Ärliga material : Mina tankar om järn, trä, sten, glas och ull (ljudbok)
Format
Ljudbok
Filformat
Ljudbok, MP3 (5-minutersspår) (46.8 MB)
Språk
Svenska
Inläsare
Ernst Kirchsteiger
Utgivningsdatum
2019-06-11
Förlag
Bonnier Audio
ISBN
9789178273485
Ärliga material : Mina tankar om järn, trä, sten, glas och ull (ljudbok)

Ärliga material : Mina tankar om järn, trä, sten, glas och ull (ljudbok)

(1 röst)
Ljudbok (MP3), Svenska, 2019-06-11
49
Laddas ned direkt
Lyssna i vår app för iPhone, iPad och Android

Finns i Bokus Play - från 79 kr/månad

Provlyssna på alla böcker · 14 dagars fri lyssning

Finns även som
Visa alla 1 format & utgåvor
"Det händer något med oss människor när vi får umgås med ett slitet gammalt trägolv, en välanvänd mjölkpall eller en solbelyst träfasad som doftar kåda."

Ärliga material är en personlig bok om de fem material - järn, sten, trä, glas och ull - som Ernst brinner för i sitt konstnärskap. Det är material som gör något med oss människor och som i hög grad har format Ernst själv och byggt det svenska folkhemmet.

Boken består av en blandning av personliga betraktelser, minnen, fakta och historik. Läs om smedjor, kolmilor och om det skramlande järnet som var barndomens soundtrack när Ernst växte upp i Degerfors. Fördjupa dig i glasets fascinerande historia och läs om hur det revolutionerande livet för en torparfamilj när de kunde byta ut träluckan mot glas. Tänk att något som var nästan tunt som en slädvinge kunde hålla kylan borta och släppa in ljuset.

Boken är en hyllning till de naturliga material som förändrat livet för människan och fört civilisationen framåt. Men det handlar lika mycket om skönheten i dessa material och hur du kan använda dem i inredningssammanhang.

Ärliga material är en bok som påminner oss om vikten av hantverksskicklighet, och vikten av att bevara den. För om vi förlorar den utarmas hela vår kultur, sammanfattar Ernst.

Visa hela texten

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Bloggat om Ärliga material : Mina tankar om järn, tr...