Kallare än is (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Serie
Anna Varga (del 3)
Antal sidor
301
Utgivningsdatum
2020-01-21
Förlag
Bokfabriken
Dimensioner
217 x 145 x 25 mm
Vikt
462 g
SAB
Hc
ISBN
9789178350698
Kallare än is (inbunden)

Kallare än is

(6 röster)  |  Läs 5 recensioner
Inbunden,  Svenska, 2020-01-21
229
 • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
 • Fri frakt över 199 kr för privatkunder i Sverige.
Finns även som
Visa alla 6 format & utgåvor
När två skridskoåkare hittar en ung kvinna död på isen utanför Säter börjar det åter viskas i Dalarna. Vad är det som pågår i trakterna av den beryktade kliniken?

Psykologen Anna Varga har börjat arbeta inom öppenvårds psykiatrin. Efter de omtumlande dödsfallen på rättspsykiatriska kliniken känns övergången till öppenvården först som en befrielse. Men när det visar sig att den unga kvinnan, Felicia Frost, var en av Annas patienter påbörjas en internutredning.

När polisen kör fast börjar Anna själv göra efterforskningar - det är något som inte står rätt till i familjen Frost. Samtidigt blir spänningarna allt större i det lilla samhället. Vargjakten har blivit inställd, och när en varghona hittas lemlästad delas samhället i två läger.

Kallare än is är en ny fristående spänningsroman om Anna Varga, psykolog vid den mytomspunna rättspsykiatriska kliniken i Dalarna. Uppföljare till Den ljusaste natten (2019) och Innan snön faller (2018).

HELENA KUBICEK BOYE, född 1976, bosatt i Malmö tillsammans med sina två döttrar. Hon är psykolog, föreläsare och författare. Har har skrivit böcker inom psykologi och är en etablerad föreläsare med en uppmärksammad TEDx-föreläsning om sömn. I sina spänningsromaner utforskar hon gränsen mellan det normala och vansinnet.

 

"Vinterkyla med en stigande känsla av obehag."
- Monica Lindgren, Svt Go'kväll

"Spännande, stark och välskriven! 5/5."
- Jennies Boklista

"En riktig bladvändare."
- Psykologtidningen

 
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Kallare än is
 2. +
 3. När allt brister

De som köpt den här boken har ofta också köpt När allt brister av Helena Kubicek Boye (inbunden).

Köp båda 2 för 458 kr

Kundrecensioner

Det finns 5 recensioner av Kallare än is. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Spännande
  Anne Margrethe Svensson, 30 december 2020

  Älskar cliffhangerna och de korta kapitel samt stämningen som författaren bygger upp. Jag har läst de två första böckerna blev lyrisk då jag fick höra det skulle komma en till . Roligt att lite hänger med från de böckerna med. De kan säkert läsas var för sig men jag upplever bättre helhet när man läst alla,kommer det fler med Anna Varga tro?

 2. Dåligt insatt
  Marice Eriksson, 15 maj 2020

  Har läst hela serien men den här boken gjorde mig väldigt besviken. Hon skriver så många felaktigheter om snö, hur den uppför sig, att det är väldigt tydligt att hon inte upplevt eller noterat hur det är under en normal vinter. Hon verkar inte heller ha koll på jakt, djur eller normal psykologi. Är du livrädd för ett vilt djur är nog inte nästa tanke att mata det. Förlagsredaktören verkar inte heller ha koll då den inte har korrigerat alla fel. Ibland är det svårt att läsa då meningarna är konstigt uppbyggda.

 3. En spännande bladvändare

  Kallare än is är den tredje boken om psykologen Anna Varga. Jag har tidigare läst de två föregående böckerna Innan snön faller och Den ljusaste natten och har gillat dom. Så mina förväntningar var höga på denna bok och de infriades verkligen. Boken är välskriven med ett bra språk, den var lättläst och hade ett bra driv framåt. Korta kapitel som jag älskar. Helena skriver på ett fängslande sätt som gör att jag som läsare inte vill sluta läsa, en riktig bladvändare med oväntade tvister som gör ... Läs hela recensionen

 4. Välskriven spänningsroman
  Brijdeep Kaur, 14 mars 2020

  Kallare än is är tredje fristående spänningsroman om Anna Varga och det första jag läser av författaren. Boken har ett snabb tempo med spänning som byggs redan från första sida och det går inte lägga ifrån boken när man börjar läsa. Boken utspelar sig på vintern med underbara och levande miljöbeskrivningar av en riktigt kallt Dalarna och Säter. .
  En riktigt spännande bladvändare, lättläst och välskriven vid korta kapitel vilket gör boken svår att släppa och man vill läsa bara "en kapitel ... Läs hela recensionen

 5. Spännande med oväntade vändningar och snabba kast.
  Boktanten, 13 mars 2020

  Jag gillar att läsa psykologiska thrillers, det blir lite mer av spänningen när allt inte är som det förväntas vara, det blir liksom en extra dimension.

  Boken håller ett högt tempo, är välskriven och en riktigt bladvändare. Det enda som jag upplevde som jobbigt var alla olika namn, de flesta vanligt förekommande i samhället. Jag hade svårt att hålla isär dem men det kan också bero på att jag inte läst de två första böckerna om Anna Varga. Jag antar att det hade underlättat då alla in... Läs hela recensionen

Visa alla 5 recensioner

Fler böcker av Helena Kubicek Boye