Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
638
Utgivningsdatum
2022-06-07
Förlag
Historiska Media
Översättare
Kjell Waltman
Originaltitel
Russia:Revolution and Civil War 1917-1921
Dimensioner
233 x 160 x 48 mm
Vikt
1239 g
SAB
Kma.51
ISBN
9789177898290

Ryssland : revolution och inbördeskrig 1917-1921

(18 röster)  |  Läs 5 recensioner
Inbunden,  Svenska, 2022-06-07
265
 • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Finns även som
Visa alla 3 format & utgåvor
»Ett nytt storverk ... Beevor skriver med sin vanliga flykt i pennan och sitt vanliga öga för den konkreta detaljen i det översiktliga.«Dagens Nyheter

»Beevors genomgång imponerar«Ulrika Knutson, Expressen

Mellan åren 1917 och 1921 utkämpades en förödande kamp i Ryssland. När Nikolaj II störtades i februari 1917 utbröt ett blodigt inbördeskrig mellan den tsartrogna Vita armén och den bolsjevikiska Röda armén. Ett krig som av många anses som den mest avgörande händelsen i modern historia.

Såväl de tsartrogna som bolsjevikerna erhöll stöd från andra länder och snart eskalerade konflikten till ett världskrig. Stridigheterna kännetecknades av massavrättningar, terroraktioner med epidemier och svält i dess följd. Terror födde terror. Något som drabbade civilbefolkningen hårt.

I sin nya bok lämnar bästsäljande författaren Antony Beevor för första gången ämnet andra världskriget. Utifrån den allra senaste forskningen och omfattande egna arkivstudier ger han en heltäckande bild av den ryska konflikten. Genom Beevors välkända, fängslande berättarteknik får läsaren följa kriget ur många olika perspektiv: från arbetaren i Petrograd till officeren på slagfältet och den kvinnliga läkaren på ett av de många fältsjukhusen.

Fler röster om boken:

»Ytterst aktuell - och viktig ... 640 sidor som är oumbärliga.«Hemvärnet

»Beevors mycket goda förmåga att genom ögonblicksbilder levandegöra dramatiska händelseförlopp visar hur olika grupper av människor påverkades och samtidigt vederläggs ett antal myter. Författaren lyckas klargöra komplicerade sammanhang på ett lättfattligt sätt. Betyg 5 av 5: Briljant.« BTJ
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Ryssland : revolution och inbördeskrig 1917-1921
 2. +
 3. Onda nätters drömmar : november 1942 och andra världskrigets vändpunkt i 360 korta kapitel

De som köpt den här boken har ofta också köpt Onda nätters drömmar : november 1942 och andra ... av Peter Englund (inbunden).

Köp båda 2 för 364 kr

Kundrecensioner

Det finns 5 recensioner av Ryssland : revolution och inbördeskrig 1917-1921. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Saknar överblicken
  Ulf, 24 april 2023

  Boken hoppar mellan olika fronter och skeenden i det som vi kallar den ryska revolutionen. Den återger utförligt grymheterna och umbärandena, men den lyckas inte förklara hur det kunde komma sig att bolsjevikerna vann kriget. Istället blir det en rad enskilda händelser, vilkas betydelser ter sig oklara. Boken håller helt enkelt inte ihop det ämne den ska beskriva.

 2. Rörig
  Thomas Levander, 21 februari 2023

  Antony Beevor har valt skildra Rysslands inbördestid i kronologisk ordning. Därmed kastas man mellan olika händelser i delar av Ryssland. Jag hade önskat mig en bättre analys och överblick över olika skeenden. Jo det finns i vissa delar av boken men framförallt de inledande artiklarna hade behövt stramas upp. Jag är också irriterad över översättningen. Många gånger har jag behövt läsa meningen flera gånger för att kunna förstå. Det blir inget flyt i läsningen.

 3. Inte samma nivå som tidigare!
  Johan Svensson (Sundsvall), 28 augusti 2022

  Beevors tidigare böcker om WWII är bland dem bästa jag läst så var riktigt upprymd att läsa denna. Blev dock besviken rätt fort.

  Han nämner personer som återkommer ofta men utan att varken ge en intro till vilka dem är alls men även att dem inte finns med i registret. Likaså ortsnamn, där dem inte finns med på kartorna utan man får söka på Maps. Dock så finns samma by/ort/stad på flera platser och Beevor berättar inte vilken han menar. För mig som har noll koll på Ryssland, dess geog... Läs hela recensionen

 4. Ryssland
  Frank Grenehed, 30 juli 2022

  En intressant redogörelse för Ryssland och dess ledare för 100 år sedan. Likheterna med nuvarande förhållanden är dess värre slående.
  Människan har utomordentlig liten plats men kan alltid grävas ned och glömmas bort. Utveckling saknas enligt författaren.

 5. Ryssland och revolutionen
  Ulf Hagman, 28 juni 2022

  Intressant bok med många olika förveklingar. Många olika parter som deltog. Men det var ett brutalt krig får man säga.

Visa alla 5 recensioner

Fler böcker av Antony Beevor