En förlorad kärlek (pocket)
Format
Pocket
Språk
Svenska
Antal sidor
327
Utgivningsdatum
2021-12-27
Förlag
Bokförlaget Polaris
Översättare
Carina Janson
Medarbetare
Lindblad, Niklas (form)
Dimensioner
178 x 110 x 20 mm
Vikt
170 g
SAB
Hce
ISBN
9789177956242
En förlorad kärlek (pocket)

En förlorad kärlek

(21 röster)  |  Läs 2 recensioner
Pocket Svenska, 2021-12-27
79
 • Skickas inom 2-5 vardagar.
 • Gratis frakt inom Sverige över 199 kr för privatpersoner.
Finns även som
Visa alla 4 format & utgåvor
En oförglömlig kärlekshistoria i skuggan av andra världskriget.

Där på hennes underarm, precis bredvid ett födelsemärke, satt sex siffror tatuerade. "Kommer du ihåg mig nu? frågade han med darrande röst. Hon tittade på honom igen, som om han vore ett spöke. Lenka, det är jag sa han. Josef, din man. Lenka är en ung konststuderande när hon träffar Josef i Prag, strax före andra världskrigets utbrott. De gifter sig snart, men deras liv tillsammans hinner knappt börja innan de slits isär av kriget. Josef ska fly till New York tillsammans med sin familj, Lenka ska komma efter med sina föräldrar. Men ingenting går som planerat. Fartyget som Josef reser med förliser. Och Lenkas öde för henne till Theresienstadt och så småningom Auschwitz. Ovetande om att den andra är vid liv bär de med sig minnena av den förlorade kärleken. Ett helt liv senare står de plötsligt öga mot öga. Från den lyckliga tiden i förkrigets Prag till nazismens skräckvälde i Europa. En förlorad kärlek är en berättelse om den första förälskelsens kraft, om människors uthållighet och förmåga att resa sig i svåra stunder.

Alyson Richman har toppat bästsäljarlistor världen över med sina böcker. Den kritikerhyllade En förlorad kärlek har givits ut i över trettio länder och ska filmatiseras. Alyson bor med sin familj på Long Island.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. En förlorad kärlek
 2. +
 3. Sömmerskans gåva

De som köpt den här boken har ofta också köpt Sömmerskans gåva av Fiona Valpy (pocket).

Köp båda 2 för 158 kr

Kundrecensioner

Det finns 2 recensioner av En förlorad kärlek. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Finstämd sorglig kärlekshistoria
  Ingbritt Nyren, 24 mars 2022

  En finstämd sorglig kärlekshistoria. Tjeckoslovakien, Prag. Hitlers invasion och judar förflyttas och dödas. Huvudpersonerna Josef och Lenka separeras. Hon till koncentrationsläger, han till Amerika. Båda tror att den andre är död. Men mycket händer innan de på ålderns höst kan mötas igen.

 2. Andra världskriget igen
  Märta Gunnel Wihlborg, 18 februari 2022

  En man träffar oväntat sin hustru som han inte sett på 50 år. Boken börjar så. Det verkar ju spännande, men tyvärr är handlingen bara en upprepning av alla dessa romaner om andra världskrigets fasor. Boken har emellertid en riktigt intressant skildring av konstnärer i Theresienstadt. Bara för den saken skull är boken värd att läsa. Konstnärerna existerade i verkligheten. Vissa av de alster som togs fram under deras tid i koncentrationslägret smugglades ut och man kan hitta en del på nätet.

Visa alla 2 recensioner

Fler böcker av Alyson Richman