Under magnoliaträden (pocket)
Format
Pocket
Språk
Svenska
Antal sidor
315
Utgivningsdatum
2022-11-30
Förlag
Louise Bäckelin Förlag
Översättare
Birgitta Karlström
Originaltitel
Under the Magnolias
Dimensioner
178 x 110 x 20 mm
Vikt
173 g
SAB
Hce
ISBN
9789177995005

Under magnoliaträden

(41 röster)  |  Läs 4 recensioner
Pocket,  Svenska, 2022-11-30
79
 • Skickas från oss imorgon
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Finns även som
Visa alla 4 format & utgåvor
Austin har knappt hunnit fylla fjorton år när hennes mamma oväntat dör i barnsäng. Hon lämnas kvar att ensam ta hand om sina sex syskon och sin pappa, som hon gör sitt bästa för att hindra från att dras ned i det mörker han så ofta hamnar i. Ansvaret att hålla ihop familjen och driva deras tobaksfarm vilar tungt på Austins axlar.

När samhället sträcker ut hjälpande händer försöker hon desperat att dölja sanningen om vad som egentligen sker på gården. Ska hon våga släppa taget och lita på någon annan än sig själv? Att avslöja familjens hemlighet skulle innebära konsekvenser men det finns också frihet i sanningen.

Under magnoliaträden är en gripande uppväxtskildring om förlorad barndom, ensamhet och psykisk ohälsa. Men det är också en varm berättelse om vänskap, kärlek och att våga be om hjälp.

T.I. LOWE har tidigare skrivit tretton romaner, som alla älskats av hennes läsare. Under magnoliaträden är en djärv, öm och upplyftande berättelse som påminner om hyllade Där kräftorna sjunger.

"En läsupplevelse utöver det vanliga. Fram med pappersnäsdukarna!" Johanna Lundin, SVT Go'kväll

"En hoppingivande och färgstark berättelse som håller läsaren fängslad från första sidan till den sista." Eva Åström, Expressen Söndag
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Under magnoliaträden
 2. +
 3. Färskt vatten till blommorna

De som köpt den här boken har ofta också köpt Färskt vatten till blommorna av Valérie Perrin (pocket).

Köp båda 2 för 158 kr

Kundrecensioner

Det finns 4 recensioner av Under magnoliaträden. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Fantastisk dotter
  Birgitta Stridfelt, 3 oktober 2023

  Blev berörd över att denna dotter kunde ta hand om dina syskon och tvillingparet som föddes när Mamman dog och dessutom pappan som drack fick ingen egen tonårs tid med Egna kompisar ¿inte förän senare i livet när hon äntligen vågade ta till sig sin stora kärlek ❤️❤️

 2. Varm och gripande
  Christina , 8 september 2023

  Så många olika människoöden som vävs samman och hur tufft livet kan behandla en del men ändå står de starka i slutet, där på Noliafarm under Magnoliaträden

 3. Långtråkig och utan substans
  Maria, 21 juni 2023

  Som utgångspunkt har boken en intressant handling. Tyvärr lyckas dock inte författaren i min mening förmedla den på ett djupare plan. Huvudtemat är psykisk ohälsa, utöver det har man även lyckats klämma in andra tunga ämnen som rasism, förintelsen, fysiska och psykiska handikapp etc som dock mest nämns i förbigående utan att utforskas närmare. Karaktärerna utforskas inte heller på ett djupare plan, hela boken känns ytlig, snabbspolad och upprepande och ger känslan av att ingenting egentligen ... Läs hela recensionen

 4. Underbar
  mattias heyman, 13 februari 2023

  Så härligt med författare som får en att känna äkta känslor, jag kände en äkthet i historien och i författarens ord som är sällsynt, tycker jag. Mycket bra bok, ljuva känslor av äkthet, glädje och sorg förstås.

Visa alla 4 recensioner

Fler böcker av T I Lowe