Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
431
Utgivningsdatum
2021-11-26
Förlag
Bokförlaget Polaris
Översättare
Lotta Eklund
Dimensioner
215 x 140 x 36 mm
Vikt
618 g
SAB
Hce
ISBN
9789177955733
Betraktaren (inbunden)

Betraktaren

(4 röster)  |  Läs 3 recensioner
Inbunden Svenska, 2021-11-26
189
 • Finns i lager! Skickas inom 1-2 vardagar.
 • Gratis frakt inom Sverige över 159 kr för privatpersoner.
Finns även som
Visa alla 4 format & utgåvor
Mörka hemligheter bakom lyckliga fasader

Rikke är forskare och lyckligt gift med sin ungdomskärlek Åsmund. Tillsammans har de två barn. Deras nya bostad ligger ett stenkast från Oslos innerstad och här faller allt på plats, det känns perfekt. Harmonin bryts dock när familjens granne ovanpå hittas död, mördad. I ett slag förbyts idyllen i något helt annat. Alla i bostadsområdet är berörda av mordet. Särskilt Rikke. Hon blir varse hur litet hon vet om sina grannar hon lever vägg i vägg med. Likaså att hon måste berätta för sin man vilken relation hon hade till Jörgen, den mördade grannen. Ett besked som även mordutredarna väntar på.

Helene Floods spänningsdebut Terapeuten var en extraordinär framgång runtom i världen. Betraktaren är hennes andra roman.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Betraktaren
 2. +
 3. Terapeuten

De som köpt den här boken har ofta också köpt Terapeuten av Helene Flood (pocket).

Köp båda 2 för 258 kr

Kundrecensioner

Det finns 3 recensioner av Betraktaren. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
 1. Genialisk spänning!
  -, 2 januari 2022

  Rikke är bokens enda berättarröst, men kan läsaren lita på henne? I likhet med Terapeuten är det svårt att riktigt veta. Berättelsen är kronologisk, med avbrott för det brev Rikke läser upp för poliserna. Miljön är avskalad, vi rör oss bland de fyra etagelägenheterna i Tåsen. Vi kryper långt in under skinnet på de boende, ingen lämnas outforskad. Karaktärerna är ljuvligt komplexa och högst trovärdiga. Det är så lätt för oss människor att måla upp en idé om moralisk riktning, särskilt lätt för... Läs hela recensionen

 2. Spänning de lux
  @bettan_bokprataren (Örebro), 19 december 2021

  Gillar du spännande böcker som kryper in under skinnet. Ja, då är den här en bok du bara måste läsa!
  Den är fylld med mörka hemligheter bakom lyckliga fasader. Där finns den där känslan av pirr och av obehag när jag läser och psykologiska strängen darrar betänkligt. Det kryper i hela mig.

  Det här är en mycket välskriven, spännande och lättläst bok och under läsandets gång så sker några riktigt oförutsedda vändningar.
  Karaktärerna, intrigen och storyn håller hela vägen in i ... Läs hela recensionen

 3. Betyg: 4 av 5.
  Britt-Marie "Bim" Kullin / Bims Blogg (Farsta / Stockholm), 15 december 2021

  Betyg: 4 av 5 - 📚 - Boken Betraktaren är den norska författaren Helen Floods andra bok. Hennes första bok heter Terapeuten, och jag har läst även den, och tyckte mycket om den. Böckerna är helt fristående från varandra. Och jag tyckte även om den här boken. Den var välskriven, spännande, lättläst, och oförutsägbar. Kan absolut rekommendera båda böckerna.

Visa alla 3 recensioner

Fler böcker av Helene Flood