Pestkung (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
218
Utgivningsdatum
2022-04-01
Förlag
Louise Bäckelin Förlag
Medarbetare
Timrén, Anders (form)
Dimensioner
216 x 143 x 20 mm
Vikt
434 g
SAB
Hc
ISBN
9789177994008
Pestkung (inbunden)

Pestkung

(6 röster)  |  Läs 6 recensioner
Inbunden,  Svenska, 2022-04-01
209
 • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
 • Fri frakt över 199 kr för privatkunder i Sverige.
Finns även som
Visa alla 5 format & utgåvor
För att en berättelse ska bli till behövs inte mer än ett ytterst litet uppslag, ibland inte mer än ett ord.

I flera månaders tid har Mikael Strömberg kämpat med en tilltagande skrivkramp. Inspirationen tryter och skrivandet har stagnerat. Något måste till, annars fruktar Mikael att författarkarriären kan vara över.

Från ingenstans kommer det till honom, bara så där i förbifarten, just som endast ett ord - pestkung. Ett ord som fascinerar, och Mikael börjar söka efter svaret på dess innebörd.

Utifrån det här abstrakta ordet vecklar en makalös, ohygglig och högst konkret historia ut sig. En historia där personer fått sina liv förstörda, där husdjur blivit bortrövade, ungdomar försvunnit och människor bragts om livet. Mitt i denna tidigare okända verklighet befinner sig nu författaren själv, och plötsligt växer en helt ny fruktan fram hos honom.

Pestkung är en dokumentärt berättad och andlöst spännande skildring, där Mikael Strömberg blir indragen i outforskade och skrämmande miljöer bortom allmänhetens kännedom.

Sagt om Pestkung:

"Det här är en originell roman, svårklassificerad på gränsen mellan fakta och fiktion. En kuslig, hotfull stämning byggs effektivt upp (...). Som läsare är det svårt att inte bli lika trollbunden av undersökningen som de tre som genomför den."
- BTJ, betyg: 4 av 5

"Extremt ruggig! Vågade knappt läsa när jag var ensam hemma. Väl genomfört!"
- Jens Lapidus, författare

"... [Mikael Strömberg] har skrivit en roman som jag inte kommer glömma, då den i sin karaktär är så pass unik att den sticker ut. Det skadar inte heller att den är bitvis otäck och drar in en som läsare i den fascinerande värld som skildras."
- David Larsson, FromBeyond.se

"Strömberg är en väldigt begåvad skräckförfattare. En av få som verkligen kan skrämma slag på en. Inspirerande!"
- Helena Dahlgren, författare

MIKAEL STRÖMBERG är född 1976 och bor i byn Spillersboda ute vid Roslagskusten med sin fru och deras två barn. Hans författarskap tog sitt avstamp 2011 med den hyllade skräckromanen Vätten, och han har sedan dess skrivit ett flertal skräck- och spänningsromaner, kapitelböcker för unga och en handfull noveller. I hans böcker förenas allt som oftast vardagsrealism med övernaturliga element.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Pestkung
 2. +
 3. Domaren och hans bödel

De som köpt den här boken har ofta också köpt Domaren och hans bödel av Friedrich Dürrenmatt (pocket).

Köp båda 2 för 288 kr

Kundrecensioner

Det finns 6 recensioner av Pestkung. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. 1bok2katter3kopparte tycker:
  Anna, 9 februari 2023

  I den här berättelsen är Mikael Strömberg en fantastikförfattare som brukar skriva historier om monster och väsen men som nu drabbats av skrivkramp.
  Då dyker ett ord upp i olika sammanhang. Ett ord som pockar på uppmärksamhet, väcker hans nyfikenhet. Pestkung.
  Micke kontaktar Jack Werner för att höra vad han vet om den här skrämmande, hemlighetsfulla företeelsen. Bådas nyfikenhet väcks och snart är efterforskningarna igång. De inser att de även behöver hjälp av Fredrik Strage för att... Läs hela recensionen

 2. Intressant och skrämmande!
  Boktanten, 8 september 2022

  Jag läser inte mycket skräck men tycker ändå att det är en ganska intressant genre. Och att dessutom få frågan om jag vill läsa något som en av landets bästa skräckförfattare har skrivit, ja det är en ära. :-)

  Jag har alltid känt en dragning åt det okända, åt tomtar och troll, älvor och skogsrå men även varulvar och andra blodtörstiga varelser. Så att läsa "Pestkung" har verkligen matat mitt intresse. Vad är det för typ av varelse som hör ihop med Pestkung? Var kommer den ifrån och v... Läs hela recensionen

 3. Betyg 3+

  I flera månaders tid har Mikael Strömberg kämpat med skrivkramp, inspirationen saknas. Från ingenstans kommer ett ord - Pestkung och Mikael börjar söka svar på vad det ordet betyder. Utifrån detta ord kommer historien till där både Mikael själv och andra kända personer ingår i bokens story.

  Jag är normalt en typisk feelgood läsare och älskar den typen av böcker. När jag fick förfrågan att läsa denna bok så var det något som väckte min nyfiken och som lockade mig att kasta mig över e... Läs hela recensionen

 4. Otäck
  @bettan_bokprataren (Örebro), 25 maj 2022

  Pestkung är en dokumentärt berättad och andlöst spännande skildring, där Mikael Strömberg blir indragen i outforskade och skrämmande miljöer bortom allmänhetens kännedom.

  Oj vilken läskig bok som jag läste på dagtid!
  Jag sammanfattar den som:
  En annorlunda bok som ger mig skräck, kuslig stämning och ryskryp.

  Den skrämma nästan ihjäl mig emellanåt.

 5. Nyskapande och ruskig!
  -, 14 maj 2022

  Det här är en bok utöver det vanliga: Bokvärldens The Blair Witch Project!
  Läsaren sveps in i en dokumentärt berättad fiktion, en skildring där Mikael Strömberg tar hjälp av Jack Werner och Fredrik Strage för att höja spänningen ytterligare. Jag har aldrig läst något liknande, och är fascinerad över blandningen av fakta och fiktion. Nyskapande och ruskigt smart!

  Jag har varvat mellan att läsa boken i dess tryckta form och lyssna på ljudboken. Bägge format har sina fördelar: i ... Läs hela recensionen

 6. Betyg: 4 av 5
  Britt-Marie Kullin, 21 april 2022

  Den här boken, Pestkung, är den femte boken som jag läser av författaren Mikael Strömberg. Jag tycker mycket om hans sätt att skriva, med skräck och övernaturligt inblandat i vardagen. Hans bästa bok hittills, det tycker jag att hans debutbok är, Vätten. Men alla hans böcker är bra. Och den här boken var inget undantag, för jag tyckte att även den var mycket bra. Lite annorlunda skriven, för boken är uppbyggd som en dokumentär bok, trots att den är fiction. Välskriven, spännande, otäck, och bra. Och jag kan helt klart rekommendera den.

Visa alla 6 recensioner

Fler böcker av Mikael Strömberg