Tidvatten (inbunden)
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Serie
Tidvattenserien (del 1)
Antal sidor
495
Utgivningsdatum
2020-10-30
Förlag
Louise Bäckelin Förlag
Översättare
Annika Sundberg
Originaltitel
Tidelands
Dimensioner
217 x 144 x 36 mm
Vikt
688 g
SAB
Hce
ISBN
9789177991380
Tidvatten (inbunden)

Tidvatten

(12 röster)  |  Läs 3 recensioner
Inbunden Svenska, 2020-10-30
249
Tillfälligt slut – klicka "Bevaka" för att få ett mejl så fort boken går att köpa igen.
Finns även som
Visa alla 5 format & utgåvor
Av författaren till Den andra systern Boleyn.

England 1648. En farlig tid för en kvinna att vara annorlunda.

Det är midsommarafton 1648 och England är mitt uppe i ett inbördeskrig mellan den lömske kung Karl I och det rebelliska parlamentet. Konflikten sträcker sig till de mest avlägsna delarna av landet, ända till tidvattenområdena i söder.

Alinor kommer från en släkt med en lång rad av läkekvinnor. I ett sista försök att bryta sig loss från sin våldsamme make står hon en natt under fullmånen på en kyrkogård, och väntar på en vålnad som ska uttala orden som befriar henne. Men istället möter hon James, en ung man på rymmen, och visar honom vägen genom tidvattenområdets förrädiska landskap. Bortom allt förnuft faller de handlöst för varandra.

I en tid av oro och vidskepelse skapar Alinors kunskaper om läkekonst och örter misstanke hos befolkningen i den lilla byn, och hennes skönhet och ambition väcker avund. Snart tar rädslan och avundsjukan över, och byborna bestämmer sig för att ta saken i egna händer.

PHILIPPA GREGORY är en brittisk författare och historiker och har skrivit den berömda romanen Den andra systern Boleyn, som blivit film med Natalie Portman och Scarlett Johansson i rollerna.

"Tidvatten är en metafor för händelser som upprepas om och om igen, in i vår tid. Detta är en riktigt stor och viktig roman." Ölandsbladet

"Författaren kan sitt hantverk och är en driven berättare. Hennes gedigna historiska kunskaper levandegör karaktärerna och beskrivningen av den oroliga tiden i England under mitten av 1600-talet ... en småmysig kärlekshistoria i historisk miljö skriven med tydliga feministiska förtecken." Hanna Gunnarsson, BTJ

"Otroligt gripande, fängslande och stark berättelse. Bästa historiska bok jag läst på länge. Betyg 5 av 5." Boklusens hemsida

"En bok som suger in dig i berättelsen och trollbinder dig med en skymt av dåtidens fruktansvärda seder. En stark bok som känns." I min bokhylla

"Wow, vilken magisk bok! Den fängslade mig verkligen, en stark bok som kommer stanna kvar inom mig länge. Välskriven, detaljrik och gripande historisk kärleksroman." Sandras bokinspo

"En fin och vacker roman som jag från början förälskade mig i. Jag gillar språket och känslan som boken sprider." Idas recensioner
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 3 recensioner av Tidvatten. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Riktigt bra historisk roman
  @bettan_bokprataren (Örebro), 10 januari 2022

  Till en början hade jag lite svårt att komma in i berättelsen men efter att det släppte så slukade jag boken. Den är en otroligt stark, fängslande och bitvis så är det en väldigt intressant berättelse.
  En detaljrik och gripande kärleksroman från England år 1648 och det märks att författaren är mycket väl påläst och gjort ett gediget research arbete. Hon kan verkligen förmedla det historiska på ett trovärdigt sätt med allt från kärlek till vidskepelse, krig och häxeri.
  Miljöer, detalj... Läs hela recensionen

 2. Historisk roman
  veronicas_bok_bak_liv, 9 oktober 2021

  Året är 1648 och England är mitt uppe i ett inbördeskrig. Alinor har kunskaper kring läkekonst, örter och åker runt och hjälper kvinnor att förlösa deras barn. Det är en tid av oro och vidskepelse när det gäller dessa kunskaper och misstankar väcks kring henne och avundsjuka sprids kring hennes skönhet. Hon lever under fattiga förhållanden och hennes våldsamma man är borta. Hon möter James som är katolik och hon själv är protestant och kärlek uppstår.

  Jag är svag för historiska roma... Läs hela recensionen

 3. Fängslande berättelse
  Emilie, 30 september 2021

  Jag har läst några av Philippa Gregorys tidigare utgivna böcker, och blev inte besviken den här gången heller - hon är en fantastiskt duktig på att skriva fängslande historiska romaner. Boken är välskriven, huvudpersonen lätt att tycka om och historien spännande. Jag hade en föraning om vad som kanske skulle hända i boken (utan att avslöja för mycket), men det blev aldrig för förutsägbart och boken bjuder på överraskningar. Väldigt starkt slut! Boken rekommenderas varmt!

Visa alla 3 recensioner

Fler böcker av Philippa Gregory