Som nitroglycerin (pocket)
Fler böcker inom
Format
Pocket
Språk
Svenska
Serie
Lisa Engström (del 1)
Antal sidor
434
Utgivningsdatum
2019-08-13
Förlag
Bokfabriken
Dimensioner
178 x 110 x 30 mm
Vikt
257 g
SAB
Hc
ISBN
9789178352968

Som nitroglycerin

(10 röster)  |   Läs 4 recensioner
Pocket,  Svenska, 2019-08-13
79
Billigast på PriceRunner
 • Skickas från oss på måndag
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Finns även som
Visa alla 4 format & utgåvor
När stjärnadvokaten Niklas Bromander påträffas död i ett garage i centrala Jönköping får kriminalkommissarie Lisa Engström fallet på sitt bord. Utredningen väcker starka känslor då Bromander några år tidigare fått en polismördare frikänd. Lis, ökänd på polishuset för sitt heta temperament, är den enda som uttalar högt vad alla egentligen känner - att Niklas Bromander bara har fått vad han förtjänat.

Kort därefter försvinner Bromanders äldsta dotter spårlöst och polisen börjar ana att allt inte står rätt till i familjen. När bilder på dottern, fastbunden och naken, dyker upp drar en intensiv polisjakt igång. Spåren leder till en samtalsgrupp för utsatta kvinnor. Är det någon där som har bestämt sig för att hämnas? Eller finns hotet närmare än så?

Samtidigt brottas Lisa med sitt eget mörka förflutna. Någon vill henne illa. Att hon inte ska passa in. Aldrig känna sig hemma. Vreden växer inom henne. Och den vill ut.

FRIDA MOISTO, född 1983, är författare och sjuksköterska. Hon bor i Jönköping tillsammans med sin man och deras två barn. Hon satte hemstaden Jönköping på deckarkartan med debuten Som nitroglycern. I hennes senaste bok Napalm fortsätter berättelsen om kommissarien Lisa Engström, som tar sig an både egna och andras demoner, på sitt eget sätt.

"... en väldigt bra debut"
- Monica Lindgren i SVT Go'Kväll.

"Moisto skriver, från första sidan i debutdeckaren, så framåtrusande och ettrigt att det är som om hon böjer huvet och överkroppen likt en kortdistanslöpare för att kunna skriva fortare, ännu fortare, fortare ändå eller om hennes deckarprosa kan liknas vid en pitbull?"
- Bengt Eriksson, Deckarlogg
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Som nitroglycerin
 2. +
 3. Napalm

De som köpt den här boken har ofta också köpt Napalm av Frida Moisto (pocket).

Köp båda 2 för 158 kr

Kundrecensioner

Det finns 4 recensioner av Som nitroglycerin. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Som nitroglycerin, en väldigt träffande titel!
  Kenth, 9 december 2023

  Som nitroglycerin, en väldigt träffande titel på huvudpersonen!

  Boken är en bladvändare, väldigt otäck men spännande. En bok om våldtäkt av kvinnor och det svenska samhällets syn och brist på respekt för dem som drabbas.
  Huvudpersonen Lisa har ett våldsamt temperament, därav namnet på boken, för våldsamt och egenmäktigt för att det skall vara realistiskt att hon klarade polisutbildningen och det är väl det enda som drar ner betyget på boken.
  Klart läsvärd och tankeväckande.

 2. Suvären
  Alma Kaniza, 25 juli 2023

  Denna bok är som en drog! Du dras till alla böckerna inom denna serie. Sjukt spännande & du har svårt för att lägga ifrån dig den :) Rekommenderar den stort för alla som älskar spänning & drama!

 3. Om nitroglycerin

  Är kanske lite partisk, eftersom jag bott på Bymarken/Jönköping och känner mycket väl igen mig på området runt Vättern och vår stad :-)

 4. Inte att rekommendera
  Maria, 8 september 2020

  Denna författare tycks tro att den som pressar in mest elände, äckel, sexuella övergrepp och helt absurt våld på varje sida vinner. Intrigen har författaren inte lagt samma kraft på, så den är desto blekare. Det finns författare, som t.ex. Katarina Wennstam, som klarar att skriva om sexuellt våld och ändå göra bra och spännande deckare. Det kan tyvärr inte Frida Moisto. Detta är ingen bok jag skulle rekommendera.

Visa alla 4 recensioner

Fler böcker av Frida Moisto