Lika i döden (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Serie
Morden vid världens ände (del 1)
Antal sidor
237
Utgivningsdatum
2019-10-28
Förlag
Louise Bäckelin Förlag
Dimensioner
215 x 145 x 23 mm
Vikt
450 g
SAB
Hc
ISBN
9789177991168

Lika i döden

(10 röster)  |   Läs 5 recensioner
Inbunden,  Svenska, 2019-10-28
189
Billigast på PriceRunner
 • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Finns även som
Visa alla 4 format & utgåvor
Snöflingor dansar ner över kullerstenstorget. Rimfrosten gnistrar på klocktornet och löpsedeln utanför bokhandeln spår att den sibiriska kylan snart är här. Igår var torget fyllt av människor. Nu är platsen öde, så när som på den nakna mannen som sitter orörlig i kungatronen barnen byggt.

Vera Jansson gjorde sig impopulär på sin hemort när hon som ung beskyllde en av stadens entreprenörer för oönskade närmanden. En anklagelse som inte gick att styrka och som hon senare tog tillbaka. Vera har därför inte satt sin fot i Trosa på flera år när en av hennes barndomsvänner hittas död. Samtidigt får hon i uppdrag av sin chef att ansvara för revisionen av ett företag på orten. Hennes återkomst väcker starka känslor och snart står det klart att små oförrätter i det förflutna kan få stora konsekvenser i nutid.

Å-barnen var vad de kallades, barnen som bodde i de pittoreska villorna vid Trosaån. När natten kom kröp de samman framför brasan och lyssnade till Veras fars sagor. »Bara en till«, brukade de vädja när han läst färdigt, men oavsett hur många historier han berättade gick solen alltid ned och mörkret sänkte sig över husen vid ån.

Anna Roos är civilekonom, utbildad vid Handelshögskolan i Stockholm. Tidigare har hon arbetat på kasino och var under en tid bosatt i Atlanta i USA. Hon har skrivit böckerna Spel och Pakt som båda fått ett lysande mottagande. Nu är hon tillbaka med en ambitiöst upplagd spänningstrilogi med förankring i våra klassiska sagor.

»Med psykologisk skärpa skildrar Anna Roos relationerna mellan ungdomarna i gänget och den lilla småstaden är så levande beskriven att man tycker sig vandra på dess gator.« BTJ

»Psykologin, den socialt skiktade småstadsmiljön och kriminalgåtan smälter samman i en berättelse som är genuint spännande« Pär Alexandersson, DAST magazine

»Jag plockade upp den och kunde inte släppa taget. Betyg 5 av 5.« Bokraden

»Småstadsidyllen för tankarna till Langs Skoga, men under ytan ruvar en betydligt modernare historia.« Borås Tidning

»Så bra att jag blir arg ... vill ju läsa fortsättningen genast.« Lotta Olsson, DN

»Det vackra omslaget är lockande och det är bra för innehållet är lysande en ruskigt bra bok.« I min bokhylla

»Jag har några sidor kvar, men är alldeles för ivrig, måste dela med mig till er som längtar efter något annorlunda och nytt att sätta boktänderna i.« Kustboktanten

»Det vackra omslaget lockar till läsning och man blir inte besviken, innehållet är ruskigt spännande.« Bok Ann

»Spännande, oförutsägbar med trevliga miljö och personbeskrivningar.« Bettan bokprataren

»Äntligen en deckare som inte har en drös våldsamma scener. ... Jag tycker även om det mer subtila i vissa scener och att handlingen får ta plats. Det tillsammans med ett bra persongalleri, med mycket psykologiska abrovinker, härliga miljöbeskrivningar och pusslande gör att detta blir en bladvändare.« Bokhyllan min
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Lika i döden
 2. +
 3. En evig sömn

De som köpt den här boken har ofta också köpt En evig sömn av Anna Roos (pocket).

Köp båda 2 för 268 kr

Kundrecensioner

Det finns 5 recensioner av Lika i döden. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Å-barnen
  ninasboktips, 11 februari 2024

  Vera kommer tillbaks till sitt barndoms Trosa, dels för att göra ett jobb inom sitt yrke som revisor, men även på grund av mannen som hittades död, naken, mitt på Trosa torg sittandes på en snötron. Mannen är en gammal barndomsvän och en i gänget av Å-barnen. Hon får inte riktigt ihop det att han skulle ha satt sig ute för att frysa ihjäl och hon försöker att ta reda på vad som egentligen hände. Hon hamnar mitt i penningtvätt, bedrägerier, spelmissbruk och uppgjorda fotbollsmatcher.
  Läs hela recensionen

 2. Småcharmig och oblodig
  @bettan_bokprataren (Örebro), 16 juni 2020

  Annas nya serie utspelar sig i den lilla idylliska staden Trosa. Den nya serien har ett genomgående sagotema och i Lika i döden dras det paralleller till sagan om kejsarens nya kläder.
  En välskriven bok med en spännande intrig med mycket lite våld, så vill du ha mycket blod och våldsamma scener kanske du blir besviken för det här är en ganska snäll deckare.

  Vera som är huvudkaraktären är varken polis eller journalist vilket verkar vara det mest brukliga i dagens deckare. Nej hon... Läs hela recensionen

 3. Lättläst bok som bjuder på sträckläsning
  Brijdeep Kaur, 15 maj 2020

  Lika i döden är den första delen i serien Morden vid världens ände och det är första boken jag har läst av författaren och är väldigt glad att hitta en ny underbar författare!
  Boken börjar med att en man hittades död, mitt på torget, naken och helt nerfryst i den bistra kylan, tidigt på nyårsdagen. Jag tyckte att det var uppfriskande att läsa om huvudpersonen Vera som är verkan polis eller detektiv, utan hon är revisor. .
  --
  Boken är lättläst och även fast detta är en deckare fas... Läs hela recensionen

 4. Bra start på serien!
  Kaffeläsaren, 11 februari 2020

  Lika i döden är den första delen i serien Morden vid världens ände. Anna Roos är en författare som jag varit nyfiken på men som jag hittills inte läst något av. Nu hade jag turen att Lika i döden dök upp som en trevlig överraskning i brevlådan i höstas.
  Lika i döden är ingen konventionell deckare där ett lik dyker upp och man får följa polisens arbete i jakten på mördaren. Här är det istället Vera som står i fokus. Vera jobbar som revisor och får en dag uppdrag av sin chef att ansvara för... Läs hela recensionen

 5. Spännande start på serie
  Kristina Ö, 17 januari 2020

  En spännande bok som utspelar sig i småstadsmiljö där alla känner alla och där alla är måna om att bevara hemligheter. Bra personporträtt som ger en närmare känsla för bokens karaktärer. Ser fram emot nästa del.

Visa alla 5 recensioner

Fler böcker av Anna Roos