De rotlösa (inbunden) De rotlösa
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
303
Utgivningsdatum
2021-09-17
Förlag
Louise Bäckelin Förlag
Medarbetare
Timrén, Anders (form)
Dimensioner
216 x 143 x 27 mm
Vikt
552 g
SAB
Hc
ISBN
9789177991359
De rotlösa (inbunden)

De rotlösa

(11 röster)  |  Läs 9 recensioner
Inbunden,  Svenska, 2021-09-17
69 207 Du sparar 138 kr!
 • Skickas från oss inom 2-4 vardagar.
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Finns även som
Visa alla 6 format & utgåvor
Lydias bror Dani bär på ett mörkt förflutet. Som trettonåring värvades han av ett kriminellt gäng och dömdes för misshandel och narkotikabrott innan han lyckades bryta sig fri. De senaste åren har han skaffat både jobb och lägenhet och lovat sin familj att aldrig mer begå brott, så när Lydia kontaktas av polisen och får veta att Dani är misstänkt för att ha fört bort en ung kvinna rasar hela hennes tillvaro.

Men det är något som inte stämmer med anklagelserna mot Dani och eftersom polisen är övertygad om att han är skyldig börjar Lydia själv gräva i fallet. Den försvunna kvinnan, Linnea Arvidsson, är bosatt i det välbärgade området Västra hamnen och studerar vid Malmö universitet. Hennes skola ligger bara ett stenkast från det kafé där Dani arbetar. Men varför skulle han föra bort en kvinna som han inte har någon som helst koppling till? Och är Linnea verkligen den polisen och media verkar tro att hon är? I en desperat jakt på svar försöker Lydia hitta sin försvunne bror.

De rotlösa är en drabbande spänningsroman i vilken vi får följa historien genom tre perspektiv. Den första delen berättas av Lydia, den andra av Dani och den tredje av Linnea. Genom dem får vi lära oss hur tufft det kan vara att växa upp i ett av Malmös fattigaste områden, men också hur kärlek kan få oss att göra saker vi aldrig trodde var möjliga.

FRIDA SKYBÄCK bor i Skåne med sin man och deras två barn. Hon är känd som Sveriges feelgooddrottning och hennes tre första böcker på LB Förlag, Bokhandeln på Riverside Drive, Bokcirkeln vid världens ände och Bokskåpets hemlighet har hyllats av både läsare och kritiker och har sålt i över 220 000 exemplar. Nu debuterar Frida Skybäck som spänningsförfattare med De rotlösa.

"Detta är både en gripande relationsroman och en spänningshistoria. Skildringen av Malmö är målande och personerna där beskrivs levande och trovärdigt." Rasmus Klamas, BTJ
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. De rotlösa
 2. +
 3. Parasiten

De som köpt den här boken har ofta också köpt Parasiten av Sofie Sarenbrant (inbunden).

Köp båda 2 för 158 kr

Kundrecensioner

Det finns 9 recensioner av De rotlösa. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. 3++ av 5
  Bokdjungeln , 15 december 2023

  Detta var ett smart upplägg av handling. Läsare får följa olika personer och se allt som hänt, och händer ur deras perspektiv. Att en får ta del av Lydia och Danis bakgrund upplever jag skapar en större förståelse för syskonen.
  En annan positiv sak med boken är att den känns realistisk. Karaktärerna, försvinnandet och upplösningen är inte alls storskaligt a la Hollywood utan passar in i bilden att det utspelar sig i Sverige.

 2. Ok underhållning för stunden
  Fabbe, 19 november 2021

  Lättläst och bra upplägg där vi växlar fokus mellan tre huvudkaraktärer. En helt ok intrig som hyfsat håller hela vägen, lite tunn dock. Tycker om att fokuset ligger på karaktärerna istället för som i ex Lapidus böcker på action. Trots detta fokus så upplever jag boken lite grund och att det saknas något. Kan inte sätta fingret på vad dock. Oavsett så kom man in i boken snabbt och den var underhållande men som sagt inget nyskapande. Som en ok utelunch ungefär.

 3. Bladvändare
  Stinas_boksida, 8 november 2021

  Tretton år gammal värvas Lydias bror Dani av ett kriminellt gäng.
  Innan han lyckas bryta sig loss och börja leva ett hederligt liv, döms han för misshandel och narkotikabrott, men lever nu ett vanligt "Svenssonliv".

  Så kontaktas Lydia av polisen som säger att Dani är misstänkt för att ha fört bort en ung kvinna, Linnea. Lydia känner sig så besviken på sin bror. Hon trodde han lagt det livet bakom sig.

  Men hon känner att det är något som inte stämmer, men polisen är säker... Läs hela recensionen

 4. Inte Fridas bästa men helt klart läsvärd
  @bettan_bokprataren (Örebro), 3 november 2021

  Jag har nog läst allt som Frida har skrivit och jag har gillat såväl de historiska romanerna som hennes feelgood böcker.
  Jag hade höga förväntningar på Fridas spänningsdebut, ja kanske det var det som var felet för jag blev så besviken.
  Trots att karaktärerna var intressanta och storyn väl underbyggd så saknade jag något. Kanske var det att handlingen kändes lite tunn och förutsägbar. Trots ett högt tempo kändes det inte riktigt som om drivet fanns där och jag hade svårt att känna spä... Läs hela recensionen

 5. En bra, relationsdriven spänningsdebut

  Detta är Frida Skybäcks spänningsdebut, och som i alla hennes böcker är karaktärerna i De rotlösa djupa och intressanta. Läsaren får följa berättelsen ur tre olika perspektiv, vilket ger ett fint djup till handlingen och får läsaren att känna sig delaktig i berättelsen. Dock är handlingen enligt mig väldigt förutsägbar och något långsam.

  Handlingen har ett högt tempo, men trots detta känns berättelsen många gånger långsam och enformig. Det är långa stycken om karaktärernas uppväxt, o... Läs hela recensionen

 6. De rotlösa
  @bokbytarhus1, 24 oktober 2021

  Frida Skybäck, vad säger man? Historiska romaner med bravur, feelgood med lite mörkare inslag och nu spänning... Hon har många strängar på sin lyra denna sympatiska kvinna.

  Lydia, Dani och Mila är syskon uppvuxna i en kroatisk familj, i Malmö. Syskonens barndom präglas av drömmar om ett bättre liv i ett kärleksfullt hem. Sen kommer döden och knackar på. Allt det trygga kastas omkull och livet blir istället en kamp för överlevnad.
  Parallellt med syskonens uppväxt får vi följa de... Läs hela recensionen

 7. Spännande, gripande och trovärdigt
  sofias_books, 24 oktober 2021

  Med boken "De rotlösa" har författaren Frida Skybäck bytt genre från historiska romaner och feelgood till en riktigt bra spänningsroman och reltionsdrama. Jag är imponerad av författare som behärskar olika genres så här bra. De rotlösa är skriven ur tre olika perspektiv, Lydia, hennes bror Dani och Linnea (kvinnan han misstänks ha rövat bort). De berättar gripande om sina uppväxter och vad som ledde fram till händelserna i nutid. Historien känns trovärdig och tar upp flera av de samhällsprobl... Läs hela recensionen

 8. Utmärkta malmöskildringar
  Inkri, 8 oktober 2021

  Njöt av att ha malmömiljöerna i fokus och fin igenkänning. Kunnigt skriven.
  Lite väl förutsägbar vad gäller intrigen.
  Hoppas på nästa malmöbok mycket snart!

 9. Betyg: 4,5 av 5.
  Britt-Marie Kullin, 5 oktober 2021

  Betyg: 4,5 av 5 - 📚 - Frida Skybäck har tidigare skrivit åtta romaner, men jag har inte läst någon av dom. Nu gör hon sin debut som författare inom genren spänningsromaner, med boken De rotlösa. Och det var en mycket bra spänningsdebut, tycker jag. En lite annorlunda thriller/deckare där man får följa tre olika personer, och får läsa deras syn på händelserna i boken. Mycket välskriven, lättläst, spännande, berörande, och inte alls förutsägbar. Jag rekommenderar varmt boken, och hoppas... Läs hela recensionen

Visa alla 9 recensioner

Fler böcker av Frida Skybäck

Bokvideo