Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
329
Utgivningsdatum
2022-04-25
Förlag
Historiska Media
Översättare
Eva Andreasson
Originaltitel
Hedy's War
Dimensioner
217 x 143 x 26 mm
Vikt
486 g
SAB
Hce
ISBN
9789177897996

Ingen väg hem

(6 röster)  |  Läs 3 recensioner
Inbunden,  Svenska, 2022-04-25
241
 • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Finns även som
Visa alla 4 format & utgåvor
Sommaren 1940. Två år har gått sedan Hedy Bercu flydde sin hemstad Wien och nazisterna. Nu blickar hon upp mot himlen över den lilla brittiska ön Jersey där tyska flygplan dånar. Hon är övertygad om att en invasion är att vänta.

När tyskarna slutligen går iland avstår de allierade styrkorna från en motattack, och öbor och ockupanter hittar ett sätt att leva sida vid sida. Utan möjlighet att fly gör Hedy vad hon kan för att dölja sin judiska bakgrund. Hon tar arbete som översättare åt tyskarna samtidigt som hon använder sin befattning till att motarbeta dem. I hopp om att komma över information börjar Hedy umgås med en ung tysk officer. Känslorna mellan dem djupnar och hon väntar in i det längsta med att berätta om sin bakgrund.

När kriget intensifieras blir Jersey en livsfarlig plats för Hedy. Snart ligger hennes liv i händerna på mannen hon älskar - en man som också borde vara hennes fiende.

Jenny Lecoats debutroman Ingen väg hem bygger på den sanna historien om Hedy Bercu. Det är en oförglömlig historia om motståndskraft och djärvhet som påminner oss om att vanliga människor allt som oftast är de sanna hjältarna.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Ingen väg hem
 2. +
 3. Såld på en måndag

De som köpt den här boken har ofta också köpt Såld på en måndag av Kristina McMorris (inbunden).

Köp båda 2 för 439 kr

Kundrecensioner

Det finns 3 recensioner av Ingen väg hem. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Så bra! Läs!
  Boktagen (Malmö), 6 juni 2023

  Boken är lättläst och jag sögs in i handlingen direkt och vill inte lägga boken ifrån mig.
  Jag kan se miljöerna som i en film och höra ljuden och känna dofterna.
  Kontrasten mellan den i grunden vackra ön och krigets hemskheter och umbäranden skulle verkligen göra den här boken till en fantastisk film!
  Att allt bygger på en verklig historia gör det ännu starkare och bättre.
  Jag känner Hedys oro, rädsla, vanmakt, hunger, ilska, förtvivlan, desperation och kämparglöd.
  Det... Läs hela recensionen

 2. Debut som ger mersmak
  veronicas_bok_bak_liv, 24 januari 2023

  Tvår år har gått sedan Hedy flydde sin hemstad och nazisterna. Nu befinner hon sig på den lilla ön Jersey och de tyska planen dånar över henne och hon är övertygad om att snart är en invasion att invänta. Snart är tyskarna på plats och Hedy har ingen möjlighet att fly utan måste göra allt för att dölja sin judiska bakgrund, hon tar arbete som översättare hos tyskarna. Hennes känslor till en tysk officer växer, när ska hon berätta om sin bakgrund? Snart befinner sig Hedy på en livsfarlig plat... Läs hela recensionen

 3. Missa inte den här
  @bettan_bokprataren (Örebro), 17 maj 2022

  En fantastisk debut Jenny Lecoats bjuder oss på. Ingen väg hem bygger på den sanna historien om Hedy Bercu. Det är en oförglömlig historia om motståndskraft och djärvhet som påminner oss om att vanliga människor allt som oftast är de sanna hjältarna.
  En bok som jag sugs in i direkt. En bok som är så bra att jag väljer att både lyssna och läsa. Jag kan inte släppa den.
  Den är välskriven, spännande och tankeväckande. Den skildrar miljöer och karaktärer på ett ytterst trovärdigt sätt och... Läs hela recensionen

Visa alla 3 recensioner

Fler böcker av Jenny Lecoat

 • The Girl From the Channel Islands

  Jenny Lecoat

  'Combines historical fact with the fictional narrative, and offers a cast rich with multidimensional characters. Readers will be riveted' - Publishers Weekly In June 1940, the Channel Islands becomes the only part of Great Britain to be occupied b...

 • Die Übersetzerin

  Jenny Lecoat

  Jersey, 1940. Als Hedy eine Stelle als Übersetzerin für die deutschen Besatzer der Kanalinsel antritt, weiß niemand, dass die junge Frau Jüdin ist. Während sie durch heimliche Akte des Widerstands versucht, gegen die Nazis aufzubegehren, verliebt ...