Inbunden Svenska, 2021-04-26
192
 • Skickas inom 2-5 vardagar.
 • Gratis frakt inom Sverige över 199 kr för privatpersoner.
Kan levereras innan julafton!
Finns även som
Visa alla 5 format & utgåvor
»Med värme och humor berättar författaren om sina mer eller mindre udda karaktärer ... vill man ha en mysig berättelse om livet i en svensk småstad, är boken ett utmärkt val.« BTJ

Niklas återvänder till Värnamo för att begrava sin pappa, ortens välkända tidningsredaktör. Till kyrkan kommer också halvsystern Jill. Syskonen har inte setts på över femtio år och tillsammans åker de till den ödsliga villan som är fylld med barndomsminnen. Men Niklas lämnas snart ensam kvar med sorgen och dödsboet.

I takt med att Niklas tömmer pappans arbetsrum hittar han gulnade urklipp om ett mystiskt fall på 1960-talet. Hästhandlaren som spårlöst försvann väcker Niklas nyfikenhet. Kan han bringa ljus i fallet som gäckade hans pappa i så många år? Och på så vis också komma närmare både den far och den syster han aldrig riktigt har lärt känna. Den korta visiten i Värnamo drar ut på tiden, och plötsligt känns storstadens höga tempo och måsten inte längre lika lockande.

Midsommarblot är första delen i Ewa Klingbergs nya mysdeckarserie. Återigen har hon valt en småländsk småstad som skådeplats, och läsaren bjuds in till en värld bestående av skrönor, härliga karaktärer och en och annan påse Ahlgrens bilar.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Midsommarblot
 2. +
 3. Plundringstider

De som köpt den här boken har ofta också köpt Plundringstider av Ewa Klingberg (inbunden).

Köp båda 2 för 384 kr

Kundrecensioner

Det finns 6 recensioner av Midsommarblot. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Lättläst och smårolig mysdeckare
  eftermiddagste.se, 14 oktober 2021

  Det här är en mysdeckare som tar dig med på ett mysterium som har varit olöst under lång tid. Den rör sig fint mellan de olika tidsepokerna och väver samman berättelsen så att mysteriet får sin lösning. Med sina fina beskrivningar av personer och omgivningar märks det att Ewa kan skriva feelgood för denna är en fin och bra blandning mellan de båda genrerna feelgood och deckare. Personerna är mänskliga och varken superbra eller dåliga rakt igenom. De är mer som vi alla är mest vilket är trevli... Läs hela recensionen

 2. En riktig bladvändare!
  Boktanten, 8 juli 2021

  Jag tycker mysdeckare är en underskattad genre. De påminner lite om feelgood men ändå inte. Och lite om deckare men ändå inte. Det blir en härlig mix av det bästa.

  Midsommarblot är en välskriven, lättläst och fängslande story. Den skapar ett enormt lässug och det känns nästan som om sidorna vänder sig själv medan jag läser. Intrigen drivs hela tiden framåt, dels genom de korta kapitlen och dels genom att det växlar mellan nutid med Niklas och dåtid med hästhandlaren.

  Med Mid... Läs hela recensionen

 3. Ewa Klingbergs nya bok
  Helena Gävert, 8 juni 2021

  Lite oväntat att det kom en deckare från författarinnan. Jag älskade hennes Husqvarnaserien,men detta bådar gott enlig mig. Hennes antihjälte Niklas är så mänsklig i allt han gör och inte gör samt hans tillkortakommande under hans försök att klara upp ett gammalt kallt fall i Värnamo.
  Hon skriver med humor samt när det behövs med allvar ,under läsningen så kommer jag på mig att skratta åt det som sker samtidigt som funderingarna över det kalla fallet drar intresset till sig.Läs boken så vet ni vad jag menar.Det är den värd.

 4. Feelgooddeckare

  Niklas återvänder till Värnamo för att begrava sin pappa som var ortens välkända tidningsreporter. Till kyrkan kommer också hans halvsyster Jill och dom har inte setts på 50 år, när de tillsammans åker till sin pappas hem som är fyllt med barndomsminnen så lämnas Niklas ensam kvar att städa och röja upp. När Niklas kommer till hans pappas arbetsrum hittar han gamla urklipp från ett mystiskt fall om en hästhandlare som försvann spårlöst på 60-talet, detta väcker hans nyfikenhet och han vill fö... Läs hela recensionen

 5. En trevlig snabbläst bok
  @bettan_bokprataren (Örebro), 10 maj 2021

  Ewa är duktig på att väva ihop de olika tidsepokerna i sina romaner så även i den här boken som jag placerar i feelgoodcrime genren eller som jag såg att det kallas mysdeckare.
  Den håller ihop i de olika tids linjerna och jag blir väldigt nyfiken på hur Ewa till slut ska knyta ihop de båda parallellhistorierna.
  Jag kan bara säga att hon gör det på ett bra och kanske inte på ett allt för förutsägbart sätt.

  Som vanligt är såväl miljö- som personbeskrivningarna härliga och det... Läs hela recensionen

 6. Spännande från början till slut
  - (Timrå), 6 maj 2021

  Vilken underbar roman! Den är både spännande och rolig och det var alltid svårt att lägga den ifrån sig. Perfekt med mixen då och nu.

Visa alla 6 recensioner

Fler böcker av Ewa Klingberg