Experiment Svea - Chippet (inbunden) Spara 21%
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Serie
Experiment Svea (del 1)
Läsålder
Unga vuxna
Antal sidor
313
Utgivningsdatum
2024-03-08
Förlag
Louise Bäckelin Förlag
Medarbetare
Åhlander, Pär (form)
Dimensioner
216 x 142 x 23 mm
Vikt
488 g
ISBN
9789177996521

Experiment Svea - Chippet

(2 röster)  |   Läs 1 recension
Inbunden,  Svenska, 2024-03-08
149 189 Du sparar 40 kr!
Billigast på PriceRunner
 • Skickas från oss imorgon
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Finns även som
Visa alla 4 format & utgåvor
"Sverige har äntligen fått en egen romantasy-drottning!" Johanna Schreiber, författare

"Det hon ger läsaren är mer än bara en kusligt spännande nagelbitare. Experiment Svea är också en vision av vad som skulle kunna hända, inom en snar framtid." Ragnhild Oxhagen, Ölandsbladet

Gossip Girl möter The Handmaid's Tale i den här vansinnigt spännande, fascinerande och fjärilar i magen-framkallande ungdomsromanen.

Den totalitära staten Svea har ett enda syfte: att massproducera medicinsk data till den som betalar bäst. Allt är ett experiment - maten du äter, medicinerna du tar, till och med vem du gifter dig med. Medborgarna delas upp i olika färger baserade på varje individs förmåga. Färgen avgör inte bara ens framtidsutsikter utan också vilken typ av experiment man riskerar att utsättas för.

Liv Fogel är 17 år. I hela sitt liv har hon kämpat för en enda sak - att komma in på Karuleum, elitens skola. Bara genom att klara sig genom första läsåret kan hon slippa bli som sina föräldrar. Men vad är hon beredd att offra för att få den framtid hon så länge drömt om?

För jämnårige Simon Kempe är svaret enkelt: allt. Men hans liv ställs på ända när han lär känna Liv. För visst finns det saker som är viktigare än att överleva.

LINNEA MALMGREN är född och uppvuxen i Lund där hon arbetar som läkare och forskare. Experiment Svea kom till som ett resultat av Linneas kombinerade kärlek till forskning och berättelser. Chippet är den första delen i serien.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Experiment Svea - Chippet
 2. +
 3. Trial of the Sun Queen : Svensk utgåva

De som köpt den här boken har ofta också köpt Trial of the Sun Queen : Svensk utgåva av Nisha J Tuli (häftad).

Köp båda 2 för 308 kr

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Experiment Svea - Chippet. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Spännande och tankeväckande framtidsmardröm
  Anders Grubb, 16 mars 2024

  Linnea Malmgrens "Experiment Svea - Chippet" är en spännande och tankeväckande skildring av ett framtida samhälle styrt av en diktator, som är en kvinnlig läkare utan empati. Människorna i samhället är indelade i fyra kategorier där kategori "blå" är den högsta och "gul" den lägsta. Liksom i Karin Boyes "Kallocain" och George Orwells "1984" hålls alla medborgare utanför makteliten i schack med hjälp av massiv propaganda. Men i "Experiment Svea - Chippet" beskrivs ytterligare en mekanism för a... Läs hela recensionen

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av Linnea Malmgren

 • Alicias val

  Frida Malmgren, Linnea Malmgren

  Romance i maktens korridorer. Nöjesreportern Alicia Johansson får sitt livs chans när Aftonpressen skickar henne till vinterns stora politiska möte, Folk och försvar. Hon hoppas att detta blir starten på en ny journalistisk karriär, bortom ytliga ...