Vägen dit (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Serie
Herravälde (del 3)
Antal sidor
255
Utgivningsdatum
2021-11-12
Förlag
Louise Bäckelin Förlag
Medarbetare
Sangregorio, Paolo (form)
Dimensioner
218 x 145 x 24 mm
Vikt
532 g
SAB
Hc
ISBN
9789177993629

Vägen dit

(5 röster)  |  Läs 2 recensioner
Inbunden,  Svenska, 2021-11-12
199
 • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Finns även som
Visa alla 5 format & utgåvor
Tredje och avslutande delen i hyllade trilogin Herravälde.

Anna vill mer med sitt liv än att arbeta i köket på Hotel du Nord i Borås och utvandrar som ensamstående kvinna till Amerika. I Chicago får hon anställning som hembiträde och lär känna en annan svensk kvinna, Karin. Tillsammans utforskar de staden där både hederligt folk och brottslingar lever.

Anna känner sig rotlös och så småningom söker hon sig västerut. I Hollywood får hon tjänst som kokerska i filmmogulen Samuel Goldwyns hem. Där serverar hon filmstjärnor som Charlie Chaplin och Marlene Dietrich och en kväll söker Greta Garbo upp henne i köket. Frun i huset, skådespelerskan Frances Howard Goldwyn, blir Annas bästa vän och om kvällarna smiter hon in till Anna för att prata ut om sina problem. Anna lyssnar gärna men sina egna bekymmer, och den hemlighet hon burit på sedan hon lämnade Sverige, är något hon håller för sig själv. Men så en dag får hon ett brev och Anna bestämmer sig för att våga ta steget mot den dröm hon så länge haft.

Vägen dit handlar om rotlöshet och om drömmar, men också om den kärlek alla människor är i behov av. Det är den tredje romanen i serien Herravälde, som utspelar sig mellan åren 1813 och 1960 och som är baserad på författarens sanna släkthistoria.

ANA PORSS bor i Stockholm och har tidigare gett ut fyra romaner. Hennes passion är att berätta och hon drivs av en nyfikenhet på människans inre. Vägen dit är den tredje och avslutade boken i trilogin Herravälde. En kvinnas straff är den första och Uppbrottet den andra.

"Den ärliga skildringen av känslan att inte riktigt höra till som immigrant och den ömma beskrivningen av hennes egen sinnesstämning utgör ramen för en gripande historisk roman." Ines Lohr, BTJ
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Vägen dit
 2. +
 3. Uppbrottet

De som köpt den här boken har ofta också köpt Uppbrottet av Ana Porss (inbunden).

Köp båda 2 för 391 kr

Kundrecensioner

Det finns 2 recensioner av Vägen dit. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Vägen dit
  okidoki, 16 januari 2022

  Men vad är detta? Romanen marknadsförs som en del av författarens släkthistoria, som att huvudpersonen Anna har existerat. Det är tydligt att Ana Porss grundligt har studerat både tiden och platserna som skildras i boken. Den litterära stilen är lite stel och saklig, som ofta är fallet med biografier. Med här blandas fakta och fiktion på ett hänsynslöst sätt. Var kommer uppgifterna i från? Om familjen Goldwyn, Garbos klocka och samlaget med Vilhelm Moberg? Så får man inte skriva.

 2. Bra
  Maritta , 28 december 2021

  Jag har i ärlighetens namn inte läst den ännu men har läst de två första i serien. Jag älskar det här lite gammaldags handlingarna. Måste då bara såklart ha sista delen också.

Visa alla 2 recensioner

Fler böcker av Ana Porss

 • Uppbrottet

  Ana Porss

  Den unga torparflickan Edla tror att hon har mött den stora kärleken. Hon blir gravid och gifter sig med fadern till barnet. Men hennes make, soldat Andersson, visar sig vara någon annan än hon trott. Han är en man som både förtrycker och bedrar. ...

 • En kvinnas straff

  Ana Porss

  Det råder stor fattigdom i Sverige och när pigan MajaLisa får arbete på en prästgård tror hon att hennes lycka är gjord. Men i ett samhälle där kyrkan och männen har makten, blir MajaLisa gång på gång utnyttjad. När hon blir med barn tvingas hon l...