Längtans latituder (inbunden)
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
334
Utgivningsdatum
2020-01-27
Förlag
Louise Bäckelin Förlag
Översättare
Birgitta Wernbro Augustsson
Originaltitel
The Latitudes of Longing
SAB
Hce
ISBN
9789177990963
Längtans latituder (inbunden)

Längtans latituder

Inbunden Svenska, 2020-01-27
179
Finns i lager! Skickas inom 1-2 vardagar.
Fri frakt inom Sverige för privatpersoner.
Finns även som
Visa alla 1 format & utgåvor
»Om ett av litteraturens syften är att få oss att omvärdera vår världssyn, så är detta ett ovanligt djärvt och fantasirikt försök.« India Today

 

Längtans latituder är en svepande litterär debut som följer flera sammanvävda livsöden, över land och genom tid, på den indiska halvön.

Vi får träffa en vetenskapsman som studerar träd, och hans klärvoajanta fru som talar med dem. En mor som kämpar för att befria sin fängslade son, åldrande älskare, en yeti som söker mänsklig kontakt och en sköldpadda som upplever mirakulösa förvandlingar. Alla sammanbundna av en gränslös livsvision.

Med sitt vackra, målande språk och sin skarpsynthet erbjuder Längtans latituder en svindlande vy över mänskligheten: vår skönhet och brutalitet, vår kapacitet att skada och älska varandra och vår mystiska och närmast andliga relation till naturen.

 

 

Shubhangi Swarup har tilldelats Charles Pick Fellowship for Creative Writing vid University of East Anglia och Tata Lit Lives debutantpris. Hon jobbar till vardags som journalist och bor i Mumbai. Längtans latituder är hennes första roman.

»Den råa styrkan i Shubhangi Swarups fantasi och poetiska språkbruk är förtrollande och förtjänar att hyllas.« Telegraph India

»Poetisk, originell och hjärtskärande.« JCB literary Prize juryn

»Shubhangi Swarup har ett målande språk och en alldeles unik och annorlunda berättarröst. Längtans Latituder är en bok att förtrollas av.« I min bokhylla

»Längtans latituder väcker tankar, den berör, och det känns som att den är liten naturkraft i sig själv.« I hyllan

»Lysande, stark & vackert skriven! Betyg 5 av 5.« Jennies boklista
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Längtans latituder
  2. +
  3. Museet för krossade drömmar : innanför dess dörrar väntar det förflutna

De som köpt den här boken har ofta också köpt Museet för krossade drömmar : innanför dess dör... av Elizabeth Buchan (inbunden).

Köp båda 2 för 368 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Bloggat om Längtans latituder