Konserverad kärlek och spröda drömmar (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
317
Utgivningsdatum
2022-05-13
Förlag
Louise Bäckelin Förlag
Medarbetare
Graves, Emma (form)
Dimensioner
216 x 144 x 25 mm
Vikt
474 g
SAB
Hc
ISBN
9789177994558
Konserverad kärlek och spröda drömmar (inbunden)

Konserverad kärlek och spröda drömmar

(2 röster)  |  Läs 2 recensioner
Inbunden,  Svenska, 2022-05-13
199
 • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
 • Fri frakt över 199 kr för privatkunder i Sverige.
Finns även som
Visa alla 5 format & utgåvor
Den före detta elitgymnasten Gunilla för en tynande tillvaro som rektor på ett föräldrakooperativ i en liten förort till Helsingborg. Att hon en gång varit full av liv och framtidsdrömmar är svårt att tro när hon i sakta mak tar sina promenader på stranden i hopp om att komma över sitt livs kärlek, fotbollsproffset Torsten, som lämnade henne för en karriär i Milano för 49 år sedan. I bagaget bär Gunilla på mörka hemligheter som hon gör sitt bästa för att slippa konfronteras med. Men hur länge kan hon trycka undan dem?

Pensionen närmar sig och med den ensamheten. Hennes bästa vän, virvelvinden Biggan, finns förstås där men oceanen av ofrivillig egentid hotar att översvämma henne. Det enda som håller hennes låga brinnande är skolans planer på att expandera verksamheten med ett högstadium. Men pensionärsföreningen med den retlige Olle i spetsen gör allt för att grusa planerna på utbyggnaden som inkräktar på strandskyddet.

När Gunilla är nära att ge upp hoppet, knackar ungdomskärleken plötsligt på dörren.

Konserverad kärlek och spröda drömmar är en varm och hoppfull roman om vänskapens och kärlekens helande kraft och om att det aldrig är för sent att våga börja leva.

ÅSA HALLENGÅRD är uppvuxen på en gård utanför Ängelholm. Hon älskar att vara utomhus och cykelpendlar mellan hemmet i Landskrona och arbetet som lärare i Helsingborg. På sadeln växer manusidéerna fram. Åsa har ett stort fotbollsintresse som varvas med joggingturer i soluppgången. Även musiken har alltid varit viktig och saxofonspelandet ligger henne varmt om hjärtat. Åsa har tidigare skrivit tre böcker. Konserverad kärlek och spröda drömmar är hennes första roman på LB Förlag.

"Berättelsen har både värme och humor samt en hoppfull och positiv grundton trots de motgångar huvudpersonen går igenom. Detta är en välskriven feelgoodroman med både djup och nyanser." BTJ, betyg 5 av 5
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Konserverad kärlek och spröda drömmar
 2. +
 3. Sommar i Fågelkärr

De som köpt den här boken har ofta också köpt Sommar i Fågelkärr av Ann-Charlotte Persson (inbunden).

Köp båda 2 för 418 kr

Kundrecensioner

Det finns 2 recensioner av Konserverad kärlek och spröda drömmar. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. feelgood
  @i_min_bokhylla (instagram), 29 september 2022

  Åsa Hallengård har skrivit en varm och ändå hoppfull feelgood om vänskapen och kärlekens helande kraft. Det är aldrig försent att våga börja leva.

  Gunilla är väldigt fin och spröd i Åsa Hellengårds gestaltning, man följer Gunilla både i dåtid, när allt det hemska hände och i nutid. Gunilla är den sorts kvinna man avfärdar som en gnällkärring utan att veta vad som finns under ytan. Konserverad kärlek & spröda drömmar är välskriven, ärlig och lättläst, så fint berättad och tidvis otrol... Läs hela recensionen

 2. Härlig med djup
  @bettan_bokprataren (Örebro), 22 juni 2022

  Konserverad kärlek och spröda drömmar är en varm och hoppfull roman om vänskapen och kärlekens helande kraft och om att det aldrig är för sent att våga börja leva.
  En härlig och välskriven feelgood med karaktärer som befinner sig i slutet av sin arbetskarriär och som har ett djup som berör och får mig att fundera.

  Åsa växlar mellan nu och då och får ihop det på ett snyggt sätt som jag gillar. Jag älskar även att Gunilla är en vardagsnära härlig människa som inte ger avkall på livets goda, kakor!

Visa alla 2 recensioner

Fler böcker av Åsa Hallengård