Dubbelliv (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
235
Utgivningsdatum
2019-04-15
Förlag
Louise Bäckelin Förlag
Översättare
Erik MacQueen
Originaltitel
A Double Life
Medarbetare
Sundh, Lars (form) / Petterson, Rasmus (form)
Dimensioner
216 x 140 x 23 mm
Vikt
447 g
SAB
Hce
ISBN
9789177990345
Dubbelliv (inbunden)

Dubbelliv

(5 röster)  |  Läs 2 recensioner
Inbunden Svenska, 2019-04-15
192
Tillfälligt slut – klicka "Bevaka" för att få ett mejl så fort boken går att köpa igen.
Finns även som
Visa alla 3 format & utgåvor
Gripande, intensiv uppföljare av författaren till prisade spänningsromanen Sargad

Claire är en hårt arbetande läkare som lever ett stillsamt liv i London. Hon är också dotter till en av Englands mest ökända misstänkta brottslingar, fast det är hon noga med att dölja.

För nästan trettio år sedan bröt sig någon in i huset där Claire och hennes familj bodde. Barnflickan hittades brutalt mördad och Claires mamma var svårt skadad. Senare hittades Claires pappas bil övergiven med blodfläckar på sätet, men ingen har sett honom sedan dess.

När polisen nu meddelar att hennes pappa har synts till rämnar Claires uppbyggda fasad. Hon vet inte om hon är dotter till en mördare eller till en oskyldig man, men hon är beredd att offra allt för att få reda på sanningen.

 

 

Flynn Berry är en amerikansk författare som gjort stor internationell succé med sin debutroman Sargad. Boken tilldelades bland annat en Edgar Award för Bästa debutroman samt Svenska Deckarakademins pris för bästa översatta kriminalroman.

 

»Det är spännande och välskrivet, en bok att sluka i ett enda nafs.« Malin Krutmeijer, Aftonbladet

»Flynn Berrys täta berättarförmåga gör Dubbelliv till en intensivt spännande skildring av en kvinna som försöker lappa ihop de trasiga resterna av en familj.« Lotta Olsson på DN

»Hisnande, omtumlande läsning.« The New York Times

»Berry plockar med rättsmedicinsk precision isär det beskydd som klassprivilegier ger de skyldiga.« Paula Hawkins, författare av Flickan på tåget

»Berry håller ett enastående tempo i denna tillfredsställande olycksbådande historia.« The Guardian

»Personteckningarna är levande och trovärdiga, språket lättflytande och målande.« Kent Lidman, BTJ
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 2 recensioner av Dubbelliv. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
  1. Svag 3 i betyg
    Villivonkansbooks, 1 juli 2019

    Dubbelliv handlar om Claire som jobbar som läkare. Hon lever ett stillsamt liv ihop med sin hund Jasper. Hon är noga med att dölja att hon är dotter till en av Englands mest ökända brottslingar. Men plötsligt hör polisen av sig och talar om att pappans skymtats och hela Claires tillvaro rasar... Berättelsen startar väldigt trevande och jag väntar hela tiden på att berättelsen riktigt ska ta fart. På framsidan av boken står det ett citat att den ska vara andlöst spännande och det är den spänni... Läs hela recensionen

  2. Spännande deckare
    Lollos bokhörna, 14 juni 2019

    "Dubbelliv" av Flynn Berry handlar om Claire som är beredd att offra allt för att få reda på om hennes pappa är en mördare eller om han är oskyldig. Boken är skriven ur hennes perspektiv och man får som läsare följa Claires liv. Boken är välskriven och spännande. Det är kul att läsa en deckare som inte är skriven ur ett polisperspektiv, men den fångar mig inte hela vägen. Men så pass spännande att jag måste läsa vidare för att få veta slutet! Läsvärd? Absolut!

Visa alla 2 recensioner

Fler böcker av Flynn Berry