Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Serie
Nordmyrserien (del 1)
Antal sidor
324
Utgivningsdatum
2022-03-03
Förlag
Bokförlaget Polaris
Medarbetare
Scheutz, Sofie (form)
Dimensioner
217 x 143 x 28 mm
Vikt
494 g
SAB
Hc
ISBN
9789177956310

Sarahs lag

(8 röster)  |  Läs 5 recensioner
Inbunden,  Svenska, 2022-03-03
219
 • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Finns även som
Visa alla 5 format & utgåvor
Sarah går domarutbildningen i Svea hovrätt och framtiden är utstakad. Tror hon i alla fall, tills det visar sig att högsta chefen har lånat ut henne. De kommande åren ska inte alls tillbringas i Stockholm som planerat, utan i Norrland på en tingsrätt i en stad Sarah aldrig har hört talas om. Några veckor senare kliver hon av propellerplanet. I två år ska hon vara domare vid tingsrätten i fjällkommunen Nordmyr men inte bara det, hon ska även bo och leva här, vilket är en helt annan sak. Samtidigt är hon glad att slippa vistas i samma stad som mannen som påminner henne om varför hon vill arbeta i domstolsvärlden.

Det första året i Nordmyr är omtumlande. Vem är den hotfulle killen i cargobyxor som dyker upp på hennes första rättegång? Hur kommer det sig att bästa väninnan Laura är avståndstagande? Och varför måste mormor (av alla människor) vara en mästare på längdskidor?

Sarahs lag är en både rolig och mörk roman, om att bryta invanda mönster och ta itu med rädslor. Om att hitta hem. Det är Marie H Lundhs debut och första delen i en serie.

Marie H Lundh (f. 1977) är bosatt i en by i Västerbottens skärgård. Hon arbetade i över femton år som journalist och chef på det lokala mediehuset innan hon sadlade om för att arbeta med HR. De senaste åren har hon jobbat med personalfrågor och den administrativa sidan av domarutbildningen i Hovrätten för Övre Norrland, men är nu författare på heltid.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Sarahs lag
 2. +
 3. Sarahs mål

De som köpt den här boken har ofta också köpt Sarahs mål av Marie H Lundh (inbunden).

Köp båda 2 för 458 kr

Kundrecensioner

Det finns 5 recensioner av Sarahs lag. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Full av humor och svärta
  Marias bokhylla, 13 december 2023

  3,5/5

  Medan hon går domarutbildningen, och hon tror att framtiden är färdigutstakad, får Sarah veta att hon blivit utlånad av chefen. Istället för att tillbringa de kommande åren i Stockholm ska hon upp till Norrland och Nordmyr. Två veckor senare ankommer hon med propellerplan till fjällkommunen och det är minst sagt annorlunda än hon har tänkt sig. Ju längre tiden går, desto bättre trivs Sarah även om det kommer slängar av hemlängtan. Framför allt saknar hon bästa vännen Laura, och... Läs hela recensionen

 2. Sarahs lag
  Nina Hansson , 5 augusti 2022

  "Sarahs lag" av Marie H Lundh, utgiven av Polaris förlag. Detta är författarens debutroman, och första delen i Nordmyr serien. Huvudpersonen Sarah är tvungen att flytta till Nordmyr, för att arbeta som domare vid en tingsrätt. Men vart ligger det? Uppe i Norrland. Hur ska hon klara av att arbeta där uppe i Norrland i två år? Tiden går snabbt tänker hon och hyr ett rum. Hon kommer snart in i arbetet, men hennes förflutna förföljer henne. Det gör att hon inte vågar ge av sig själv i ett förhåll... Läs hela recensionen

 3. Underhållande med stänk av svärta!

  Jag är inte särskilt insatt i rättsväsendets olika roller och kan väl erkänna att det inte intresserar mig heller. Så ska jag vara helt ärlig är detta nog ingen bok jag hade köpt, ämnet lockade helt enkelt inte.

  Men oj vad jag är glad att jag fick den, och att jag nu har läst den. "Sarahs lag" är en bok som väcker väldigt mycket känslor, en bok som en stunden skänker glädje och hopp för att i nästa stund ge mig känslan av djup och bottenlös sorg. Ena stunden skrattar jag och en sida ... Läs hela recensionen

 4. En bra bok
  Värmländska, 6 april 2022

  Kvick, rapp och genomtänkt. Väldigt rolig att läsa. Det djupa finns med och den handlade om en värld som jag är främmande för, domarvärlden. Det gjorde den intressant. Man vill alltid få till sig något läraktigt också.

 5. En mångbottnad diamant och en utsökt bokdebut!
  @carolinesbokhylla, 17 mars 2022

  Detta är en mångbottnad diamant. En bok att samlas kring och tissla om. Jag svävar mellan skratt till den milda grad att jag flaxar i min läshörna och tankefnurr med stunder av rullande tankegrus under fötterna.

  Den här boken är mer än en feelgood och inget mindre än en fullödig roman. Och ett fjäll från att vara i närheten av en debut. Det finns en kärna som driver framåt, en rapp penna vars tonträff drar med och en helhet som tilldrar intresse.

  Sidantalet minskar. Tårarn... Läs hela recensionen

Visa alla 5 recensioner

Fler böcker av Marie H Lundh

 • Sarahs val

  Marie H Lundh

  Sarah går domarutbildningen i Svea hovrätt och har skickats att döma vid en liten tingsrätt i Norrland. I lugnet mellan fjället och älven har hon vågat närma sig minnena från det förflutna, och även funnit kärleken. När Sarah kallas tillbaka till ...

 • Sarahs mål

  Marie H Lundh

  Juristen Sarah återvänder till Nordmyrs tingsrätt i den norrländska fjällvärlden. Kvar i hovrätten lämnar hon skrönan om mormor Yvonnes spökseans, och Jonah. När Sarah kommer hem faller hennes sambo ner i en djup depression och Sarah vet inte hur ...