Svarta vingar (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Serie
Krigets kvinnor (del 3)
Antal sidor
349
Utgivningsdatum
2022-01-14
Förlag
Louise Bäckelin Förlag
Medarbetare
Henriksson, Anna (form)
Dimensioner
216 x 143 x 25 mm
Vikt
520 g
SAB
Hc
ISBN
9789177993933

Svarta vingar

(4 röster)  |  Läs 2 recensioner
Inbunden,  Svenska, 2022-01-14
209
 • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Finns även som
Visa alla 5 format & utgåvor
I Sverige är oron för ett tyskt angrepp stor år 1940. Nazisterna har intagit Danmark och Norge, kvar är endast Sverige som ligger som en isolerad ö omgiven av ockuperade länder.

Ilse anländer till Strängnäs från Tyskland för ett hemligt uppdrag. Hon bär på ett sorgligt förflutet och drivs av hämndbegär. Disa sliter hårt som förplägningslotta på regementet i samma stad, men har en dröm om att en dag öppna sitt eget kafé. En sensommardag kommer Betsy in i bilden. Betsy både ser ut och agerar som en filmstjärna och hon fängslar alla hon möter på gott och ont. Disa blir förvånad när Betsy väljer henne till sin förtrogna men ju mer de lär känna varandra desto mer uppskattar de varandras sällskap.

När höstmörkret sänker sig börjar en rad märkliga händelser inträffa på regementet. Jakten på en syndabock börjar och plötsligt anklagas Disa, Betsy och de andra lottorna för att läcka information som kan röja rikets säkerhet. Förhoppningen om att kriget ska ta slut så att livet kan bli som vanligt igen verkar långt borta. Vad är sanning och vad är lögn, vem är god och vem är ond?

Svarta vingar är en roman om dubbelliv, vänskap och falskhet i en tid när alla misstänker alla.

KRISTIN FÄGERSKJÖLD är född 1974 och har alltid haft ett passionerat intresse för historia. Svarta vingar är hennes tredje roman och den avslutande delen i den löst sammanhållna serien Krigets kvinnor om tiden runt andra världskriget. De första hyllade delarna heter Klar himmel och Nattens färger.

Ur de strålande recensionerna:

"Fägerskjöld skriver medryckande, vare sig kapitlet handlar om Disas städning eller Ilses spionarbete så flyger man genom sidorna. Fokus är på kvinnorna och relationerna dem emellan, även om det finns kärleksintresse med i bilden är det inte centralt.
Betsy, Ilse och Disa är alla intressanta personer som man vill följa och man får en detaljerad insikt i hur vardagslivet såg ut, mitt bland krigsberedskap och ständig invasionsoro. En sträckläsarbok som håller fast läsaren till sista sidan."
- BTJ, helhetsbetyg 4/5

"Det som hände i Sverige och hur landet påverkades av kriget, är delvis höljt i dunkel. Men det går att skönja mönster som den skickliga författaren utnyttjar i sina skildringar, där det realistiska skeendet varvas med lite romantik, och som skapar förväntan hos läsaren om att få veta något nytt om den tidens människor och man blir inte besviken. Kristin Fägerskjöld skildrar med stor inlevelse 1940-talets svenska vardagsliv."
- Ölandsbladet
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Svarta vingar
 2. +
 3. Klar himmel

De som köpt den här boken har ofta också köpt Klar himmel av Kristin Fägerskjöld (inbunden).

Köp båda 2 för 408 kr

Kundrecensioner

Det finns 2 recensioner av Svarta vingar. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Så värd att läsas!

  Alltså bara genom att titta på omslaget förflyttar jag mig till krigets 40-tal, till den jazziga musiken, nylonstrumpans intåg, till ransoneringskort och surrogatkaffe.

  "Svarta vingar" är den tredje och avslutande boken i serien om "Krigets kvinnor". En serie som inte gjort mig besviken utan tvärtom fått mig att längta efter mer. Vi får följa med in i lottakårens vardag och de stora kokkärlens tid med utspisningar i fält. Och så klart vänskap och systerskap och även kärlek mellan lo... Läs hela recensionen

 2. Fängslande
  veronicas_bok_bak_liv, 19 februari 2022

  Året är 1940 och oron är stor i Sverige, nazisterna har intagit Danmark och Norge. Ilse anländer till Strängnäs från Tyskland i ett hemlig uppdrag, hon bär på ett sorgligt förflutet och drivs av hämndbegär. Disa sliter hårt som Lotta på regementet. En dag kommer Betsy in och agerar som en filmstjärna. Under hösten händer märkliga händelser på regementet och jakten börjar på vem som är syndabock, Disa, Betsy och de andra lottorna anklagas för att det kan vara någon av dem som röjer landets säk... Läs hela recensionen

Visa alla 2 recensioner

Fler böcker av Kristin Fägerskjöld