Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
285
Utgivningsdatum
2019-01-03
Förlag
Bokförlaget Polaris
Översättare
Ylva Mörk
Originaltitel
Home Fire
Dimensioner
216 x 146 x 26 mm
Vikt
448 g
SAB
Hce
ISBN
9789177950226

Vår älskade

(7 röster)  |  Läs 3 recensioner
Inbunden,  Svenska, 2019-01-03
209
 • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Finns även som
Visa alla 3 format & utgåvor
När Isma lämnar England för USA är det med känslan av att livet äntligen kan börja på riktigt. Efter moderns död har hon helhjärtat ägnat sig åt småsyskonen, men nu har hon fått chansen att följa sina drömmar. Mitt uppe iden nya tillvaron kan hon ändå inte sluta oroa sig för sin viljestarka syster Aneeka hemma i London, och brodern Parvaiz som också han när en dröm. Han vill hedra arvet från sin pappa, jihadisten han aldrig kände, och försvinner spårlöst. När Parvaiz återigen ger sig tillkänna besannas Ismas värsta farhågor.

Strax därpå lär systrarna känna Eamonn, sonen till en mäktig politiker. Eamonn har även han ett arv att leva upp till eller trotsa. De två familjernas öden flätas obönhörligen samman, med drastiska konsekvenser för alla inblandade. Var och en tvingas de fråga sig vad innebörden av orden kärlek och lojalitet kommer att kosta dem.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Vår älskade
 2. +
 3. Vår älskade

De som köpt den här boken har ofta också köpt Vår älskade av Kamila Shamsie (pocket).

Köp båda 2 för 288 kr

Kundrecensioner

Det finns 3 recensioner av Vår älskade. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Läs den!
  @bettan_bokprataren (Örebro), 9 april 2019

  När jag väl börjat läsa så var jag fast. Författarens språk och hennes sätt att beskriva sina karaktärer och miljöer är så genialt och jag gillar det verkligen.
  Det är en historia som griper tag i mig och jag har verkligen fått vidga mina vyer och vikten av att inte döma för fort. För som vi alla vet så är allt inte bara svart eller vitt. Den här boken och dess fyra huvudpersoner kommer jag att bära med mig ett tag framöver och när det händer, vilket inte är så ofta, anser jag att det är ... Läs hela recensionen

 2. Alla borde läsa denna bok
  Maja, 28 mars 2019

  🌸Dags för recension🌸
  Vår Älskade av Kamila Shamsie
  ......................................
  Jag hade hört så mycket bra om denna bok, så jag hade väldigt höga förväntningar på den. Jag vet inte riktigt om den levde upp till dem.
  Visst, boken är bra. Välskriven, med vackra ord och skilldringar. Men den var lite rörig för mig stundvis.
  Boken handlar om stark kärlek mellan syskon, om lojalitet och viktiga val i livet.
  Om hur det är att leva som muslim i da... Läs hela recensionen

 3. Obehaglig läsning
  Kaffeläsaren, 10 februari 2019

  Vår älskade är en både obehaglig och intressant historia. Det är riktigt otäckt att läsa om hur IS går till väga för att värva unga människor. Det är så hemskt hur de gör och att de sen får ungdomarna till att låta sig värvas. Obegripligt! Jag vill tro att just det bara är fiction i boken men tyvärr är det alldeles för verklighetstroget och äkta. IS har en betydande roll i boken men även het förbjuden kärlek och starka syskonband. Boken är bra men jag känner ändå ett viss mått av besvikelse, ... Läs hela recensionen

Visa alla 3 recensioner

Fler böcker av Kamila Shamsie