En man att lita på (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
251
Utgivningsdatum
2019-06-14
Förlag
Louise Bäckelin Förlag
Översättare
Boel Unnerstad
Originaltitel
A fatal game
Medarbetare
Pettersson, Rasmus (form)
Dimensioner
210 x 140 x 20 mm
Vikt
476 g
SAB
Hce
ISBN
9789177990741
En man att lita på (inbunden)

En man att lita på

(2 röster)  |  Läs 2 recensioner
Inbunden Svenska, 2019-06-14
19 189 Du sparar 170 kr!
 • Skickas inom 2-5 vardagar.
 • Gratis frakt inom Sverige över 199 kr för privatpersoner.
Finns även som
Visa alla 3 format & utgåvor
»Mörk, fängslande och läskig!« Jennies boklista

 

Jake Winter har misslyckats. Både civila och säkerhetspersonal har omkommit under ett terroristdåd på en tågstation, en attack som underrättelseofficer Winter hade i uppgift att stoppa. Men trots att han nu är under utredning och tvingas granska sin egen kompetens, sina instinkter och beslut, så undanhåller Jake något.

Utan sina chefers vetskap har Winter planterat en källa bland fyra jihadister, som planerar ytterligare ett dåd. Han hoppas att Rashid, en ung brittisk man som nyligen återvänt, desillusionerad, från krigsfältet, ska vara nyckeln till hans professionella återlösning.

När hans tidigare handlingar ifrågasätts och dissekeras hänger allt på att denna operation lyckas. Men kan han verkligen lita på Rashid?

En man att lita på är en gastkramande thriller som leder läsaren på en adrenalinstinn terroristjakt, samtidigt som den ger en inblick i en värld som tvingar folk att ta skrämmande, livsavgörande beslut i ett försök att kontrollera det okontrollerbara.

 

Nicholas Searle är en brittisk kriminalförfattare bosatt i Yorkshire. Innan han började skriva arbetade han med säkerhetsfrågor som statstjänsteman, först i England och sedan i Nya Zeeland. Den gode lögnaren, hans debutroman, nominerades till Svenska Deckarakademins pris för bästa översatta kriminalroman, och Nicholas Searle har jämförts med bland andra John Le Carré och Patricia Highsmith.

 

 

Sagt om Den gode lögnaren:

»En riktigt tjusig kriminalroman.« Yukiko Duke, Gomorron Sverige

»Årets smartaste deckargåta.« Gunilla Wedding, Skånska Dagbladet
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. En man att lita på
 2. +
 3. Till det bittra slutet

De som köpt den här boken har ofta också köpt Till det bittra slutet av Eva Dolan (inbunden).

Köp båda 2 för 38 kr

Kundrecensioner

Det finns 2 recensioner av En man att lita på. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Välskriven men inte min typ av bok
  @bettan_bokprataren (Örebro), 3 oktober 2020

  Det här är en bok som legat i min TBR hög länge och jag vet varför. Jag är inte ett stort fan av den här typen av böcker.
  Jag håller med en av mina instabokkompisar som i sin recension skrev
  Det är något med underrättelseorganisationer, terrorism och liknande som verkligen inte fångar mitt intresse. Vargnattsbokhylla"
  Men som sagt det är ju jag och hur jag upplever saker. Men jag är rätt säker på att om du gillar böcker i den här genren, så tror jag du kommer att gilla den här d... Läs hela recensionen

 2. Adrenalinstinn terrorjakt
  @i_min_bokhylla (instagram), 30 september 2019

  Nicolas Searle tar med sina läsare på en adrenalinstinn terrorjakt.
  En man att lita på är en gastkramande otroligt välskriven pulshöjande thriller med otrolig fart och känsla. Tur att ungarna är på semester med sin pappa för jag gjorde inget annat än att sträckläsa En man att lita på igår och resten av tiden att tänka på den inblick boken ger till en värld där folk tvingas ta skrämmande livsavgörande beslut i ett försök att kontrollera det okontrollerbara.
  Efter ett terrordåd på en tå... Läs hela recensionen

Visa alla 2 recensioner

Fler böcker av Nicholas Searle