När bergen sjunger (pocket)
Fler böcker inom
Format
Pocket
Språk
Svenska
Antal sidor
384
Utgivningsdatum
2022-03-14
Förlag
Historiska Media
Översättare
Annika Sundberg
Originaltitel
The Mountains Sing
Dimensioner
30 x 170 x 110 mm
Vikt
205 g
SAB
Hce
ISBN
9789177899020

När bergen sjunger

(49 röster)  |   Läs 9 recensioner
Pocket,  Svenska, 2022-03-14
89
Billigast på PriceRunner
 • Skickas från oss imorgon
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Finns även som
Visa alla 5 format & utgåvor
»Fängslande, rörande, dramatisk ... läs, bara läs!« Fönstret

Hanoi, 1972. En flicka och en mormor klamrar sig fast vid varandra när amerikanska bomber dånar utanför deras improviserade skydd. Flickans föräldrar har gett sig iväg för att utkämpa det krig som sliter itu både hennes land och familj.

Medan hon väntar på att föräldrarna ska återvända gör mormodern allt i sin makt för att skingra barnbarnets tankar. Hon berättar sina väl bevarade hemligheter och ger flickan ovärderliga lektioner om livet, inte bara hur man överlever utan hur man lever med mod, heder och medkänsla i behåll.

Genom flickan och mormodern tas vi med på en oförglömlig resa genom Vietnams smärtsamma 1900-talshistoria. Vi fylls av deras trots och beslutsamhet, av deras hopp och oväntade glädje.

Nguyên Phan Quê Mai föddes i Vietnam 1973 och blev under sin uppväxt vittne till krigets förödelse. Hennes böcker har publicerats i ett tiotal länder och förärats en rad utmärkelser. När bergen sjunger är en starkt berörande roman om komplicerade familjerelationer, och en briljant skildring av Vietnams turbulenta historia: från den franska koloniseringen, uppdelningen av Syd- och Nordvietnam, Vietnamkriget och hela vägen fram till idag. Men den är lika mycket en bok om glädje, trots och beslutsamhet. Och om hoppets osannolika kraft.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. När bergen sjunger
 2. +
 3. Där askan blommar

De som köpt den här boken har ofta också köpt Där askan blommar av Phan Que Mai Nguyen (pocket).

Köp båda 2 för 178 kr

Kundrecensioner

Det finns 9 recensioner av När bergen sjunger. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. En gripande mörk historia!
  Boktagen (Malmö), 17 februari 2024

  Människan kan utstå oerhört mycket och ändå inte tappa hoppet och kraften att kämpa vidare.
  Mycket intressant att lära känna Vietnams historia och kultur genom familjen Trân.
  Kapitlen behandlar olika tidsperioder, från mormodern Diêu Lans barndom på 1930-talet till den vuxna Guava (Huong) 2017.
  De bland annat vackert beskrivna miljöerna bidrar till att kontrasten blir ännu starkare mot krigets fasor och allt det mörker som människor är kapabla till.
  Många namn att hålla koll ... Läs hela recensionen

 2. Vietnamkriget från ett annat håll
  Ulla Dahlin, 30 november 2023

  Efter att ha växt upp medan vietnamkriget pågick är det intressant att ta del av hur lokalbefolkningen levde, de förödande konsekvenserna av kriget inkl de inre slitningarna mellan de olika politiska övertygelserna och angiverit.

 3. Intressant och lite skrämmande
  Åsa , 22 juli 2023

  Boken är bra men ingen bok som lämnar något större avtryck på mig. Otroligt många relationer och personer att hålla reda på. Men kul att få lite insikt i den delen av världens historia

 4. En språkkurs i vietnamesiska ordspråk
  pucca, 17 juli 2023

  " Det är mycket nu!" Av just vietnamesiska vardagsting, soffor, hattar, klädesplagg, hälsningsfraser, ordspråk, på just vietnamesiska och dessa tillför faktiskt inget till själva berättelsen, de saktar ned läsandet, kanske kunde de blivit till fotnoter längst ned på den aktuella sidan, eller samlats längst bak i boken. ( läsaren tvivlar ju knappast att man pratar, och skriver på nämnda språk i Vietnam )

  Men själva berättelsen är gripande, och givande, och breddar den gängse bilden a... Läs hela recensionen

 5. En liten pärla som inger hopp i de mörkaste stunde
  Anna Carlsson, 6 juli 2023

  En underbar berättelse om livet i Vietnam och dess vedermödor och glädjeämnen sett genom två generationers ögon invävt med Vietnams historia som på ett fint sätt belyser de katastrofer befolkningen utsatts för under 1900-talet.

 6. En familjs öde i Vietnam
  Anders Larsson, 6 juli 2023

  En
  Mycket spännande och gripande bok som både ger en övergripande bild av de historiska och politiska händelserna i Vietnam.Men även hur människor påverkades i vardagen.Det blir levande med alla detaljer som tas med, beskrivning av blommor, växter, djur och framförallt maten.Sammantaget målar boken upp ett rikt panorama av Vietnam.

 7. inte min typ av bok
  Viktorija Marinkovic, 29 juni 2023

  Handlingen utvecklas väldigt långsamt, mormor spelar en viktig roll i hela berättelsen. Det är mycket dialog och för mig är det tråkigt med så mycket dialog. Värd att läsa om man är intresserad av upplevelser av krig och hur band mellan människor blir då på nåt sätt starkare. Som att elände binder ihop dem på ett speciellt sätt

 8. Vietnams uppslitande 1900-talshistoria.
  Kerstin , 28 maj 2023

  Medryckande och intressant skildring av vad som hände i Vietnam under 1900-talet. Läsaren får följa en mormor och ett av hennes barnbarn.
  Mycket läsvärd.

 9. 5 av 5
  Bokdjungeln, 20 oktober 2022

  Jag har länge velat läsa denna bok så jag blev väldigt glad när vi skulle läsa den i en av de bokcirklar jag är med i. Jag tycker nästan att det blir en förälskelse vid första ögonkastet. Inledningen får mig att komma tillbaka till en tid då jag jobbade som rundreseguide i Kambodja och hade kollegor som körde resor i just Vietnam. Våra lägenheter hade vi dock i Bangkok och där sågs vi mellan våra resor. Kollegorna berättade då en hel del om Vietnamkriget och visade bilder på hur små tunnlarna... Läs hela recensionen

Visa alla 9 recensioner

Fler böcker av Nguyen Phan Que Mai