Kaptenen och Ann Barbara (inbunden)
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
431
Utgivningsdatum
2021-09-13
Förlag
Historiska Media
Översättare
Ninni Holmqvist
Originaltitel
Kaptajnen og Ann Barbara
Dimensioner
232 x 159 x 32 mm
Vikt
734 g
SAB
Hce
ISBN
9789177896265
Kaptenen och Ann Barbara (inbunden)

Kaptenen och Ann Barbara

(2 röster)  |  Läs 2 recensioner
Inbunden Svenska, 2021-09-13
204
 • Skickas inom 2-5 vardagar.
 • Gratis frakt inom Sverige över 199 kr för privatpersoner.
Finns även som
Visa alla 4 format & utgåvor
»Språket är kortfattat, kargt och fantastiskt. En roman som man ska ta sig tid att läsa, för den ger mest när man kan stanna upp vid varje sida och långsamt låta Jessen måla upp sina bilder. Det är poetiskt, och man lotsas genom handlingen nästan utan att märka det. Kaptenen och Ann Barbara är en väldigt välskriven historia om en svår, mödosam tid i Danmarks jordbrukshistoria, vilket kanske låter tråkig, men skenet bedrar. Betyg: 4 av 5.« BTJ

»En märkvärdig och gedigen roman« LitteraturMagazinet

Året är 1754. En häst och vagn rullar över den öde och vindpinade jylländska heden. Ombord sitter den tyske kaptenen Ludwig von Kahlen, iförd en röd uniform, en trekantig hatt och en gul sidengördel om livet. Kaptenen har planer på att kultivera hedens magra sandjord. För att lyckas krävs envishet, tålamod och viljestyrka, vilket han har i överflöd, tillsammans med en glupande kunskapsaptit och tro på nya odlingsmetoder.

En sommardag kommer den gåtfulla Ann Barbara vandrande över heden. Hon har röda läppar, är energisk och omänksam, och får nya känslor att gro i den ensamme kaptenen. Tillsammans inleder de en hård kamp mot såväl naturen som den brutale godsägaren Schinkel som med bestämdhet hävdar att ingenmanslandet är hans.

Kaptenen och Ann Barbara är danska Ida Jessens stora mästerverk. En nybyggarberättelse om hämnd och disciplin, kärlek och fördärv, och ren ondska. En berättelse om en stolt och kompromisslös man, och om en kvinna som blir hans vapenbroder, hans ä lskade - och hans stora sorg.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Kaptenen och Ann Barbara
 2. +
 3. Billy Summers

De som köpt den här boken har ofta också köpt Billy Summers av Stephen King (inbunden).

Köp båda 2 för 423 kr

Kundrecensioner

Det finns 2 recensioner av Kaptenen och Ann Barbara. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Finstämd och nyanserad 1700-tals roman!
  Boktanten, 26 februari 2022

  "Kaptenen och Ann Barbara" är en stillsam och lågmäld roman från de karga och blåsiga hedarna i 1700-talets Jylland. Den tyske kaptenen Ludwig von Kahlen kommer dit, fast besluten att övertyga kungen att hela ön är odlingsbar. Med hjälp av sin rang och envishet får han både material och arbetskraft till denna ödsliga del av heden och bygger sig ett hus. Det är ett ensamt liv, han är illa omtyckt och ingen vill bo eller jobba i huset. En dag kommer Ann Barbara gående över heden. Med sin energ... Läs hela recensionen

 2. 1bok2katter3kopparte tycker:
  Anna, 29 oktober 2021

  Kaptenen och Ann Barbara av Ida Jessen har ett språk som gör att jag redan från första sidan är där, i berättelsen, på heden. Den skoningslösa, vattenlösa, människolösa heden. Den vackra, glödande röda heden. Den fågelfyllda, myllrande heden.
  I juli 1754 kommer kaptenen åkande för att undersöka trakten och skaffa sig avtal om olika saker. Året efter återkommer han, med packning och djur, för att bosätta sig på heden. Med hjälp av sin rang och sin beslutsamhet får han det material och den ... Läs hela recensionen

Visa alla 2 recensioner

Fler böcker av Ida Jessen