Fler böcker inom
Format
Kartonnage
Språk
Svenska
Läsålder
12-15 år
Antal sidor
420
Utgivningsdatum
2020-04-07
Förlag
Bonnier Carlsen
Illustratör/Fotograf
Jakob Wegelius
Dimensioner
190 x 150 x 40 mm
Vikt
794 g
SAB
uHc
ISBN
9789178034239
Den falska rosen (kartonnage)

Den falska rosen

(16 röster)  |  Läs 1 recension
Kartonnage,  Svenska, 2020-04-07
185 219 Du sparar 34 kr!
  • Skickas från oss inom 2-4 vardagar.
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Den falska rosen Kan levereras innan julafton
Finns även som
Visa alla 4 format & utgåvor
"Ni har bett mig att skriva ner allt jag vet om mannen som kallades för Shetland Jack. Det skall jag göra. Jag skall berätta för Er om hans hårda liv. Och Ni skall få reda på den hemska sanningen om hans mystiska försvinnande.

Men historien om Shetland Jack tog inte slut när hans fartyg hittades övergivet i Glasgows hamn. Och nu har Jacks öde blivit en del av mitt eget. Om detta måste jag också skriva, trots att det känns svårt. Ibland vill jag bara glömma den långa vintern i huset på Oswald Street och allt det onda som hände där.

Er vän, Sally Jones"

"Den Falska Rosen" handlar om fartyget Hudson Queens gåtfulla historia. Sökandet efter sanningen leder skutans besättning - maskinisten Sally Jones och skepparen Henry Koskela - till Skottland och staden Glasgows undre värld. Där tar deras resa en ödesdiger vändning. För Sally Jones står till slut själva livet på spel.

"Den Falska Rosen" är en fristående fortsättning på de Augustprisbelönade böckerna "Legenden om Sally Jones" och "Mördarens apa". Jakob Wegelius böcker har läsare världen över och han har mottagit utmärkelser så som Deutscher Jugendliteraturpreis, ALA Batchelder Award (för bästa översatta barn- och ungdomsbok i USA 2018), Nordiska rådets pris för barn- och ungdomslitteratur samt Augustpriset för bästa barn- och ungdomsbok år 2008 och 2014.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Den falska rosen
  2. +
  3. Mördarens apa

De som köpt den här boken har ofta också köpt Mördarens apa av Jakob Wegelius (kartonnage).

Köp båda 2 för 370 kr

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Den falska rosen. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
  1. Spännande och fin bok

    Nu har vi läst Den falska rosen som är en fristående bok men bygger på samma karaktärer som föregående bok. Den är spännande och bra och man har svårt att lägga den ifrån sig. De fina illustrationerna på de olika karaktärerna i början gillar vi och den detaljrika bilden över Glasgow kan man titta länge på. Åldern på boken är satt ganska högt och man första&... Läs hela recensionen

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av Jakob Wegelius