Älvdansen (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Serie
Vargön (del 2)
Antal sidor
302
Utgivningsdatum
2019-11-12
Upplaga
1
Förlag
Bokfabriken
Dimensioner
215 x 140 x 24 mm
Vikt
450 g
SAB
Hc
ISBN
9789178352609

Älvdansen

(12 röster)  |  Läs 5 recensioner
Inbunden,  Svenska, 2019-11-12
225
 • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Finns även som
Visa alla 6 format & utgåvor
Vem kidnappade Elsa?

Frank blir vittne till hur hans elvaåriga styvdotter Elsa blir bortförd av okända kidnappare. Åren går och kidnappningen av Elsa förblir ett olöst fall. Nästan två decennier senare är Frank, som själv blivit misstänkliggjord, psykiskt utsliten och betraktas som en kuf i Vargön.

När en ung kvinna anmäls försvunnen blir Frank åter föremål för polisens misstankar. I ett sista desperat försök att ta reda på vad som hänt Elsa och för att rentvå sig kontaktar han Mona Schiller, som börjar gräva i det gamla fallet. I sin utredning upptäcker hon snart att starka krafter sjuder under ytan i det lilla samhället. Sökandet efter sanningen leder henne längs en väg kantad av rädsla, misstro och religiös fanatism.

Ävdansen är den andra fristående delen i Vargönserien där vi får möta storslagen natur, gåtfulla mysterier och udda karaktärer i trakterna kring det gamla brukssamhället Vargön. I centrum står femtiosexåriga Mona Schiller, en orädd och stark kvinna som löser andras brott men döljer egna mörka hemligheter. Första delen, Brudslöjan, utkom våren 2019.

KAMILLA ORESVÄRD är uppväxt i Vänersborg men bor sedan måna år tillbaka i Göteborg. Hon har en bakgrund som kommunikationschef men är numera författare på heltid. Hon har tidigare skrivit tre lovordade kriminalromaner om Göteborgspolisen Stina Seger: Minnesbäraren (2015), Jägaren (2017) och Råttfångaren (2018). Dessa följdes upp av Vargönserien, som utspelar sig i trakterna där Kamilla växte upp.

"Jag kunde ju inte sluta läsa! Så spännande var det. [...] Kamilla Oresvärd är en av de nya svenska deckarförfattare som jag helst läser." Bengt Eriksson, Deckarlogg

"Jag sträckläser med andan i halsen." Mikaelas Boksida

"Jag är golvad. Det är få böcker som fångar en från första sidan och håller nyfikenheten kvar till sista sidan. Men den här boken lyckades." Bokfrun

"Det här kommer bli en av mina favoritbokserier." Jennys Bokhylla

"Redan vid debuten tål hon att jämföras med etablerade svenska deckarnamn." Borås Tidning

Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Älvdansen
 2. +
 3. Vinterströmmen

De som köpt den här boken har ofta också köpt Vinterströmmen av Kamilla Oresvärd (inbunden).

Köp båda 2 för 438 kr

Kundrecensioner

Det finns 5 recensioner av Älvdansen. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Målande
  Rebecka Nyman @_enbokiveckan_ (Mariefred), 30 november 2020

  Den här boken tilltalade mig. Korta kapitel som får upp farten, fina miljöer och ett målande språk. Några småfel i boken i form av dubbelord så som till exempel "är han är" där jag tror meningen kanske gjorts om eller byter rad som gör att det har missats. Jag gillar hur historien byggs upp men hade gärna haft ett längre slut då jag tycker det kändes så abrupt. Jag gillade de olika karaktärerna och att det är hemligheter i samhället och även hemligheter som de olika karaktärerna bär. En bra bok helt enkelt!

 2. Bra spänningsroman

  Det här är den andra fristående boken i serien Vargön den första heter Brudslöjan. Jag hade inte läst den första boken men det var inga problem att hoppa in i den andra boken och det var lätt att komma in och att lära känna karaktärerna. För mig blev detta en ny upptäckt av författare och jag inser att det finns fler böcker skrivna av Kamilla som jag helt har missat så nu har jag flera böcker att dyka ner i - Hurra för det!

  För många år sedan försvann 11-åriga Elsa, hennes styvpappa... Läs hela recensionen

 3. Riktigt bra spänningsroman
  @bettan_bokprataren (Örebro), 10 mars 2020

  Jag verkligen gillar Kamillas sätt att skriva spänning på.
  Återigen har hon lyckats med konsten att hålla historien levande ända fram till the bitter end utan att jag kan avslöja mördaren, me like!!!
  Precis som i del 1 i Vargöserien så följer mig den ständiga frågan,
  Vem är egentligen mördaren? Och precis som sig bör så kommer inte upplösningen förren exakt där den bör komma.
  Att jag återigen inte lyckades knäcka slutet i förväg, det gillar jag, då lever boken hela vägen. Läs hela recensionen

 4. Otäckheter i närområdet
  Helena Gävert, 9 januari 2020

  En väldigt bra skriven och otäck bok om hemskheter i Vargön inte så långt ifrån mitt närområde.
  Persongalleriet är väl beskrivet och man tar till sig huvudkaraktären Mona Schiller som en person med både hemligheter och svagheter,väntar med spänning på fler böcker av denna intressanta författare

 5. Sträckläsning utlovas!
  -, 18 december 2019

  Jag kan uppleva att det lite gruvsamt att börja med den andra delen i en serie, när jag verkligen gillade den första. Så att jag drar ut på det. Av två skäl. Det ena är att få suga lite på karamellen, för är den bra så vet jag att jag har några fantastiska timmar innanför pärmarna. Det andra skälet, är förstås det svåraste. Tänk om den inte alls når upp till mina förväntningar? Då faller allt platt!

  Så var det med Älvdansen, ja, inte att den föll platt - men att jag drog lite på at... Läs hela recensionen

Visa alla 5 recensioner

Fler böcker av Kamilla Oresvärd