Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
324
Utgivningsdatum
2022-03-03
Förlag
Bokförlaget Polaris
Medarbetare
Scheutz, Sofie (form)
Dimensioner
217 x 143 x 28 mm
Vikt
494 g
SAB
Hc
ISBN
9789177956310
Sarahs lag (inbunden)

Sarahs lag

(3 röster)  |  Läs 2 recensioner
Inbunden Svenska, 2022-03-03
199
 • Finns i lager! Skickas inom 1-2 vardagar.
 • Gratis frakt inom Sverige över 199 kr för privatpersoner.
Finns även som
Visa alla 4 format & utgåvor
Sarah går domarutbildningen i Svea hovrätt och framtiden är utstakad. Tror hon i alla fall, tills det visar sig att högsta chefen har lånat ut henne. De kommande åren ska inte alls tillbringas i Stockholm som planerat, utan i Norrland på en tingsrätt i en stad Sarah aldrig har hört talas om. Några veckor senare kliver hon av propellerplanet. I två år ska hon vara domare vid tingsrätten i fjällkommunen Nordmyr men inte bara det, hon ska även bo och leva här, vilket är en helt annan sak. Samtidigt är hon glad att slippa vistas i samma stad som mannen som påminner henne om varför hon vill arbeta i domstolsvärlden.

Det första året i Nordmyr är omtumlande. Vem är den hotfulle killen i cargobyxor som dyker upp på hennes första rättegång? Hur kommer det sig att bästa väninnan Laura är avståndstagande? Och varför måste mormor (av alla människor) vara en mästare på längdskidor?

Sarahs lag är en både rolig och mörk roman, om att bryta invanda mönster och ta itu med rädslor. Om att hitta hem. Det är Marie H Lundhs debut och första delen i en serie.

Marie H Lundh är 44 år och jobbade i många år som journalist innan hon bytte bana. I dag arbetar hon i Hovrätten för Övre Norrland med personalfrågor och den administrativa sidan av domarutbildningen.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Sarahs lag
 2. +
 3. Arabella

De som köpt den här boken har ofta också köpt Arabella av Sara Medberg (häftad).

Köp båda 2 för 378 kr

Kundrecensioner

Det finns 2 recensioner av Sarahs lag. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
 1. En bra bok
  Värmländska, 6 april 2022

  Kvick, rapp och genomtänkt. Väldigt rolig att läsa. Det djupa finns med och den handlade om en värld som jag är främmande för, domarvärlden. Det gjorde den intressant. Man vill alltid få till sig något läraktigt också.

 2. En mångbottnad diamant och en utsökt bokdebut!
  @carolinesbokhylla, 17 mars 2022

  Detta är en mångbottnad diamant. En bok att samlas kring och tissla om. Jag svävar mellan skratt till den milda grad att jag flaxar i min läshörna och tankefnurr med stunder av rullande tankegrus under fötterna.

  Den här boken är mer än en feelgood och inget mindre än en fullödig roman. Och ett fjäll från att vara i närheten av en debut. Det finns en kärna som driver framåt, en rapp penna vars tonträff drar med och en helhet som tilldrar intresse.

  Sidantalet minskar. Tårarn... Läs hela recensionen

Visa alla 2 recensioner