Det onda (e-bok)
Format
E-bok
Filformat
EPUB med vattenmärke (0.9 MB)
Om vattenmärkning
Språk
Svenska
Utgivningsdatum
2020-02-18
Förlag
Bokförlaget Polaris
Översättare
Cecilia Franklin
ISBN
9789177952466
Det onda (e-bok)

Det onda E-bok

(1 röst)  |  Läs 1 recension
E-bok (EPUB), Svenska, 2020-02-18

Styckköp

149

Finns i Bokus Play

Från 79 kr/mån
Finns även som
Visa alla 1 format & utgåvor
Hon stirrar rakt framför sig på väggen som hon brukar se på när hon och Laurent älskar och i nattens mörker får hon för sig att det onda som drabbat henne är ödets hämnd på ett liv som bedömts för lätt att leva. Marie är lyckligt gift, trettiotvå år gammal, och älskar sin man Laurent och deras liv i Paris. Hon trivs med sitt arbete och drömmer om att bli mamma. Framtiden ser ljus ut. Tills den dag hennes chef ger henne skjuts hem från jobbet och våldtar henne i sin bil. Instinktivt vet Marie att hon aldrig kommer att berätta för någon om vad som hänt. Men undan för undan förvandlas hennes relation till sin egen kropp och när hon upptäcker att hon är gravid hotar tystnaden och ensamheten hennes själva existens. Det onda är en lika rå som hjärtskärande roman om en våldtäkt vars konsekvenser leder till det otänkbara. Debutanten Inès Bayard var bara var 26 år när boken kom ut i hemlandet Frankrike, och sedan nominerades till det prestigefyllda Goncourt-priset.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Det onda. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Betyg: 5 av 5.
  Britt-Marie Kullin, 23 februari 2020

  Boken Det onda av den debuterande franska författaren Inès Bayard är en mycket stark bok. Som det står i bokförlagets beskrivning av boken, så är det en lika rå som hjärtskärande roman om en våldtäkt vars konsekvenser leder till det otänkbara.

  Boken är på bara tvåhundra sidor, och lättläst. Men ändå tung att läsa, eftersom den till stor del handlar om våldtäkt och psykisk ohälsa.

  Men boken är oerhört bra, mycket välskriven, väldigt gripande och berörande, och även spännande... Läs hela recensionen

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av Inès Bayard

 • Le Malheur du bas

  Inès Bayard

 • Scham

  Inès Bayard

  "Inès Bayard reißt den Leser aus der Komfortzone." (L'Express) Die unfassbare Geschichte einer Vergewaltigung und der Frage, wie eine Frau damit umgeht. Für Leserinnen von Leila Slimani. Maries Leben ist perfekt. Sie ist jung und erfolgr...