Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
273
Utgivningsdatum
2019-05-21
Förlag
Bokförlaget Polaris
Översättare
M Andersson
Originaltitel
Anden person ental
Dimensioner
215 x 157 x 26 mm
Vikt
433 g
SAB
Hc
ISBN
9789177951759

Jag väntar i snön

(3 röster)  |  Läs 3 recensioner
Inbunden,  Svenska, 2019-05-21
204
 • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Finns även som
Visa alla 2 format & utgåvor
Snön ligger i drivor mot det varma huset i skärgården, spaghettivattnet kokar i en kastrull bakom oss och jag anar ingenting.

Plötsligt får Alexander meddelandet att han inte får träffa sina barn mer. Anmälningar om våld och övergrepp avlöser varandra. Alexander vet att samtliga anklagelser är ogrundade, han vill göra allt för att det ska klarläggas. När han söker komma till tals med psykologen som anmält honom förvägras han detta. Först när han har erkänt anklagelserna vill psykologen möta honom. Polisen utreder anklagelserna och finner inget. Ärendet förs till domstol. Domstolen tillerkänner barnen umgängesrätt med Alexander. Men handläggarna i stadsförvaltningen sätter sig emot. Nu vidtar en otrolig kamp. Alexander mot de sociala myndigheterna.

Romanen är baserad på verkliga händelser.

Daniel Dencik, f 1972, är författare och filmregissör.

Mästerlig En av årets största läsupplevelser" /Weekendavisen

Strålande" /Politiken
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Jag väntar i snön
 2. +
 3. Sällskapsmänniskor

De som köpt den här boken har ofta också köpt Sällskapsmänniskor av Candice Carty-Williams (inbunden).

Köp båda 2 för 435 kr

Kundrecensioner

Det finns 3 recensioner av Jag väntar i snön. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. En gripande bok som berör
  veronicas_bok_bak_liv, 31 januari 2020

  "Jag väntar i snön" är baserad på verkliga händelser. Boken är välskriven med ett bra flyt och jag blev tagen av bokens story direkt och jag hade väldigt svårt att lägga ifrån mig den. Det var så många känslor som väcktes i mig när jag läste denna bok, frustration, sorg, ilska, medkänsla, maktlöshet och värme. Att få följa Alexanders kamp och resa om att få träffa sina barn berörde mig djupt. Ibland känns hela beteättelsen helt overklig - kan det gå till så här? Jag kan både förstå och inte f... Läs hela recensionen

 2. Fängslande och obehaglig bladvändare
  Kaffeläsaren, 30 december 2019

  Väntar i snön är en roman som naglar sig fast. Boken handlar om Alexander som är ensamstående pappa till ett par tvillingar på snart 7 år. Allt funkar jättebra med barnen som bor hos Alexander var tredje vecka. Men plötsligt möts Alexander av beskedet att han inte får träffa barnen längre. Både Alexander och Alexanders pappa påstås ha slagit barnen och båda är polisanmälda. Mamman till barnen gör allt för att ställa till ett helvete för Alexander och ljuger ihop det ena efter det andra.
  ... Läs hela recensionen

 3. Dokument med hög spänning
  Memara, 10 juli 2019

  Daniel Denciks bok är en riktig bladvändare som har dokumentärt underlag med hög spänningspotential. Den dokumentära historien om en pappa vars barn tas ifrån honom utan till synes någon vidare anledning är så stark att man läser den i ett enda långa svep. Den är Kafkas Process på riktigt med aningslösa tjänstemän i huvudrollen och en kändis som djävulens- och advokat på riktigt. Mycket nöje!

Visa alla 3 recensioner

Fler böcker av Daniel Dencik

 • Grand danois

  Daniel Dencik

  Kom på fest hos världens ensammaste man. Möt författaren som reser till Tokyo för att dö. Följ med pojken som får lära sig att man inte får missbruka ett förtroende. Jogga motvilligt upp bredvid grannfrun som springer lite långsammare än du. Följ ...

 • Radsportherz

  Daniel Dencik

  Eine literarische Liebeserklärung an den Radsport »Ich denke über die Faszination nach, die dieser Sport auf mich ausübt, darüber, warum diese Nomaden, die mit ihren Beinen sprechen, mir so am Herzen liegen. Der Radsport ist insofern ungewöhnlich,...