Flyktdjur (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
363
Utgivningsdatum
2022-08-19
Förlag
Louise Bäckelin Förlag
Medarbetare
Sokcic, Miroslav (form)
Dimensioner
216 x 144 x 27 mm
Vikt
526 g
SAB
Hc
ISBN
9789177994718

Flyktdjur

(2 röster)  |  Läs 1 recension
Inbunden,  Svenska, 2022-08-19
219
  • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Finns även som
Visa alla 5 format & utgåvor
"Med sin träffsäkra känsla för relationer skriver Inger Frimansson fram en fängslande berättelse som är lika delar uppväxtskildring och psykologiskt drama." Camilla Grebe

Etel växer upp på en gård i Mellansverige. På gården finns fyra shirehästar, världens största hästras. De fyra djuren är starka och lynniga, men snälla om man behandlar dem på rätt sätt. Ungefär som Johan, gårdens ägare.

När Etel föddes försvann hennes pappa. Ryktet säger att han emigrerade till Amerika. Kvar lämnade han Etel och hennes mamma, som själv bara var ett barn. Utan att kunna välja tvingades faderns yngre bror Johan att ta ansvar både för dem och för släktgården.

Etel älskar hästarna och gör sitt bästa för att Johan ska bli nöjd med henne. Hon vet att han ibland hamnar i perioder av oförklarligt tungsinne. När hon en dag blir djupt förälskad i Karl väljer hon att flytta och leva ihop med honom. Trots att Johan gör allt för att förhindra det.

Flyktdjur är en uppväxtskildring och ett familjedrama med en krypande spänning.

INGER FRIMANSSON är en av våra mest lästa spänningsförfattare. Hon har gett ut över fyrtio böcker och är översatt till sjutton språk. Bland de många utmärkelser hon fått kan nämnas Svenska Deckarakademins pris för bästa svenska kriminalroman vid två tillfällen, för God natt min älskade (1998) och Skuggan i vattnet (2005). Ungdomsromanen De starkare tilldelades priset Spårhunden för bästa barn- och ungdomsdeckare (2009). Sedan tjugo år är hon bosatt i Södertälje med sin man.

"Hela vägen är det en berörande läsning med ett starkt fokus på relationerna mellan alla de människor vi möter." Anders Kapp, Kapprakt
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Flyktdjur
  2. +
  3. Sanningen

De som köpt den här boken har ofta också köpt Sanningen av Harlan Coben (inbunden).

Köp båda 2 för 298 kr

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Flyktdjur. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
  1. Lågmäld och vacker!

    Omslaget på vissa böcker tilltalar mer än andra. Detta är definitivt en sådan bok. Den känns lite hemlig, onåbar på något sätt. Som om man bara kan ana att något kommer att ske utan att riktigt kunna sätta fingret på vad det är.

    Jag skulle vilja kalla "Flyktdjur" för en relationsroman och kanske även generationsroman. Vi får följa Etel och hennes familj från hennes barndom tills hon är i 60-års åldern. Hon har en tuff uppväxt i ett smått dysfunktionellt hem där Etel tidigt måste ta m... Läs hela recensionen

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av Inger Frimansson