Kyss Karlsson i nacken (inbunden) Kyss Karlsson i nacken
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
263
Utgivningsdatum
2021-08-24
Förlag
Bokfabriken
Dimensioner
230 x 155 x 22 mm
Vikt
494 g
SAB
Hc
ISBN
9789178358649
Kyss Karlsson i nacken (inbunden)

Kyss Karlsson i nacken

(18 röster)  |  Läs 6 recensioner
Inbunden,  Svenska, 2021-08-24
49 229 Du sparar 180 kr!
 • Skickas från oss inom 2-4 vardagar.
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Finns även som
Visa alla 5 format & utgåvor
De är en udda samling, de som bor längs Knäppgökavägen utanför Vitaby på Österlen. Vägen heter egentligen inte så, men vad ska man annars kalla den, tycker systrarna Blenda och Johanna Nilsdotter som bott där hela livet. De följer allt som sker i skydd bakom spetsgardinen och diskuterar ivrigt vad grannarna har för sig. Och nu för tiden gäller det att hänga med, för hemma hos den förnäma Louise försvinner det trosor från tvättlinan, Göte kuckelurar med Hjördis, ovanliga lövgrodor skuttar omkring i biologen Helmers trädgård och det går rykten om att kommunen tänker gräva upp vägen och kanske även tomterna intill.

Knäppgökavägens stilla lunk är på väg mot kaos, och grannarna tänker inte låta det ske. Gamla trätoämnen läggs åt sidan och man samlas för att finna en lösning. Kommunen ska inte tro att man kan göra vad som helst på landsbygden.

Ja, kyss Karlsson i nacken, som Blenda Nilsdotter brukar säga.

Kyss Karlsson i nacken är ännu en härlig roman i sann Brunk Holmqvist-anda!

KARIN BRUNK KARLSSON, född 1944 i Simrishamn, har sedan den skönlitterära debuten med Potensgivarna 1997 skrivit nitton böcker. Hon är 2021 års vinnaren av Piratenpriset. Hennes humoristiska och hoppingivande historier har sålt i över två miljoner exemplar och hör till de mest utlånade på biblioteken i Sverige. Förutom författar har Brunk Holmqvist även varit verksam som socionom, trollkarl, mannekäng, politiker och revyprimadonna.

"Ännu en gång påminner författaren oss om att det finns hopp, att det aldrig är för sent. Istället för att vara rädda för andra var rädda om varandra. Det gäller att ta vara på livet."
- Torun Börtz, Ystads-Allehanda

"Man blir alltid lika varm i hjärtat när man läser Karin Brunk Holmqvists böcker! Med humor och glimten i ögat sätter hon förstoringsglaset på den lilla människan och dess små vardagliga händelser och bekymmer."
- kaisajo
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Kyss Karlsson i nacken
 2. +
 3. Tango i tabernaklet

De som köpt den här boken har ofta också köpt Tango i tabernaklet av Karin Brunk Holmqvist (inbunden).

Köp båda 2 för 98 kr

Kundrecensioner

Det finns 6 recensioner av Kyss Karlsson i nacken. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Fängslande lättläst bok
  Karna Inger Nilsson, 19 oktober 2021

  Karins böcker att alltid lika bra man vill bara läsa mer och vips är den slut. Jag vill inte tro att detta är den sista Karin har skrivit.

 2. Lysande
  Elisabeth Grerot, 4 oktober 2021

  Karin Brunk Holmqvist är, som vanligt, fullkomligt lysande. I år har hon också - äntligen - begåvats med Piratenpriset. Det var välförtjänt för är det någon som skriver i Piratens anda så är det hon. Den aktuella boken är mycket läsvärd. Den skildrar med stor värme en grupp människor som bor längs en vägstump (Knäppgökavägen) i Vitaby på Österlen.

 3. Kyss Karlsson i nacken
  Maj-Britt Möller, 21 september 2021

  Mycket lättläst o rolig.
  Jag har alla hennes böcker.
  Är så kul för ju om platser runt där jag bor

 4. Inte hennes bästa
  @bettan_bokprataren (Örebro), 20 september 2021

  Karin brukar vara ett säkert kort när man kommer till den mer humoristiska feelgood romanen. Dock måste jag säga att jag nog blev lite besviken den här gången.
  Den här berättelsen är visserligen både charmig och underfundig men tyvärr tyckte jag inte att den riktigt tog fart.
  Karaktärerna och miljöerna finns där men det är något jag saknar. Dessvärre kan jag inte riktigt kan sätta fingret på vad det är. Kanske är drivet inte riktigt på topp.
  Läs och berätta gärna för mig hur du känner.

 5. Kyss Karlsson i nacken.
  Inger Hansson, 14 september 2021

  Ytterligare en underbar bok av Karin Brunk Holmqvist.
  Har läst alla Karins 19 böcker och denna är precis som de övriga vardagsnära, rolig och med hög igenkänningsfaktor. Ser redan nu fram emot nästa bok.

 6. Kyss Karlsson i nacken.
  Britt Jönsson, 10 september 2021

  Tyckte mycket om den väntar på en nyskriven sen jag har alla som har blivit utgivna . Mycket roligt skrivna av en bra författare.

Visa alla 6 recensioner

Fler böcker av Karin Brunk Holmqvist