Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
281
Utgivningsdatum
2018-04-25
Upplaga
1
Förlag
Bokförlaget Polaris
Medarbetare
Hansson, Kerstin (form)
Dimensioner
217 x 145 x 28 mm
Vikt
493 g
SAB
Hc
ISBN
9789177950011
Under två timmar (inbunden)

Under två timmar

(4 röster)  |  Läs 4 recensioner
Inbunden Svenska, 2018-04-25
169
 • Finns i lager! Skickas inom 1-3 vardagar.
 • Gratis frakt inom Sverige över 159 kr för privatpersoner.
Kan levereras innan julafton!
Finns även som
Visa alla 5 format & utgåvor
Under två timmar är ett varmt och humoristiskt samtidsdrama. Det utspelar sig i Göteborg och skildrar hur långt en vuxen människa egentligen är beredd att gå för att passa in, för att vara någon som betyder något. För betyder något gör man ju bara om man är en sådan som tar ansvar för sin kropp och håller den i trim, genom att satsa hårt och göra som alla andra. Springa långt, snabbt och helst dagligen! Staffan är inte en sådan man. Han tränar inte alls och därmed är han också ansvarslös. Totalt betydelselös, enligt honom själv. Någonstans bland blöjbyten, fotbollsträningar de alltför långa, grå myndighetskorridorerna på Migrationsverket har han tappat bort sig själv den status han en gång hade. Nu är det dags att ändra på det. Staffan bestämmer sig för att göra det som alla andra gör. Han ska springa Göteborgsvarvet och han ska göra det med bravur på under två timmar.

I Under två timmar får läsaren följa Staffan på den slingriga, vindlande vägen mot att åter bli någon att räkna med. Hans strävan går överstyr och får honom att gå över gränser han tidigare i livet aldrig ens kommit i närheten av. Det blir förödande, både för honom själv och hans omgivning. Han riskerar att förlora allt han från början hade.

Hanna Landahl debuterade 2016 med Välkommen till Himmelsta, för vilken hon nominerades till Studieförbundet Vuxenskolans författarpris 2017.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Under två timmar
 2. +
 3. Ljuskällan

De som köpt den här boken har ofta också köpt Ljuskällan av Hanna Landahl (pocket).

Köp båda 2 för 238 kr

Kundrecensioner

Det finns 4 recensioner av Under två timmar. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
 1. En måste-bok för alla som ålderskrisar!
  Boktanten, 9 april 2020

  Det är en välskriven och lättläst bok om Staffan, snart 40 år, som har gått vilse i livet. Han har tappat tron på sig själv, känner att han inte duger, att alla andra är mycket bättre, snyggare och lyckligare. I ett försök att passa in bestämmer han sig för att springa Göteborgsvarvet på under två timmar. Klarar han det kommer allt att bli bra.

  Författaren har verkligen lyckats fånga hans ångest och känsla av att inte duga och jag tror att många kan känna igen sig i karaktärens tanka... Läs hela recensionen

 2. En mycket välskriven roman.
  veronicas_bok_bak_liv, 18 juli 2019

  En välskriven roman med en man som huvudperson och som utspelar sig i Göteborg. Jag tycker boken både är intressant, underhållande, humoristisk och lite sorglig. Författaren har verkligen lyckats beskriva vardagen för vad jag tor att de flesta av oss människor hamnar i någon gång i livet. Vem är jag? Hur blev det så här? De känslor och tankat Staffan känner och har mitt i livet är nog inte helt ovanliga. Hur går man vidare? En strålande bok om livet, att hitta sig själv och att våga vara den jag är.

 3. Tänkvärd bok!
  Lollos bokhörna, 23 mars 2019

  Staffan, småbarnsförälder mitt i livet som tappat allt självförtroende och vill bli någon att räkna med. Han tycker inte att han är värd sin fru, har dåligt humör och bråkar med sina barn. Han anmäler sig till Göteborgsvarvet och målet är att springa under 2 timmar. Fast, vill han egentligen? Vad vill han? Vad känner han? Mycket välskriven roman, får mig att fundera över prioriteringar i livet och hur vi egentligen mår ute i samhället. Vad är viktigt för att må bra? Intressant med en man som ... Läs hela recensionen

 4. Underhållande
  Villivonkansbooks, 13 maj 2018

  Någonstans bland hämtning på förskolan och grå myndighetskorridorer på Migrationsverket har Staffan tappat bort sig själv och den status han en gång hade. Nu är det dags att ändra på det. Staffan bestämmer sig för att göra det alla andra gör. Han ska springa Göteborgsvarvet på under två timmar.
  🐴
  Under två timmar är en varm och humoristisk roman om Staffan. Staffan som gått vilse i vardagslivet och är avundsjuk på sin bästa vän Henke, som har allt det inte Staffan har- välbeta... Läs hela recensionen

Visa alla 4 recensioner

Fler böcker av Hanna Landahl