Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
362
Utgivningsdatum
2019-07-18
Förlag
Bokförlaget Polaris
Medarbetare
Wickholm, Pär (form)
Dimensioner
216 x 145 x 34 mm
Vikt
523 g
SAB
Hc
ISBN
9789177951728
Hemma hos andra (inbunden)

Hemma hos andra

(4 röster)  |  Läs 4 recensioner
Inbunden Svenska, 2019-07-18
169
Finns i lager! Skickas inom 1-2 vardagar.
Gratis frakt inom Sverige över 159 kr för privatpersoner.
Finns även som
Visa alla 5 format & utgåvor
Klass, kärlek, familj och moral.

Hemma hos andra är ett samtidsdrama av en mästare på att skildra relationer.

Amanda blir ensam kvar i den stora gamla trävillan vid havet när hennes pojkvän, journalisten David, åker iväg på ett utlandsuppdrag. Hon försöker känna sig hemma men huset är impregnerat av minnen och upplevelser som hon inte är en del av. I ensamheten slits hon mellan en egen bakgrund som hon skäms över och den outtalade drömmen om att ta plats i Davids uppburna och beundrade familj. Men när det oförutsedda händer ställs allt på ända. Det åtrådda är inte längre lika attraktivt. Det otänkbara inte längre helt omöjligt.

Mot en fond av samtidens stora dramer krig, migration och flykt är Hemma hos andra en berättelse om kärlek, klass och det som definierar oss som människor, vare sig vi vill det eller inte.

Gabriella Ahlström har tidigare gett ut kritikerframgångarna De oförglömliga och Sirener. Hon bor i Stockholm med sin man och två söner.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Hemma hos andra
 2. +
 3. Herravälde

De som köpt den här boken har ofta också köpt Herravälde av Elin Olofsson (inbunden).

Köp båda 2 för 373 kr

Kundrecensioner

Det finns 4 recensioner av Hemma hos andra. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
 1. Bok som engagerar
  Lollos bokhörna, 3 december 2019

  Amanda blir ensam kvar i den stora gamla trävillan vid havet när hennes pojkvän, journalisten David, åker iväg på ett utlandsuppdrag. Hon försöker känna sig hemma men huset är impregnerat av minnen och upplevelser som hon inte är en del av. I ensamheten slits hon mellan en egen bakgrund som hon skäms över och den outtalade drömmen om att ta plats i Davids familj. Men när det oförutsedda händer ställs allt på ända. Det åtrådda är inte längre lika attraktivt. Det otänkbara inte längre helt omöj... Läs hela recensionen

 2. En roman som inte lyckas fånga mig
  veronicas_bok_bak_liv, 28 november 2019

  Det här är det första jag läser av Gabriella Ahlström. En relationsroman om kärlek, klass, familjeband och som också berör kriget i Syrien. Det här var en bok som jag hade sett fram emot att läsa och som jag trodde starkt på. Boken är välskriven med ett bra språk, den är lite lågmäld och den väcker många tankar och reflektioner kring relationer och ensamkommande flyktingbarn. Trots att dessa ämnen är intressanta så fångar boken mig aldrig, jag tycker att den är trög och tempot är alldeles för... Läs hela recensionen

 3. Tänkvärd relationsroman
  -, 11 november 2019

  Det här är en samtidsroman, som bland annat berör krigets Syrien och ensamkommande Afghanska killar som hotas av utvisning. Men först och främst är det en relationsroman. Jag har svårt att komma in i boken, och till en början har jag svårt för Amanda som jag upplever som gnällig och kritisk. Men så händer det något och jag sugs in i berättelsen. I dialogerna skapas en stämning som jag gillar. Jag är på plats där det händer, med personerna i rummet.

  Hemma hos andra är en välskriven ... Läs hela recensionen

 4. Fångade inte mig
  Villivonkansbooks, 3 oktober 2019

  Hemma hos andra är den första boken som jag läser av Gabriella Ahlström. Det är en roman om Amanda som befinner sig på utlandssemester med sin syster och sin mamma. Relationerna skaver och Amanda känner sig hela tiden lite utanför gemenskapen. Väl på hemmaplan igen åker pojkvännen David på ett utlandsuppdrag i sitt jobb som journalist. Resan går till oroliga krigsområden och Amanda försöker övertala honom att inte åka.
  Hemma hos andra är en roman som jag inte får grepp om. Författaren ski... Läs hela recensionen

Visa alla 4 recensioner

Fler böcker av Gabriella Ahlström