Violeta (inbunden)
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
381
Utgivningsdatum
2022-03-07
Upplaga
1
Förlag
Brombergs
Översättare
Hanna Axén
Originaltitel
Violeta
Medarbetare
Nilsson Sjöblom, Cilla (form)
Dimensioner
218 x 145 x 30 mm
Vikt
552 g
SAB
Hce
ISBN
9789178092215
Violeta (inbunden)

Violeta

(7 röster)  |  Läs 3 recensioner
Inbunden, Svenska, 2022-03-07
259

Just nu 12% rabatt på allt! Använd kod JUNI6

Handla för minst 299 kr, t.o.m. 7 juni. Villkor

 • Finns i lager! Skickas inom 1-3 vardagar.
 • Gratis frakt inom Sverige över 199 kr för privatpersoner.
Finns även som
 • Skickas inom 1-3 vardagar
  79
 • Ladda ned och läs i Bokus Reader.
  64
Visa alla 2 format & utgåvor
En av Latinamerikas bästa berättare är tillbaka med en läsupplevelse i världsklass.

Familjen, kärleken och barnen står i fokus i denna färgsprakande och mustiga historia fylld av vemod och livsvisdom.

Isabel Allende tar avstamp i pandemins tid. Året är 1920, flickan Violeta ser dagens ljus i den chilenska överklassfamiljen del Valle och spanska sjukan skördar liv världen över. Hundra år senare ligger Violeta på sin dödsbädd och ännu en pandemi drar över jorden.

Romanen är skriven i form av ett långt brev från Violeta till barnbarnet Camilo, ett ömsint avsked där hon skriver fram såväl sin egen som landets dramatiska historia. Familjen del Valle drabbas hårt av pandemin och den efterföljande ekonomiska krisen. De tvingas lämna storstaden och flytta söderut.

Efter faderns självmord lyckas Violeta och hennes äldste bror rida ut familjens ekonomiska kris. Hon ingår ett "ekonomiskt smart" äktenskap med en framgångsrik tysk. Men efter bara några år möter hon passionen i en stilig och farlig äventyrare. Skandalen är ett faktum och Violeta får känna av hur olika spelreglerna för män och kvinnor ser ut. Tillbaka i Santiago får hon börja om på nytt och försörja sig och de båda barnen, eftersom hennes passionerade älskare visar sig vara mer intresserad av sprit, hästar och skumraskaffärer än av familjeliv.

Allende berättar inlevelsefullt om Violetas vedermödor som kvinna. Hon får uppleva den stora jordbävningen 1960, militärkuppen 1973 och Chiles mödosamma väg tillbaka till demokrati. Men det hårdaste slaget blir förlusten av dottern, som dör av en överdos, och lämnar en nyfödd son efter sig. Violeta tar sig an pojken, Camilo, som hon uppfostrar som sin egen son.

Det långa brev som utgör romanen är Violetas försök att förklara varför livet blev som det blev och hur det kunde gå så illa för Camilos mamma. Berättelsen är också en sorgesång över ett förlorat barn, och om kampen mot skuldkänslorna över att inte ha kunnat rädda sitt eget barn.

Violeta är en storartad berättelse som påminner oss om vad stor litteratur kan vara. Isabel Allende bjuder på en äkta läsfest!
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Violeta
 2. +
 3. Andarnas hus

De som köpt den här boken har ofta också köpt Andarnas hus av Isabel Allende (pocket).

Köp båda 2 för 338 kr

Kundrecensioner

Det finns 3 recensioner av Violeta. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. 1bok2katter3kopparte tycker:
  Anna, 7 februari 2023

  Isabel Allendes Violeta skriver ett vittnesmål om sitt liv till den som hon älskar mer än någon annan på jorden. Det är ett liv som förtjänar sin berättelse. Inte för sina dygder, men för sina synder. Det är tid för att minnas den tiden som var till för att leva innan det är tid för att dö. Det är ett liv som sträcker sig från en pandemi till en annan, från 1920 till 2020.
  Violeta föds in i samma värld, samma familj som den i Andarnas hus. Samtidigt är det en helt annan, det är Chile unde... Läs hela recensionen

 2. En av Allendes bästa
  Cecilia (Helsingborg), 26 mars 2022

  Violeta föddes 1920, när Spanska sjukan härjade i Chile. 100 år senare, under en annan pandemi, ligger hon för döden. Hon skriver då ett långt brev till sitt barnbarn Camilo. Det är både ett avsked och ett vittnesmål om det liv hon levt.
  Isabel Allende är fantastiskt duktig på att teckna ett levnadsöde och samtidigt väva in Chiles historia i berättelsen. Den här gången gör hon det utifrån ett kvinnoperspektiv. Hon häcklar landet för att vara sist med allting, konservativt och gammalmodigt... Läs hela recensionen

 3. Trollbindande och vacker
  @tant_edna, 7 mars 2022

  Isabel Allendes roman "Violeta" är trollbindande och författad med ett vackert språk. Genom ett 380 sidor långt brev till sitt barnbarn Camilo återberättar Violeta sitt liv, rakt och utan att linda in något, och lyckas samtidigt lämna en historisk skildring om sitt lands historia. Genom hennes vittnesmål och minnen får vi följa hennes liv, detaljerat och intimt, och jag kommer flera gånger under läsningen på mig själv med att tro att det är en verklig memoar jag läser.

  Brevet till Ca... Läs hela recensionen

Visa alla 3 recensioner

Fler böcker av Isabel Allende